Lastvognen kender stigningsgraden for vejen forude, så den kan fortælle motoren og I-Shift-gearkassen, hvordan de kan udnytte bevægelsesenergien maksimalt, spare brændstof og udlede mindre CO2.

Anders Eriksson

I-See-udvikler, Volvo Trucks

Video om, hvordan I-See fungerer

Besparelser med I-See

Se, hvor meget du kan spare med I-See.

Sådan fungerer det

Når du nærmer dig en bakke, henter lastvognen oplysninger om vejens topografi fra en fælles database. Oplysningerne bruges derefter i seks trin til at maksimere lastvognens bevægelsesenergi og reducere brændstofforbruget med op til 5 %.

Rutinerede chauffører gør det allerede. Men hvis du kører lastvogn i otte timer i træk, kan du næppe gøre det helt så konsekvent. Når I-See tager sig af stigningerne, kan du koncentrere dig om andre aspekter af kørslen.

 I-See med forbindelse til skyen

Du har forbindelse til skyen

Mens du kører, bruger I-See GPRS-teknologi/3G til at hente data om de kommende bakker i kørselsretningen. Hvis du nærmer dig en bakke, der ikke findes i databasen (eller i I-Sees arbejdshukommelse), registrerer I-See data om bakken og overfører dem, så de er tilgængelige for den næste I-See-bruger. Denne kollektive viden gør det muligt at maksimere brændstofbesparelserne – selv på en tur, du ikke har kørt før.

Find din lokale forhandler

Kunne du godt se dig selv spare mere?

Besøg din lokale Volvo Trucks-forhandler, og få en præsentation af alle vores brændstofbesparende funktioner og serviceydelser.

Find din lokale forhandler