Trucks

×

Volvo Trucks Indsigt

Et forum for indsigt og information om lastbiler, transport og teknologi.
Få indsigt og svar fra vores eksperter om de emner, der betyder noget for dig og din virksomhed. 

45 matches

1 of 3

 • Tilslutning og dataanalyse skaber nye muligheder inden for chaufføruddannelse og coaching. Uanset om du er ejer-chauffør eller flådeleder, har dette potentiale til at forbedre brændstofforbrug, oppetid og sikkerhed.

 • 04/27/2022 3 minutter 3 minutter

  Beregning af en lastbils sande klimapåvirkning 

  At vælge det mest bæredygtige køretøj til dine driftsforhold er ikke altid nemt, men det kan være meget nemmere med en livscyklusvurdering. Det er fordi livscyklusvurderingen skaber et holistisk billede, der tager hensyn til miljøpåvirkningen i hele køretøjets levetid.

 • 1. generation intelligente fartskrivere har været obligatoriske i alle nye tunge lastbiler siden juni 2019. Nu indfører EU yderligere regler, som vil kræve, at 2. generation fartskrivere skal monteres fra august 2023.

 • 03/28/2022 3 min. 3 min.

  6 måder at øge din lastbils oppetid 

  Hvert eneste minuts nedetid betyder tabt omsætning. Her er seks måder, der kan hjælpe med at holde dit køretøj på landevejen så længe som muligt, fra det enkle og ligetil, til fuld udnyttelse af fordelene ved opkobling.

 • En velholdt lastbil er en brændstoføkonomisk lastbil. Her er nogle eksempler på områder, hvor regelmæssig vedligeholdelse vil holde dit køretøj i god stand og forhindre unødvendige stigninger i brændstofforbruget.

 • Mens ladestandere til personbiler er et stadig mere almindeligt syn, er den samme offentlige infrastruktur til lastbiler stort set ikke-eksisterende. Den seneste udvikling tyder dog på, at dette er ved at ændre sig.

 • Hvor langt kan du køre i en elektrisk lastbil? Find ud af svaret på dette spørgsmål og andre om batterier, rækkevidde og chaufførens indflydelse her.

 • Allerede i dag er batterielektriske køretøjer (BEV) en naturlig del af trafikken, og batteridrevne lastbiler bliver gradvist en del af billedet til både lokal- og regionaltransport. I takt med denne udvikling handler den vanskeligste opgave, vi skal have løst, om tung fjerntransport – transport af tunge laster over lange afstande. Til dette formål er brint lastbiler et fremragende valg, helt uden udstødningsemissioner.

 • Eldrevne lastbiler er blevet virkelighed, og til mange transportopgaver er de også en nødvendighed. Arbejder du i byområder, og kunne du bruge et godt råd, inden du tager det næste skridt mod elektrificerede transportløsninger? Her er nogle spørgsmål, du bør overveje.

 • Tanken om at køre på åben vej og aldrig at skulle tanke din lastbil er bestemt en god en. Og det er præcis, hvad elektriske veje hævder at kunne gøre. Ved at oplade køretøjer, mens de sejler ned ad motorvejen, siger tilhængere af elektriske motorveje, at teknologien kan gøre opladning hurtigere og rejse længere. Men er elektriske veje virkelig alt det, der slås på tromme for? Eller bare en nicheløsning til afgrænsede områder?

 • Der er meget virak omkring brint, og om det kan erstatte diesel i fremtiden. Men hvordan fungerer teknologien? Hvad er fordele og ulemper ved brint? Hvordan klarer det sig i forhold til eldrevne lastbiler? Her er svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål om brintbrændselsceller.

 • Transportindustrien er langsomt ved at vågne op til potentialet i Bio-LNG som et lovende alternativ til diesel. Og det med rette. Her er nogle af grundene til, at Bio-LNG (flydende naturgas) kan være brændstoffet til fremtidig langdistancetransport.

 • Mange lastbilsejere kæmper for at overleve på markeder med meget hård konkurrence og minimale indtjeninger, så det er ikke overraskende, at nogle fristes til at bruge uoriginale dele i deres køretøjer. Men de kortsigtede besparelser kan nemt ende med at blive en dyr fornøjelse.

 • Den cirkulære økonomis stigende popularitet har tvunget hver enkelt branche til at gentænke det lineære system med brug og smid væk-affald, og lastvognsbranchen er ikke nogen undtagelse. I årenes løb har producenterne forsøgt at give gamle materialer nyt liv, hvilket giver interessante muligheder for transportindustrien.

 • En lettere lastvogn har mange fordele, hovedsageligt højere nyttelast og lavere brændstofforbrug. Den mængde vægt, du kan spare, og hvor du kan spare den, er imidlertid en balance, der afhænger meget af behovene i din virksomhed og typen af de opgaver, du har.

 • Finansiering af lastvogne kan i første omgang virke kompliceret, men det behøver det ikke at være. Alle transportvirksomheder har nogle vigtige valg, de skal tage. Her er et overblik.

 • Vidste du, at for en gennemsnitlig tung lastvogn så går omkring 10 % af brændstofforbruget til at overvinde luftmodstanden? Den gode nyhed er, at der er forskellige ting, du kan gøre for at mindske dette.

 • Hvis du synes, det virker som om, at færre og færre mennesker taler om biodiesel, så tager du ikke helt fejl. Der er klare politiske og teknologiske tendenser, der tyder på, at biodiesels potentiale som et vigtigt alternativ til diesel muligvis er begrænset. Her er et par af grundene til, at de positive udsigter for biodiesel falmer, og hvad der muligvis kan indtage dets plads.

 • Kørsel i friløb kan gøre det at nærme sig en afkørsel på en motorvej bemærkelsesværdigt brændstofeffektivt. En motor, der kører med lave omdrejninger, kræver ikke meget bremsekraft, så friløb er ofte muligt fra længere afstand. Jeg vil her forklare hvorfor, og hvordan man gør det.

 • Eftersom dieselmotoren har eksisteret hele vores liv, kan det være svært at forestille sig, at noget kan overtage dens plads. Men overgangen til eldrevne køretøjer ser ud til at komme til at gå meget hurtigere, end de fleste har forventet. Her er nogle grunde til det.

45 matches

1 of 3