Trucks

×

Volvo Trucks Indsigt

Et forum for indsigt og information om lastbiler, transport og teknologi.
Få indsigt og svar fra vores eksperter om de emner, der betyder noget for dig og din virksomhed. 

46 matches

1 of 3

 • Forestil dig, hvis du vidste, hvornår din lastbil ville have et uplanlagt stop, før det skete? Hvor meget ville dette forbedre din virksomheds driftstid og produktivitet? Ved hjælp af data forbedres vores forståelse af, hvordan køretøjer fungerer, hurtigt. Og ved hjælp af kunstig intelligens (AI) og maskinlæring bliver det muligt at forudsige nedbrud med endnu større nøjagtighed.

 • Elektromobilitet

  09/08/2022 5,5 min 5,5 min

  7 udbredte myter om elektriske lastbilsbatterier 

  I dag findes der mange fejlopfattelser og misforståelser om elektriske lastbiler. Mange af dem involverer batterierne og deres miljøbelastning. For at kunne træffe velinformerede beslutninger og investeringer, er det vigtigt at kunne skelne fakta fra myte

 • Teknologi og innovation

  06/20/2022 4 min. 2 min.

  Hvordan teknologi bidrager til effektiv kørsel 

  Tilslutning og dataanalyse skaber nye muligheder inden for chaufføruddannelse og coaching. Uanset om du er ejer-chauffør eller flådeleder, har dette potentiale til at forbedre brændstofforbrug, oppetid og sikkerhed.

 • Elektromobilitet

  04/27/2022 3 minutter 3 minutter

  Beregning af en lastbils sande klimapåvirkning 

  At vælge det mest bæredygtige køretøj til dine driftsforhold er ikke altid nemt, men det kan være meget nemmere med en livscyklusvurdering. Det er fordi livscyklusvurderingen skaber et holistisk billede, der tager hensyn til miljøpåvirkningen i hele køretøjets levetid.

 • 1. generation intelligente fartskrivere har været obligatoriske i alle nye tunge lastbiler siden juni 2019. Nu indfører EU yderligere regler, som vil kræve, at 2. generation fartskrivere skal monteres fra august 2023.

 • Bæredygtig rentabel forretning

  03/28/2022 3 min. 3 min.

  6 måder at øge din lastbils oppetid 

  Hvert eneste minuts nedetid betyder tabt omsætning. Her er seks måder, der kan hjælpe med at holde dit køretøj på landevejen så længe som muligt, fra det enkle og ligetil, til fuld udnyttelse af fordelene ved opkobling.

 • En velholdt lastbil er en brændstoføkonomisk lastbil. Her er nogle eksempler på områder, hvor regelmæssig vedligeholdelse vil holde dit køretøj i god stand og forhindre unødvendige stigninger i brændstofforbruget.

 • Mens ladestandere til personbiler er et stadig mere almindeligt syn, er den samme offentlige infrastruktur til lastbiler stort set ikke-eksisterende. Den seneste udvikling tyder dog på, at dette er ved at ændre sig.

 • Hvor langt kan du køre i en elektrisk lastbil? Find ud af svaret på dette spørgsmål og andre om batterier, rækkevidde og chaufførens indflydelse her.

 • Allerede i dag er batterielektriske køretøjer (BEV) en naturlig del af trafikken, og batteridrevne lastbiler bliver gradvist en del af billedet til både lokal- og regionaltransport. I takt med denne udvikling handler den vanskeligste opgave, vi skal have løst, om tung fjerntransport – transport af tunge laster over lange afstande. Til dette formål er brint lastbiler et fremragende valg, helt uden udstødningsemissioner.

 • Eldrevne lastbiler er blevet virkelighed, og til mange transportopgaver er de også en nødvendighed. Arbejder du i byområder, og kunne du bruge et godt råd, inden du tager det næste skridt mod elektrificerede transportløsninger? Her er nogle spørgsmål, du bør overveje.

 • Teknologi og innovation

  07/09/2020 11 min.

  Elektriske veje: En nicheløsning til afgrænsede områder? 

  Tanken om at køre på åben vej og aldrig at skulle tanke din lastbil er bestemt en god en. Og det er præcis, hvad elektriske veje hævder at kunne gøre. Ved at oplade køretøjer, mens de sejler ned ad motorvejen, siger tilhængere af elektriske motorveje, at teknologien kan gøre opladning hurtigere og rejse længere. Men er elektriske veje virkelig alt det, der slås på tromme for? Eller bare en nicheløsning til afgrænsede områder?

 • Teknologi og innovation

  06/15/2020 12 min.

  Brintbrændselsceller: Få alle dine spørgsmål besvaret 

  Der er meget virak omkring brint, og om det kan erstatte diesel i fremtiden. Men hvordan fungerer teknologien? Hvad er fordele og ulemper ved brint? Hvordan klarer det sig i forhold til eldrevne lastbiler? Her er svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål om brintbrændselsceller.

 • Bæredygtig rentabel forretning

  01/24/2020 10 min.

  Bliver din næste lastbil drevet af Bio-LNG? 

  Transportindustrien er langsomt ved at vågne op til potentialet i Bio-LNG som et lovende alternativ til diesel. Og det med rette. Her er nogle af grundene til, at Bio-LNG (flydende naturgas) kan være brændstoffet til fremtidig langdistancetransport.

 • Bæredygtig rentabel forretning

  12/09/2019 3 min

  Vejledning: Kend dine muligheder, når du udskifter lastbildele 

  Mange lastbilsejere kæmper for at overleve på markeder med meget hård konkurrence og minimale indtjeninger, så det er ikke overraskende, at nogle fristes til at bruge uoriginale dele i deres køretøjer. Men de kortsigtede besparelser kan nemt ende med at blive en dyr fornøjelse.

 • Bæredygtig rentabel forretning

  11/29/2019 5 min

  Er lette lastvogne det rigtige til din drift? 

  En lettere lastvogn har mange fordele, hovedsageligt højere nyttelast og lavere brændstofforbrug. Den mængde vægt, du kan spare, og hvor du kan spare den, er imidlertid en balance, der afhænger meget af behovene i din virksomhed og typen af de opgaver, du har.

 • Bæredygtig rentabel forretning

  11/29/2019 4 min

  Hvordan sikrer du finansiering af din næste lastvogn? 

  Finansiering af lastvogne kan i første omgang virke kompliceret, men det behøver det ikke at være. Alle transportvirksomheder har nogle vigtige valg, de skal tage. Her er et overblik.

 • Den cirkulære økonomis stigende popularitet har tvunget hver enkelt branche til at gentænke det lineære system med brug og smid væk-affald, og lastvognsbranchen er ikke nogen undtagelse. I årenes løb har producenterne forsøgt at give gamle materialer nyt liv, hvilket giver interessante muligheder for transportindustrien.

 • Vidste du, at for en gennemsnitlig tung lastvogn så går omkring 10 % af brændstofforbruget til at overvinde luftmodstanden? Den gode nyhed er, at der er forskellige ting, du kan gøre for at mindske dette.

 • Hvis du synes, det virker som om, at færre og færre mennesker taler om biodiesel, så tager du ikke helt fejl. Der er klare politiske og teknologiske tendenser, der tyder på, at biodiesels potentiale som et vigtigt alternativ til diesel muligvis er begrænset. Her er et par af grundene til, at de positive udsigter for biodiesel falmer, og hvad der muligvis kan indtage dets plads.

46 matches

1 of 3