Volvo Trucks

Danmark

×

Volvo Trucks Indsigt

Et forum for indsigt og information om lastbiler, transport og teknologi.
Få indsigt og svar fra vores eksperter om de emner, der betyder noget for dig og din virksomhed. 

11 matches

1 of 1

 • Mens ladestandere til personbiler er et stadig mere almindeligt syn, er den samme offentlige infrastruktur til lastbiler stort set ikke-eksisterende. Den seneste udvikling tyder dog på, at dette er ved at ændre sig.

 • Hvor langt kan du køre i en elektrisk lastbil? Find ud af svaret på dette spørgsmål og andre om batterier, rækkevidde og chaufførens indflydelse her.

 • Eldrevne lastbiler er blevet virkelighed, og til mange transportopgaver er de også en nødvendighed. Arbejder du i byområder, og kunne du bruge et godt råd, inden du tager det næste skridt mod elektrificerede transportløsninger? Her er nogle spørgsmål, du bør overveje.

 • Tanken om at køre på åben vej og aldrig at skulle tanke din lastbil er bestemt en god en. Og det er præcis, hvad elektriske veje hævder at kunne gøre. Ved at oplade køretøjer, mens de sejler ned ad motorvejen, siger tilhængere af elektriske motorveje, at teknologien kan gøre opladning hurtigere og rejse længere. Men er elektriske veje virkelig alt det, der slås på tromme for? Eller bare en nicheløsning til afgrænsede områder?

 • Der er meget virak omkring brint, og om det kan erstatte diesel i fremtiden. Men hvordan fungerer teknologien? Hvad er fordele og ulemper ved brint? Hvordan klarer det sig i forhold til eldrevne lastbiler? Her er svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål om brintbrændselsceller.

 • Transportindustrien er langsomt ved at vågne op til potentialet i Bio-LNG som et lovende alternativ til diesel. Og det med rette. Her er nogle af grundene til, at Bio-LNG (flydende naturgas) kan være brændstoffet til fremtidig langdistancetransport.

 • Hvis du synes, det virker som om, at færre og færre mennesker taler om biodiesel, så tager du ikke helt fejl. Der er klare politiske og teknologiske tendenser, der tyder på, at biodiesels potentiale som et vigtigt alternativ til diesel muligvis er begrænset. Her er et par af grundene til, at de positive udsigter for biodiesel falmer, og hvad der muligvis kan indtage dets plads.

 • Midt i al snakken om elektriske køretøjer synes brint og dets potentiale i transportindustrien midlertidig at have mistet sin plads i debatten om renere transport. Men er det virkelig tilfældet? Lad os se nærmere på brændselscelleteknologi og dens potentiale som et alternativt brændstof.

 • I debatten omkring elektriske lastbiler er det normalt batteriet, der er mest opmærksomhed omkring, når det drejer sig om bæredygtighed. Så hvor rene er elektriske lastbilsbatterier egentlig?

 • Elektriske lastbiler åbner nye muligheder for lavt støjniveau og nul udstødningsemissioner. God planlægning, når det kommer til ruter, køretider og lademuligheder, holder produktiviteten høj.

 • Hele transportbranchen står over for hårde krav om at forbedre sin klimapåvirkning. For at fremskynde overgangen til mere bæredygtig transport er Volvo Trucks' målsætning, at hele vores produktprogram skal være fossilfrit i 2040. Elektriske lastbiler vil spille en nøglerolle i at opnå dette. Det lyder måske som et urealistisk mål, men faktisk ser skiftet til elektriske køretøjer ud til at gå meget hurtigere, end de fleste havde forventet. Her er nogle grunde til det.

11 matches

1 of 1