Trucks

Derfor skal du tænke på gensalgsværdien, når du køber lastvogn

| 4 min
Går du og overvejer at købe ny lastvogn? Sandsynligvis tænker du blandt andet på ejeromkostningerne, hvad du skal bruge den til, og hvordan du vil finansiere den. Men du bør også tænke over, hvor meget lastvognen er værd, når den engang skal sælges igen. Det har nemlig enorm betydning for afkastet på den investering, du er ved at foretage.
Derfor skal du tænke på gensalgsværdien, når du køber lastvogn

Der er tre vigtige regler, du bør følge, når du vil købe en lastvogn med høj gensalgsværdi. Den første er at investere i et produkt af høj kvalitet, da der altid er efterspørgsel på gode lastvogne. De to andre handler om at specificere lastvognen hensigtsmæssigt og holde den i god stand.

Når det handler om at specificere, er det til syvende og sidst et spørgsmål om at finde den rette balance mellem dine behov, og hvad der vil være en god investering for andre, når køretøjet kommer på brugtmarkedet. Denne balancegang kan være vanskelig for en lastvogn med opbygning. Hvis du skal købe en trækker, er der imidlertid en række beslutninger, du kan træffe vedrørende motor, aerodynamik, brændstoftanke og endda farve, så du får mest muligt ud af din lastvogn, når den har aftjent sin værnepligt. At købe et køretøj, hvor du ikke går på kompromis med komforten og pladsen i førerhuset, at tilføje spoilersæt og at undlade at begrænse din lastvogn til én type kørselsforhold, når du specificerer den, er blot nogle af de nemme skridt, du kan tage for at forbedre gensalgsværdien.

Hvad angår vedligeholdelse, er der en enkel regel: En velholdt lastvogn med dokumentation for korrekt vedligeholdelse vil altid være attraktiv for fremtidige købere. I mit arbejde som salgsdirektør for brugte lastvogne understreger jeg altid over for kunderne, at de skal tjekke vedligeholdelseshistorikken for en lastvogn, de overvejer at købe, og foretage en grundig inspektion sammen med en uddannet mekaniker. En velholdt lastvogn skal ikke bare se godt ud udefra. Den skal også være i perfekt stand, når det drejer sig om mekanik, elektriske komponenter og ting, som er dyre at udskifte, f.eks. dækkene. Du kan læse mere om mine tip til køb af brugte lastvogne her.

Lastvogne er aktiver, som afskrives, og der er ikke meget, du kan gøre for at »tilføje værdi«. Der er derimod meget, du kan gøre for at bevare værdi, og det er i din interesse at gøre det, da afskrivningerne går ud over din rentabilitet. For at hjælpe dig med at øge gensalgsværdien af dine lastvogne har jeg udarbejdet en guide, der inkluderer følgende:

  • Tip til at vælge og specificere en lastvogn, så dens gensalgsværdi maksimeres
  • Praktiske trin til at opnå et salg af et brugt køretøj

Goran Travancic

Goran is a Director for Used Trucks at Volvo Trucks

Related articles