Trucks

Hvordan kan et flådestyringssystem hjælpe din transportvirksomhed med at spare brændstof?

| 2 min
For konstant at arbejde med forbedringer af din virksomhed har du brug for de rigtige værktøjer og oplysninger. Jeg er overbevist om, at et godt flådestyringssystem er den mest effektive måde at tackle dette på.
Hvordan kan et flådestyringssystem hjælpe din transportvirksomhed med at spare brændstof?

Helt grundlæggende er et flådestyringssystem et automatiseret værktøj, der kan hjælpe dig med at koordinere og styre dine køretøjer via en centraliseret grænseflade. Det kan håndtere service og vedligeholdelse, status, sporing, navigation, planlægning, finansiering og kommunikation og sikre, at din drift kører så glat og effektivt som muligt. Endnu bedre er det, at al denne information er let tilgængelig.

Men hvad er de faktiske fordele ved et godt flådestyringssystem? Der er mange, men lad os nu se på, hvordan det kan hjælpe dig med at reducere brændstofforbruget.

En bedre brændstoføkonomi

I og med at det analyserer en bred vifte af parametre, kan et flådestyringsværktøj ikke blot identificere nøjagtigt, hvor du spilder brændstof, det kan også vise, hvordan du løser problemet, ved hjælp af:

  • Overvågning af motorens tomgangstider, lastbilens vægt og hastighed, og hvordan du kører, samt anbefalinger til, hvordan du forbedrer dette
  • Planlægning og sikring af korrekt vedligeholdelse af køretøjer såsom det korrekte dæktryk
  • Brug af GPS-sporing i realtid for at få forslag til de bedste ruter for at undgå trafik
  • Placering af rastepladser og servicecentre undervejs, hvilket fjerner behovet for at søge efter dem
  • Valg af det rigtige køretøj til opgaven baseret på leveringsruten og placeringen og status på dine lastvogne

En reduktion af brændstofomkostningerne er kun ét eksempel på, hvordan et flådestyringssystem kan hjælpe din virksomhed – der er fordele forbundet med praktisk talt alle aspekter af din drift.

Johan Rundberg

Service Owner for Fleet and Productivity Services at Volvo Trucks.

Related articles