Trucks

Hvordan sikrer du finansiering af din næste lastvogn?

| 4 min
Finansiering af lastvogne kan i første omgang virke kompliceret, men det behøver det ikke at være. Alle transportvirksomheder har nogle vigtige valg, de skal tage. Her er et overblik.
Hvordan sikrer du finansiering af din næste lastvogn

Uanset om din virksomhed er stor eller lille, vil valget af finansiering – ligesom valget af typen af lastvogne, og hvordan du vil administrere din flåde – altid være et af de vigtigste valg for din transportvirksomhed. Så hvad er nogle af de vigtigste valg og potentielle faldgruber?

For det første – køb eller finansiering? Helt enkelt sat op har kunderne en række forskellige finansieringsmuligheder, hvor de tager forskellige grader af ansvar for lastvognen. I den ene ende af spektret er der det meget enkle lån, der kun dækker omkostningen til lastvognen, og i den anden ende af spektret er der leasingaftalen med fuld service, der dækker alt undtagen brændstof og chauffør. Dit valg afhænger grundlæggende af, i hvilken grad du ønsker at være risikodækket, og hvad er du villig til at outsource? Hvor mange kræfter er du villig til at lægge i den daglige ledelse af din flåde, og hvor stor en indsats vil du bruge på dine kunder og på at udvikle virksomheden?

For det andet – hvor henvender du dig for at få finansieret din lastvogn? Når man søger finansiering, er der mange forskellige muligheder. Du kan gå til en større bank, en uafhængig finansiel udbyder eller en tilknyttet finansieringsvirksomhed, der drives af lastvogns-OEM'er, blandt andet Volvo Finans, hvor jeg arbejder. Finansiering gennem en tilknyttet virksomhed kan give rigtig god mening, da din udbyder kender markedet, forstår din virksomhed og kan tilbyde indsigt og hjælp, hvis du løber ind i problemer. Finansiering gennem en tilknyttet virksomhed kan være en alternativ kilde til dine finansieringsbehov, sådan at du f.eks. finansierer dine anlæg gennem en bank og dine lastvogne gennem en tilknyttet finansieringsvirksomhed. På den måde kan du bevare dine kreditmuligheder hos banken. Du kan bruge dem til andre formål.

For det tredje – hvilke finansieringsbetingelser får jeg? I lastvognsbranchen aftales finansieringsbetingelserne normalt for hver enkelt aftale, men de vil generelt afhænge af kreditværdigheden, blandt andet ejerens erfaring, transportvirksomhedens økonomiske resultater, om virksomheden driver forretning på et nichemarked, og om der er langsigtede kontrakter med pålidelige kunder, der dækker finansieringsperioden. Hvis du sørger for at kunne vise, at du har styr på tingene, når det gælder nogle af disse faktorer, kan det sikre dig mere gunstige betingelser.

Når alt kommer til alt, hænger beslutningen om finansiering uhjælpeligt sammen med beslutningen om, hvordan du administrerer dine lastvogne eller vedligeholder dem. Faktisk er det en nøglefaktor for at optimere din drift og sikre, at du har en god og solid plan til at imødekomme dine forretningsbehov både i dag og i morgen. For at hjælpe dig med at forstå de forskellige tilgængelige finansieringsmuligheder har jeg udarbejdet en vejledning, der beskriver de vigtigste overvejelser og de spørgsmål, du skal stille dig, inden du beslutter dig for, hvordan du vil finansiere din næste lastvogn. 

Carl Slachmuylders

Managing Director Benelux for Volvo Financial Services based in Belgium