Trucks

EU's CO2-lovgivning, og hvad den betyder for lastvognsbranchen

| 4 min
Fra januar i år skal alle lastvognsfabrikanter oplyse brændstofforbrug og CO2-emissioner for nyproducerede lastvogne, der sælges i Europa. Den nye lovgivning sætter ambitiøse emissionsmål for producenterne, som skal føre til større gennemsigtighed, ansvarlighed og lavere brændstofomkostninger for transportvirksomhederne. Den giver også branchen et stort incitament til at indføre nye teknologier. Her er, hvad du har brug for at vide.
EU's CO2-lovgivning, og hvad den betyder for lastvognsbranchen

Tunge lastvogne står for omkring 5 % af alle CO2-emissioner i Europa. Ifølge CO2-lovgivningen skal alle nye lastvogne i 2025 have 15 % lavere CO2-emissioner sammenlignet med 2019, og i 2030 skal emissionerne være mindst 30 % lavere.

Med den nye lovgivning skal lastvognsproducenterne indsende CO2- og emissionsværdier, som er fundet ved at simulere motorens ydelse, dækkenes rullemodstand, luftmodstanden, akslernes effektivitet og transmissionen ved kørsel på en gennemsnitlig europæisk vej. Dataene for hver producent samles og indsendes til myndighederne, der beregner værdierne ved at sidestille hvert kilo diesel med tre kilo kuldioxid. Beregningerne kontrolleres herefter ved hjælp af kørselstest.

Simuleringerne er en god indikator for hver enkelt producents resultater, men det er vigtigt at huske på, at de ikke afspejler vigtige faktorer som chaufførens kørefærdigheder, kørselsforhold eller effekten af teknologiske nyskabelser, der er unikke for hver enkelt producent. De angivne værdier bør derfor mest bruges som en vejledning, når man sammenligner forskellige køretøjer, og du bør stadig tale med en forhandler for at finde den løsning, der passer til din virksomhed.

Bedre gennemsigtighed, mere brændstofeffektive muligheder

Den gennemsigtighed, lovgivningen vil medføre i branchen, er gode nyheder for transportvirksomhederne, for den giver en bedre indsigt i, hvordan forskellige faktorer som aerodynamik og rullemodstand kan påvirke brændstofforbruget og emissionerne. De deklarerede værdier giver også fabrikanterne mulighed for at specificere lastvogne, der giver endnu bedre brændstofeffektivitet, og ejerne kan vælge det alternativ, som passer bedst til deres forretning.

Den nye lovgivning vil også sætte fokus på miljøvenlige teknologier og sætte fart i udviklingen gennem sund konkurrence, for den tilbyder producenterne dobbeltfordele, hvis 2 % af deres samlede salg af nye lastvogne består af nulemissionskøretøjer.

Indførelsen af den nye lovgivning i Europa kan betyde, at der aldrig har været et bedre tidspunkt til at sætte sig ind i, hvad der påvirker brændstofforbruget, og investere i en brændstoføkonomisk løsning til din virksomhed. Det kan også være den perfekte lejlighed til at skifte til en helt ny drivline – for eksempel el eller LNG (flydende naturgas)!

Før du beslutter dig for dit næste køretøj, er det dog vigtigt at forstå de parametre, der påvirker brændstofforbruget. Jeg har udarbejdet en guide, der skitserer disse parametre, og hvordan du kan specificere og køre din lastvogn for at maksimere din flådes brændstofeffektivitet.

Lars Mårtensson

Lars Mårtensson works as Environment and Innovation Director at Volvo Trucks.

Related articles