Hvo intet vover, intet vinder

Vognmand Brian Petersen fra Brians Renovation ApS i Grindsted er ikke bange for at påtage sig nye transportopgaver og forretningsområder. ”Hvo intet vover, intet vinder” kunne være hans slogan.
Hvo1

Brians Renovation er et lidt misvisende navn, for virksomhedens aktiviteter. Det er væsentligt mere end afhentning af dagrenovation i Billund kommune, som virksomhedens 36 lastbiler udfører i det daglige. Der udføres slamsugeropgaver med moderne slamsugere og vintertjeneste for kommuner og Vejdirektoratet, ligesom der udføres kran- og entreprenøropgaver, og kørsel med korn og foderstoffer og almindelig container- og vognmandskørsel. Brian Petersen lukker ingen døre. Har han chaufføren og lastbilen og hænger transportopgaven økonomisk fornuftigt sammen, viger han ikke tilbage for at prøve noget nyt. 

Det er tillige en rummelig virksomhed at være ansat i. Chaufførerne har store frihedsgrader og mulighed for at rokere rundt blandt virksomhedens mange forskellige transportopgaver, hvis de kan finde ud af det indbyrdes, og det ikke forringer opgaveløsningen. Virksomheden fik en prestigefyldt pris sidste år af Billund kommune netop for sin rummelighed. Specielt i forhold til socialt udsatte og personer der er kommet skævt ind på arbejdsmarkedet. I begrundelsen for prisen hed det: ”Brians Renovation er en aktiv og højt værdsat medspiller i beskæftigelsesindsatsen i Billund kommune. En virksomhed som tager et socialt ansvar og som gerne vil gøre en forskel”. 

Faktisk tikkede endnu en erhvervspris ind hos Brian Petersen umiddelbart efter Midter/Stribens besøg i Grindsted. Brians Renovation fik tildelt Dansk Industris initiativpris for Sydvestjylland for virksomhedens evne til udvikle sig og gå nye veje. 

Når det gælder den store vognpark er Brian Petersen klar i mælet. Han sværger til Volvo-lastbiler, og det har han gjort siden, han etablerede virksomheden i 1989. ”Det er en god og driftsikker lastbil, og så har vi et godt Volvo-værksted her i byen. Og nok så væsentligt, så har vi stor tillid til salgschef Karl Åge Holte hos Autohuset Vestergaard, som vi har købt alle vores lastbiler af”, fortæller Brian Petersen. 

Et af de forretningsområder, som Brian Petersen ser en lovende fremtid i er affaldshåndtering. I sommeren 2014 købte han en 44.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund på Industrivej i Grinsted med i alt 11.000 kvadratmeter under tag i store haller velegnet til affaldshåndtering. Grunden havde stået tom nogle år, efter at den tidligere ejer, G-Kartofler, gik konkurs og måtte lukke kartoffelcentralen. Brians Renovation er i fuld gang med at indrette sig på adressen med pressemaskine til papaffald, lastbilvægt m.m.. 

Både i Danmark og EU er der krav til affaldshåndtering og genanvendelse, og disse krav vil uden tvivl blive skærpet i fremtiden, i takt med at affaldsmængderne vokser. Brian Petersen ser skriften på vægen og muligheden for en meningsfyldt og fornuftig forretningsidé i det vestjyske, hvor der er langt mellem pladserne for affaldshåndtering. Det kan være dyrt at komme af med sit usorterede affald. Brians Renovation hjælper erhvervskunder i området med rådgivning og opgaveløsning, og stadig flere vognmænd og lastbiler læsser affald af på den gamle kartoffelcentral. Det er en succeshistorie for både erhvervsvirksomheder, der kommer billigere og mere miljørigtigt af med deres affald, og for Brians Renovation, der har skabt en miljørigtig og bæredygtig forretningsidé, som er fremtidssikret.

 

hvo2

BRIANS RENOVATION APS

Etableret: 1989
Antal medarbejdere: 44
Antal lastbiler: 36
Aktiviteter: Renovationskørsel, slamsugning, vintertjeneste,  containerkørsel, affaldshåndtering m.m.
Antal køretøjer: 60

Filtrer artikler

5 true 5