Kølige leverancer

For tyve år siden købte Mark Clare en leveringsrute og startede sin egen virksomhed med blot én lastvogn. I dag betragtes hans virksomhed som en af de største leverandører af frysevarer og temperaturregulerede varer i Irland.
Mark Clare

Kort efter at Mark Clare havde købt sin første lastvogn, blev han opmærksom på et hul i markedet for distribution af frosne varer i Irland.

Mark Clare, ejer og administrerende direktør for Clare Distribution Services, er en travl mand. Han har nu lastvogne, der kører i alle Irlands 32 amter, og som dækker alt lige fra tæt bytrafik i det centrale Dublin til distributionskørsel ude på landet. Selvom Mark har i alt 95 medarbejdere, er han stadig selv dybt involveret i den daglige drift. Efter to årtier nyder han stadig at være med, hvor det hele sker.

 

Volvo FL i Dublin

Det er en udfordrende opgave at køre rundt i det centrale Dublin med den tætte trafik af lastvogne, biler, cyklister og fodgængere. Det er grunden til, at CDS bruger Volvo FL til distribution i byen.

"Jeg deltager praktisk i min virksomhed og træder stadig til, hvor der er brug for mig. Det gælder alt lige fra at følge op på en potentiel kunde til at køre rundt som chauffør. Det, jeg brænder for, at dog at yde en service i topklasse ved at finde løsninger på kundernes udfordringer og altid forsøge at overgå deres forventninger", siger han.

I takt med at vi fik mere og mere travlt, indså vi, at det ikke gav nogen mening med brugte lastvogne i flåden på grund af al den tid, de var ude af drift i forbindelse med vedligeholdelse.

Mark Clare, ejer og administrerende direktør

Clare Distribution Services

Mark Clare sammen med sit personale

Mark Clares indstilling til at køre sin virksomhed er, at hans dør altid står åben. "Jeg lytter til mine medarbejdere og er lydhør over for deres idéer."

At Mark Clare endte som ejer af en af de største uafhængige flåder til fødevaredistribution i Irland skyldes i nogen grad et tilfælde. Efter at have afsluttet skolen i 1986 begyndte han at arbejde som butikschef i en større detailforretning. Det var her, han lærte, hvor vigtigt det er at være god til mennesker og at yde en god kundeservice. På det tidspunkt havde hans far sin egen forretning, der leverede mælk. I forbindelse med en kort sygdomsperiode trådte Mark til for at holde sin fars virksomhed i gang. Da Mark opdagede, at han virkelig godt kunne lide at køre rundt med udbringninger i de tidlige morgentimer, besluttede han at købe sin egen virksomhed, og CDS blev grundlagt i 1997. Det varede ikke længe, før Mark indså, at der var et hul på markedet for distribution af frysevarer, og det blev grundpillen for hans virksomheds succes i dag.

"Mens jeg kørte rundt og leverede mælk, blev folk ved med at spørge mig, om jeg kendte nogen, der kunne levere frysevarer til varehusene. Min hustru, Ann-Marie, og jeg diskuterede sagen og besluttede at investere i vores første køle-/frysevogn. Det viste sig at være en rigtig god beslutning, da vi hurtigt fik så travlt, at mælken blev et deltidsjob", husker Mark Clare.

Leveringer om natten

De chauffører, der kører distributionskørsel i Dublin, starter tidligt om morgenen, inden trafikken bliver for tæt.

Virksomheden gik hurtigt fra succes til succes, og i 2001 blev Aryzta Foods, landets største leverandør af bake-off, en af deres største kunder. CDS er vokset i takt med dem i løbet af årene, og flåden er blevet fordoblet og opgraderet til en perfekt standard. I dag er alt Marks udstyr temperaturreguleret. Størstedelen er med køl og frys, og den gennemsnitlige alder på udstyret er mindre end fem år.

"Før vi begyndte at samarbejde med Aryzta Foods, havde vi ikke økonomi til at købe nye lastvogne, så vi kørte med brugte lastvogne af alle mulige mærker. I takt med at vi fik mere og mere travlt, indså vi, at det ikke gav nogen mening med brugte lastvogne i flåden på grund af al den tid, de var ude af drift i forbindelse med vedligeholdelse", forklarer han.

Mark og Ann-Marie Clare

Mark Clare grundlagde CDS sammen med sin hustru Ann-Marie. "Helt privat er jeg en meget heldig mand, for jeg har en hustru, der elsker mig, og jeg elsker hende."

Mark mødtes derefter med adskillige producenter, før han besluttede at indgå et samarbejde med Volvo Trucks og afgav sine første ordrer på Volvo FE- og FL-modellerne.

"Vi erfarede hurtigt, at disse lastvogne havde en fantastisk ydelse, og at de var perfekte til opgaverne i byen på grund af deres manøvreevner i de smalle bygader. Så vi vendte tilbage til Volvo for at købe flere lastvogne og besluttede, at Volvo FL skulle være vores lastvogn til distribution i byen. I dag består vores flåde af 90 procent Volvo-lastvogne, så Volvo-brandet er også blevet vores brand."

Mødet med kunderne

Det første, Mark Clare ser efter, når han skal ansætte nye chauffører, er, om de er gode til at omgås mennesker.

Mark Clare

Mark Clare, ejer og administrerende direktør for Clare Distribution Services.

Valget af en lastbil til distribution i byen var meget vigtig for CDS, da det er en udfordrende opgave at køre rundt i det centrale Dublin. Det er en meget trafikeret bymidte med mange lastvogne, biler, cyklister og fodgængere, og CDS-chaufførerne har et stramt tidsprogram. Fødevarer skal leveres til tiden, og når en chauffør har omkring 35 leveringer om dagen, skal det være let at stige ind og ud af lastvognen og navigere rundt i byens smalle gader. Chaufførerne skal ikke blot være dygtige til at manøvrere lastbilen, men forventes også at fungere som ambassadører, ikke kun for CDS, men for alle kunderne. De kører derfor ofte på den samme rute, så der opbygges et personligt forhold med medarbejderne i hver enkelt butik.

En virksomhed handler aldrig kun om en enkelt person – vores succes afhænger af alle vores medarbejdere.

Mark Clare, ejer og administrerende direktør

Clare Distribution Services

"Når vi skal ansætter nye medarbejdere, går vi først og fremmest efter, om de er gode til at omgås andre. Vi betragter chaufførerne som vores og kundernes ambassadører – de skal kommunikere godt både med butikkens medarbejdere og chefer og sikre, at de er glade og tilfredse med leveringerne. Vi tilbyder derfor en masse kurser, så vi er sikre på, at vores chauffører ved nøjagtigt, hvad der forventes af dem med hensyn til kundeservice og kørefærdigheder."

Leveringer i Dublin

Det har været hans mål lige fra første dag at yde en førsteklasses service, og Mark mener, at virksomhedens succes hovedsageligt skyldes, at de er villige til at være fleksible og tilpasse sig kundernes behov for at gøre dem tilfredse. 

"Vi producerer ikke selv noget. Vores virksomhed er baseret på kundeservice. Og derfor må vi hele tiden stræbe efter at blive bedre. Vi kan se, hvordan kundernes krav ændrer sig i branchen, og vi arbejder konstant på at tilpasse os disse skiftende krav. Det er altafgørende, at vores serviceniveauer forbliver i top, så vi kan opfylde vores forpligtelser over for kunderne", siger han.

På vej over floden Liffey.

En af CDS' lastvogne kører hen over Samuel Becket Bridge over den berømte flod Liffey i Dublin.

Bortset fra en klar vision om, hvad han vil opnå med virksomheden, og gode arbejdsgange og lastvogne mener Mark, at en vigtig faktor for virksomhedens succes er, at han er opmærksom på at lytte til sine medarbejdere og tage imod deres meninger og indspil.

"Mine medarbejdere er nogle af de bedste folk i branchen, og deres individuelle kompetencer og kvaliteter har spillet en kæmpe rolle for CDS og vores succes. En virksomhed handler aldrig kun om en enkelt person – vores succes afhænger af alle vores medarbejdere. Så det var helt fantastisk for os alle, da vi vandt prisen National Haulier of the Year 2017 for et par måneder siden. Alle de mange timer og lange arbejdsdage – den indsats blev vi belønnet for den aften foran 800 af vores kolleger", siger Mark Clare med et smil.

CDS

Historie: Clare Distribution Services (CDS) blev etableret i 1997 af Mark Clare med det mål at levere en førsteklasses transporttjeneste.

Ydelser: Virksomheden har specialiseret sig i distribution af temperaturregulerede produkter og leverer køle-og frysevarer og lignende produkter samt en mindre mængde medicinalvarer.

Lignende indhold

Uptime Express i USA

Taylor White, vicedirektør hos AMX, har mange gode grunde til at vælge Volvo. Det nye Uptime Center i Greensboro, North Carolina, sparer virksomheden tid og penge....

Sådan forandrer e-handel Kinas logistikbranche

E-handel forandrer ikke bare indkøbsmønstre i Kina, men også landets logistikbranche. Pludselig handler det hele om driftstid og effektivitet....

Den første Volvo FH16 i Grækenland

Den græske gældskrise var hård for logistiksektoren. Men på trods af den vanskelige situation kan Marinos Vasilopoulos International Transport udvide....

Filtrer artikler

5 true 5