Volvo Trucks

Danmark

×

Trivsel i førerhuset

Chaufførerne hos Dansk Vinduetransport bor i førerhuset hele ugen, og vognmand Anders Overgaard ønsker, at de skal befinde sig godt. ”Det gør man i et Volvo-førerhus. Udsyn og chaufførstol er branchens bedste. Men I-Shift-gearkassen er en væsentlig årsag til, at vi kører Volvo”, fortæller Anders Overgaard.
trivsel-1

Tidligere var han plaget af smerter i knæ og skulder på grund af mange gearskift i løbet af en arbejdsdag, men med I-Shift sluttede det. Anders Overgaard har kørt med vinduer det meste af sit liv og de sidste 10 år som selvstændig vognmand. Han kører for den danske vinduesproducent KPK, der næsten er nabo til ham på Mors.

Chaufførjobbet forbindes ikke normalt med mulighed for motion, men hos Dansk Vinduetransport er chaufførerne i form. Det har sin forklaring. Normalt køres vinduer og døre på paller, men ikke hos Dansk Vinduetransport. Vinduer og døre står enkeltvis på ladet og bliver håndteret enkeltvis. Der er mange afleveringssteder per dag, og kunderne tæller små håndværksmestre og private. Chaufførerne har hjælp af en lille ”hund” – et lille køretøj med hjul – alligevel skal vinduerne manøvreres rundt. Det styrker ryg-, arm- og benmuskler. Det er også et gode på arbejdspladsen. Chaufførerne holdes i gang og får den daglige motion. En arbejdsdag erstatter et besøg på fitnesscenteret.

DANSK VINDUETRANSPORT A/S

Etableret: 2005.
Hjemsted: Nykøbing Mors
Antal medarbejdere: 10.
Antal lastbiler: 9.
Kørsel: Hele Danmark for KPK døre og vinduer A/S.