Volvo Trucks

Danmark

×

Entreprenørfirmaet Aarsleff: Aarsleff klarer opgaven

Entreprenørselskabet Aarsleff, der udfører en bred vifte af samfundsnyttige opgaver, giver også kloaknettet strømper på. Volvo-lastbiler er med på opgaverne.
Aarsleff giver kloaknettet strømper på

De to Volvo-lastbiler fungerer som mobile værksteder ekviperet med det værktøj og de faciliteter, der er nødvendige for at renovere kloaknettet. Den ene lastbil rummer kompressor, generator og en stor vandtank med dampanlæg. Endvidere findes en trykkugle, ”strømpekanonen”, på ladet, der med få bar sender strømpen af sted. Fuldt læsset med vand og udstyr vejer den fire-akslede Volvo FM 32 tons, så det er tungt grej at flytte rundt på. Den anden Volvo fungerer som kontrolrum og mandskabsvogn. 

”Chaufførkomforten i førerhuset er god, og vi har tilvalgt ”Volvo Dynamisk Styring” i vores nye lastbiler, og det letter chaufføren meget ved manøvrering og under kørsel".

I alt har Aarsleff cirka 220 lastbiler, hvoraf en del kører i udlandet hos datterselskaber. Hovedparten af lastbilerne er beskæftiget med kloakrenovering. Nogle er opbygget med lastbilkran, nogle er kørende værksteder og andre bringer materialer frem til den aktuelle arbejdsplads.  

”Hovedparten af vores lastbiler er fra Volvo, og det er ingen tilfældighed. Volvo er en driftsikker lastbil og organisationen yder rigtig god service. Og lastbilerne er tillige meget populære hos vores chauffører”, fortæller Jesper Merrald, der har en baggrund som lastbilmekaniker og værkfører. 

”Chaufførkomforten i førerhuset er god, og vi har tilvalgt ”Volvo Dynamisk Styring” i vores nye lastbiler, og det letter chaufføren meget ved manøvrering og under kørsel. Rattet betjenes nemt og ubesværet, og chauffører som en tid har kørt med Volvo Dynamisk Styring og sendes tilbage til en lastbil uden, kan finde på at fejlmelde bilen, fordi de tror, at styretøjet har sat sig, fordi det føles drøjt at betjene”, slutter Jesper Merrald med et smil.

 

Renovering af kloaknettet med ”strømpe-metoden” er hurtig, effektiv og økonomisk besparende. Kommunen undgår at grave kloakledningen op med de gener, det kan give for beboere og trafikken i området. Og udgifterne til kloakrenovering har været voldsomt stigende igennem en årrække i Danmark på grund af et nedslidt kloaknet og større nedbørsmængder.

En udgift der årligt måles i milliarder af kroner, og derfor giver ”strømpemetoden” god mening. Også på miljøområdet har nedslidte kloakrør konsekvenser, idet spildevand løber ud i jorden og videre ned i grundvandet. Det er dog ikke alle renoveringsopgaver, som kan klares ved at give kloaknettet strømper på, og Aarsleff har også opgravningssjak, der klarer de mere omfattende renoveringsopgaver.

Når temperaturen i kloakledningen er faldet til cirka 40 grader sendes en medarbejder fra Mogens Runes sjak ned i kloakken for at skære ”strømpen” til, hvor den slutter i kloakken, ligesom alle stikledninger ind til villavejens beboere skal skæres fri. Det udføres med en kædesav drevet af trykluft. Ofte udføres jobbet i vand til knæene og er ikke misundelsesværdigt, fordi det udføres i specialdragt og med åndedrætsværn. Temperaturen og duften i kloakken kan ligeledes være en prøvelse, men det skal udføres.