Volvo Trucks

Danmark

×

Gør din lastvogn klar til et nyt liv

Gensalgsværdien er en vigtig del af lastvognens samlede ejeromkostninger, så det bør tages med i betragtning helt fra start. Forskellen mellem en lastvogn, der kan sælges hurtigt, og en, der ikke kan, handler ofte om de små detaljer.
Volvo FH
De valg, du tager, når du bestiller en lastvogn, vil have stor betydning for den senere gensalgsværdi.

I dag har køberne af brugte lastvogne adgang til en bred vifte af valgmuligheder via nettet, og det har gjort det til et meget konkurrencepræget marked. For at opnå den maksimale gensalgsværdi skal du sikre, at din lastvogn skiller sig ud og kan opfylde købernes behov og forventninger.

For det første skal du kunne forsikre potentielle købere om, at lastvognen er godt vedligeholdt og er blevet passet godt. Det kræver god vedligeholdelse, smarte investeringer og at man tænker langsigtet. Kunderne har ofte kun ganske kort mulighed for at inspicere køretøjet, og ethvert synligt tegn på slitage kan sætte en brat stopper for et potentielt salg. Selvom der måske kun er tale om en skønhedsfejl, kan det give opfattelsen af forsømmelse og mistanke om, at køretøjet er i dårlig stand. Det er derfor meget vigtigt, at du passer godt på dit køretøj hele vejen igennem. 

"Købere af brugte lastvogne går efter pålidelighed – ofte i højere grad end købere af nye lastvogne, da de jo generelt ikke er dækket af nogen garantier", siger Goran Travancic, chef for Used Trucks, Volvo Europe "Du skal kunne fremvise en anerkendt servicehistorik for lastvognen, der viser, at der har været ydet service på den regelmæssigt på autoriserede værksteder og med originale dele".

Når du bestiller en ny lastvogn, er det ofte fristende at specificere den til lige præcis dine behov. Men jo smallere specifikationerne er, desto smallere er gruppen af potentielle brugtvognskøbere. 

"Hvis du specificerer din lastvogn specifikt til regional distribution, så bliver den svær at sælge til fjerntransportkunder senere", tilføjer Goran Travancic. "Den meste almindelige fejl, jeg ser, er, at kunderne vælger færre hestekræfter for at spare penge. Men de får så problemer med at sælge lastvognen få år senere, fordi de fleste kunder vil have flere hestekræfter."

Allerede når du køber din lastvogn, bør du overveje, hvor den bedst kan sælges, og hvilke behov og forventninger kunderne på det marked vil have. Det kan ofte betale sig at investere i ekstra funktioner eller kapacitet, da du vil få investeringen tilbage igen i form af en højere gensalgsværdi. "Værdien af din lastvogn er ikke højere end det, en køber er villig til at betale”, siger Goran Travancic. 

"Det er helt enkelt – hvis du ikke kan finde en køber, er værdien nul."

 

Service
En veldokumenteret servicehistorik fra autoriserede værksteder vil forsikre køberen om, at køretøjet i er god stand.

Farve
Det bedste valg er en standardfarve, da unikke og specielle farve kan indsnævre antallet af potentielle købere. Hvid er især en god farve, da det gør det lettere for den næste ejer at tilpasse køretøjet med dennes egne firmalogoer og -skilte.

Dele
Hvis der bruges originale Volvo-dele, er det et yderligere bevis på, at køretøjet er blevet godt vedligeholdt, og at køberne kan forvente at få en pålidelig lastvogn.

Dæk
Gamle eller slidte dæk vil øjeblikkeligt få værdien af din lastvogn til at styrtdykke.

Førerhus
Et stort førerhus med ekstra plads og to køjer kan være den ekstra udgift værd, da den vil være lettere at sælge.

Interiør
Sørg for at holde førerhuset rent og vedligeholdt. Dårlig lugt eller ødelagt betræk vil straks blive bemærket af potentielle købere og skræmme dem væk. 

Motor
Tendensen på markedet går hele tiden mod flere hestekræfter, og derfor vil det i det lange løb kunne betale sig at investere i en kraftigere motor, da gensalgsværdien så vil være højere.

Spoilere
Visuelt kan manglen på spoilere diskvalificere lastvognen og give en opfattelse af, at lastvognen har et højre brændstofforbrug. Da de er dyre at installere senere, er det ofte en god idé at investere i dem fra start.