Trucks

Danmark

×

Jo mere batterikapacitet, desto bedre, ikke?

Hvor langt er det muligt at køre, inden batterierne skal genoplades? Mange af de mest almindelige spørgsmål om eldrevne køretøjer handler om rækkevidden. Jo længere, desto bedre, ikke?
Distributionskørsel i byen af dagligvarer.

"Man skal selvfølgelig have tilstrækkelig energi om bord til, at driftsrækkevidden er dækket. Men der er absolut ingen grund til at køre rundt med flere batterier end nødvendigt", siger Anna Thordén, produktchef for elektromobilitet hos Volvo Trucks. 

Ved transportkørsel i byen er det ofte vigtigere at kunne transportere en tung last end at kunne køre virkelig langt. En typisk lastvogn til distributionskørsel i byen kører sjældent længere distancer end 200 km om dagen, og renovationslastvogne kører betydeligt mindre. For at opnå den rette balance mellem nyttelast og rækkevidde skal batterikapaciteten optimeres til at matche de individuelle behov. Det er grundlaget for en effektiv og økonomisk transport og bidrager samtidig til at begrænse miljøpåvirkningen. 

"Vores eksperter analyserer transportopgaven, de planlagte ruter, topografien, den ønskede lastkapacitet og opladningsbehovet for den enkelte kunde. Vi foreslår derefter en løsning, der opfylder kundens krav til tilgængelighed og produktivitet. Dette gælder for hele lastvognen, inklusive batterierne", forklarer Anna Thordén.

Så hvor langt kan man køre på en enkelt opladning? Det enkle svar er op til 300 km*. Men det bedste svar er faktisk et spørgsmål: Hvor langt har du brug for at køre? 

* Volvo FL Electric til distributionskørsel i byen med en batterikapacitet på 100-300 kWh.