Volvo Trucks

Danmark

×

Et klarere udsyn

Byområderne kan være udfordrende miljøer for lastvognschauffører. Det er grunden til, at den nyligt opdaterede Volvo FE med førerhus med lav indstigning er designet med et forbedret udsynet, større sikkerhed, bedre ergonomi og øget produktivitet.
Volvo FE LEC på i byens gader
Ved at sænke kørestillingen bringer Volvo FE LEC chaufføren tættere på de andre trafikanter og forbedrer dermed udsynet hele vejen rundt markant.

Tæt trafik, fodgængere, cyklister, smalle gader og trang plads – det er bare nogle af de ting, lastvognschaufførerne skal håndtere i byområderne. Ved at sænke førerhuset har Volvo FE med lav indstigning (LEC) dog fået bedre udsyn, ergonomi og chaufførkomfort.

"Når en chauffør kører rundt i en by, skal han eller hun hele tiden holde øje med, hvad der befinder sig rundt om lastvognen, og sørge for at få øjenkontakt med sårbare trafikanter som f.eks. fodgængere og cyklister", siger Anders Edenholm, Segment Manager Distribution, Volvo Trucks. "Ved at sænke kørestillingen og reducere de skjulte vinkler har vi forbedret udsynet hele vejen rundt og bragt chaufføren tættere på de andre trafikanter."

Førerhuset med lav indstigning betyder, at chaufførerne kan stige ind og ud af førerhuset hurtigt og let. Den opdaterede Volvo FE LEC omfatter også en knælefunktion, der gør indstigningen ni cm lavere, så chaufførerne kan stige ind i førerhuset nærmest som på en almindelig bus.

"Nogle chauffører, f.eks. dem, der arbejder med distributionskørsel i byen, stiger ind og ud af førerhuset op til 50 gange om dage, og det er en stor belastning for deres knæ, ankler og ryg", forklarer Johan Jarlengrip, Feature Specialist Driver Environment. "En lavere indstigning mindsker ikke blot denne belastning, men eftersom det er en almindelig grund til, at folk forlader faget, vil det også bidrage til at tiltrække og fastholde de dygtige chauffører."

Den første Volvo FE LEC kom på markedet i 2009 som en tilpasset model til renovationslastvogne i London. Den viste sig dog at være så populær, at den hurtigt blev et standardtilbud. Den nye, opdaterede version omfatter ekstra funktioner, som giver endnu større fordele.

Det er blandt andet en ekstra rude i passagersiden og døre, der kan åbnes 90 grader. Den bevarer det midterplacerede instrumentpanel, der giver en bedre chaufførergonomi, da ofte anvendte knapper er placeret inden for let rækkevidde. Den fås også med et udvalg af forskelligt ekstraudstyr og tilpasninger til endnu bedre sikkerhed, driftstid, produktivitet og miljøhensyn.

Chaufførmiljø
Førerhusets interiør er ergonomisk udformet med alle de oftest anvendte knappen inden for let rækkevidde. Den lave indstigning, 90-graders døråbningen og knælefunktionen mindsker belastningen af chaufførens knæ, ryg og arme betydeligt, da de let kan stige ind og ud af førerhuset i stedet for at skulle klatre op i det. 

Produktivitet
Volvo FE LEC har plads til op til fire personer, og den lave indstigning sparer chaufføren tid. Med en 350 hk motor kan Volvo FE LEC tilbyde fleksibilitet, manøvredygtighed og korte afhentningscyklusser. Den fås også med I-Shift, der er specielt tilpasset distributions- eller anlægskørsel.

Udsyn
Den lavere kørestillingen bringer chaufførerne tættere på deres umiddelbare omgivelser, så de på den måde får et godt udsyn tæt på. De ekstra ruder i passagerdøren og bag B-stolpen forbedrer også det direkte udsyn til ellers skjulte vinkler.

Bæredygtighed
Volvo FE LEC CNG kører på komprimeret naturgas og kan reducere CO2-emissionerne med op til 70 procent, hvis den kører på biogas. Volvo tilbyder også alternative drivliner til kørsel i områder, hvor der er en begrænsning for brugen af dieseldrevne køretøjer.

Sikkerhed
I tillæg til det forbedrede udsyn er Volvo FE LEC også udstyret med aktive sikkerhedsfunktioner som f.eks. kollisionsadvarsel med nødbremse. Det kan reducere risikoen for ulykker, hvor sårbare trafikanter eller andre køretøjer er involveret. Førerhuset har også ekstra forstærkninger for at forbedre beskyttelsen af chaufføren, og der er som standard installeret frontunderkøringsbeskyttelse (FUP).

Driftstid
Volvo FE LEC fås med et udvalg af teletjenester og tilsluttede tjenester, der kan hjælpe med at overvåge og spore lastvognen og holde styr på forebyggende vedligehold og servicearbejde. Det forbedrede udsyn reducerer også risikoen for kollisioner på steder med trang plads.

Volvo FE –-førerhus med lav indstigning

 • Lavere, bredere indstigning.
 • Lav kørestilling.
 • Ekstra rude til forbedret udsyn.
 • Mulighed for at vælge enten et fladt gulv i førerhuset med plads til op til fire personer og mulighed for fri gennemgang eller et standardførerhus, der er optimeret til chaufføren og én passager.
 • Optimeret I-Shift og software.
 • Fås også med alternative drivliner.

Specifikationstip

 • 350 hk motor til forbedret manøvredygtighed.
 • I-Shift optimeret til distributionskørsel i byen eller og anlægskørsel.
 • Op til tre ekstra passagerstole.
 • Ekstra ruder bag B-stolpen og i passagerdøren.
 • Justerbar tagspoiler til minimal luftmodstand og reduceret brændstofforbrug.