Volvo Trucks

Danmark

×

Samme lastvogn – med en verden til forskel

Siden 1993 har Volvo FH arbejdet for virksomheder over hele verden. Det er en lastvogn, der både kan opfylde behovene hos transportvirksomheder i det ekstreme nord på Svalbard-øerne og i de brandhede ørkener i Saudi-Arabien.
Volvo FH foran landskaber med ørken og is
Volvo FH klarer altid arbejdet, uanset hvilket ekstremt klima den bliver udsat for.

"Jeg lever med Volvo – i medgang som i modgang." Ordene efterfølges af en kærlig latter. Knut Vebostad, chef i Vebostad Transport AS, elsker virkelig sine seks Volvo FH-lastvogne. Da han tog skridtet fra at være chauffør til at starte sin egen virksomhed, var det ikke svært for ham at vælge. "Det skulle være Volvo hele vejen igennem."

Knut Vebostad begyndte sin rejse i transportverdenen oppe i den nordlige del af Norge i Borkenes. "Når man vokser op i det område, tænker man ikke på vejene som isglatte eller snoede. Man lærer bare at sætte snekæder på, når det er nødvendigt. Jeg var faktisk mere nervøs, da jeg første gang kørte på motorvejene omkring Oslo." 

Vebostad Transport er specialiseret i transport af asfalt og grus. Der køres med en masse tung last, der virkelig sætter Volvo FH på prøve. Men lastvognens funktioner viste deres værd.
"Tandemakselløftet er et must for os, der arbejder med anlægstransport. Når vi kører uden last, sparer vi 10-12 procent i brændstof. Og vi reducerer også dækslitagen", siger Knut Vebostad.
I-Shift med krybegear hjælper også med at give mere kraft og ydelse, når der foretrækkes en konstant, lav hastighed.
"Og Volvo Dynamisk Styring. Det er virkelig helt unikt. Det er en helt ny følelse", siger Knut Vebostad.

Og hvis vejene på det norske fastland ikke var en stor nok udfordring, så udfører Vebostad Transport også opgaver i Svalbard – et af de nordligst beboede steder i verden. Om sommeren har Vebostad én Volvo FH, der kører med anlægstransportopgaver på øerne oppe på øgruppen i Ishavet.
Vi kører lastvognen ombord på et fragtskib. Så flyver vi selv dertil nogle dage senere, fortæller Knut Vebostad.
Det er en Volvo FH 540 fra 2013. Vi kalder den vores "ståltrækker". Det var den første lastvogn, vi købte til virksomheden."

Det varme klima i de saudi-arabiske ørkener ligger i den anden ende af de ekstreme klimaer. Men Volvo FH klarer også arbejdet der. Sharbatly Fruit i Jeddah har handlet med frisk frugt og grønt i området i mere end 60 år. Virksomheden kører med en streng logistikkæde for at holde varerne nedkølede under hele transporten.
"Frugten bliver faktisk slet ikke udsat for Saudi-Arabiens varme klima. Bortset fra når den er leveret til markedet", siger Hashim M Sharbatly, vicedirektør for Sharbatly Fruit.

For ikke at bryde logistikkæden må virksomheden kunne stole på lastvognen fuldt ud. For transporten fra Jeddah til Dammam betyder, at Volvo FH skal krydse igennem hele kongeriget – og køre gennem den store ørken.
"Frem og tilbage er der mere end 2800 kilometer", fortæller chaufføren Reynaldo Garcia.
Ørkenen kan være et ubarmhjertigt sted med temperaturer over 50 grader Celsius og sandstorme, der virkelig sætter lastvognen på prøve. Men Volvo FH klarer det hele.
"Vi har lastvogne, der kører en million kilomenter uden at skulle have skiftet reservedele. Og det gælder også koblingen og bremserne. Så vi er meget tilfredse med kvaliteten", siger Daanie Zeyman, der er chef for Sharbatlys lastvognsværksted.

Og lige så stor som Volvo FH’s kapacitet er til at klare alle opgaver rundt om i verden, lige så stor er brugernes tilfredshed.
"Lastvognen kan altid blive bedre. Men for mig er der er ingen tvivl om, at Volvo FH er den bedste på markedet. Vi kører i den bedste lastvogn!" siger Knut Vebostad.
"Den er komfortabel. Og den er virkelig hurtig og virkelig stærk. Jeg kan godt sige, at det er den mest perfekte lastvogn i verden", siger Reynaldo Garcia.