Volvo Trucks

Danmark

×

Ny lastbilserie skabt med tanke på chaufføren

| 4 min. læsning | 4 min. læsning
Volvo Trucks introducerer fire nye lastbiler med stærkt fokus på chaufførmiljøet, sikkerheden og produktiviteten.
De fire nye tunge lastbiler »vil give vores kunder stærkere argumenter, når de konkurrerer om at tiltrække de bedste chauffører,« siger den adm. direktør for Volvo Trucks.

– Vi er virkelig stolte af denne store, fremsynede investering, siger Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks.

De fire tunge lastbiler Volvo FH, FH16, FM og FMX repræsenterer omkring to tredjedele af Volvo Trucks' leverancer. 

Førerhuset på den nye Volvo FM og Volvo FMX er helt nyt, og de to lastbiler har fået mange af de samme instrumentdisplayfunktioner som deres større søskende. Deres indvendige volumen er øget med op til en kubikmeter, hvilket giver bedre komfort og mere arbejdsrum.

Sikkerheden på Volvo FH og Volvo FH16 er blevet forbedret yderligere med funktioner som forlygter med adaptivt fjernlys. Systemet forbedrer sikkerheden for alle trafikanter ved automatisk at deaktivere valgte segmenter af LED-fjernlyset, når lastbilen nærmer sig modkørende trafik eller et andet køretøj bagfra. 

Chaufførens område har fået en helt ny grænseflade til information og kommunikation. Formålet er at gøre det lettere at overskue og styre forskellige funktioner, hvilket skaber mindre stress og distraktion. Instrumentdisplayet er fuldt ud digitalt med en 12" skærm, der gør det nemt for chaufføren at vælge de nødvendige oplysninger til enhver tid. Et 9"-sidedisplay (ekstraudstyr) kan levere infotainment, navigationshjælp, transportoplysninger og kameraovervågning.  

– Vores nye lastbiler vil hjælpe chaufførerne med at arbejde på en endnu mere sikker og produktiv måde og give vores kunder stærkere argumenter, når de konkurrerer om at tiltrække de bedste chauffører, tilføjer Roger Alm. 

Volvo FH16

Kombinationen af komfort og råstyrke
Den nye generation Volvo FH16 er en vellykket kombination af nye sikkerhedsfunktioner, et arbejdsmiljø med fokus på chaufføren og de nyeste teknologier. Den øgede lastkapacitet på forakslen samt løbe- og pusheraksler med bedre styrevinkler giver bedre manøvredygtighed og højere produktivitet. Det opgraderede instrumentbræt har nye, praktiske opbevaringspladser og et fuldt digitalt 12"-instrumentdisplay i høj opløsning. Til særligt krævende opgaver fås den med en ny bogie til 38 tons.

FREMHÆVEDE FUNKTIONER
– Forlygter med adaptivt fjernlys forbedrer sikkerheden for alle trafikanter.
– Øget lastkapacitet på forakslen samt løbe- og pusheraksler med bedre styrevinkler.
– Fås med ny bogie til 38 tons til særligt krævende opgaver.
– 9"-sidedisplay (ekstraudstyr).

Volvo FH

Den ultimative fjerntransportoplevelse
Den nye Volvo FH har et nydesignet førerhus, nyskabende sikkerhedsfunktioner og et arbejdsmiljø med fokus på chaufføren. Midtpunktet i førerhusets opdaterede arbejdsplads er det moderniserede instrumentbræt, der har et fuldt digitalt 12"-instrumentdisplay i høj opløsning. Udvendigt giver forlygterne med adaptivt fjernlys bedre sikkerhed for alle trafikanter. Med de forskellige drivline- og chassiskonfigurationer kan Volvo FH skræddersys til en lang række anvendelsesområder – og til betydelige besparelser på brændstof og CO2

FREMHÆVEDE FUNKTIONER
– Forlygter med adaptivt fjernlys forbedrer sikkerheden for alle trafikanter.
– Fås med Euro 6-kompatibel LNG-gasmotor på mange europæiske markeder.
– 9"-sidedisplay (ekstraudstyr).
– Nyt dobbeltbatterisystem hjælper med at sikre, at der altid er strøm til at starte motoren.

Volvo FM

Den komfortable arbejdsplads
Den nye Volvo FM-lastbil er designet til at være den ultimative arbejdsplads på hjul. Det helt nye førerhus har et aerodynamisk design og ændrede A-stolper, der giver op til en ekstra kubikmeter plads og mere lys. Et nyt rat med justerbar ratstamme giver chaufføren en mere ergonomisk kørestilling. Interiøret er præget af det nye instrumentbræt med et 12"-instrumentdisplay i høj opløsning med en brugervenlig grænseflade. Ud over forbedret udsyn for chaufføren byder den nye Volvo FM på sikkerhedsforbedringer som Adaptiv Cruise Control (ACC), der nu fungerer ved alle hastigheder ned til stilstand. 

FREMHÆVEDE FUNKTIONER
– Et nyt førerhus med mere plads og aerodynamisk design.
– Bedre udsyn med sænket dørlinje, nye sidespejle og kamera i passagersiden.
– Digitalt 12"-display med fire forskellige skærmvisninger.
– 9"-sidedisplay (ekstraudstyr).

Volvo FMX

Leverer altid varen – på vej og i terræn
Den nye Volvo FMX har et helt nyt førerhus, øget nyttelast og nyskabende sikkerhedsfunktioner. Den fås med den hidtil tungeste tilføjelse til Volvos chassis-serie – en bogie til 38 tons (ekstraudstyr), som muliggør en vogntogsvægt på op til 150 tons. Til særligt hårde opgaver såsom minedrift fås den med en tagluge i stål med et nødudgangshåndtag, der fjerner hele lugen. Det rummelige interiør er præget af det moderne, dynamiske instrumentpanel med et 12"-instrumentdisplay i høj opløsning, og det nye rat med justerbar ratstamme giver chaufføren en mere ergonomisk kørestilling.

FREMHÆVEDE FUNKTIONER
– Helt nyt førerhus med robust eksteriør.
– Bogie til 38 tons (ekstraudstyr) muliggør vogntogsvægte på op til 150 tons.
– Nyt traction control-panel hjælper chaufføren med at klare potentielt farlige situationer.
– 9"-sidedisplay (ekstraudstyr).

Relaterede nyheder