Volvo Trucks

Danmark

×

Den største dødsårsag hos børn og unge er trafikkvæstelser

| 0,5 min. læsning | 0,5 min. læsning
Ifølge WHO's rapport om trafiksikkerhed i 2018 dør flere mennesker i alderen 5 til 29 år som følge af trafikkvæstelser end af sygdomme som AIDS og tuberkulose. Volvo Trucks tager sit ansvar for at hjælpe med at bekæmpe denne negative tendens meget alvorligt.
Et barns cykel og hjelm ligger på en vej

Selvom tallene for trafikdræbte falder i højindkomstlandene, er det modsatte tilfældet for de fleste mellem- og lavindkomstlande med stærk befolkningstilvækst. Der har faktisk ikke været nogen reduktion i antallet af dødsulykker i trafikken i noget lavindkomstland siden 2013. 

Trafiksikkerhed er et komplekst spørgsmål, og der er mange områder, der skal ses nærmere på, men WHO mener, at der er et presserende behov for en ændring af den globale dagsorden for børnesundhed, hvis vi skal reducere antallet af trafikkvæstelser, der involverer børn og unge. 

Hos Volvo Trucks tager vi vores del af dette ansvar meget alvorligt og stræber løbende efter at forbedre vores lastbilers sikkerhed. Vi skaber også fremskridt gennem samarbejde. Derfor har vi et globalt samarbejde med vores kunder for at sprede vores trafikoplysningsprogram for børn, Stop Look Wave, til hele verden. Målet med kampagnen er enkelt, men effektivt: At lære børn, den mest sårbare gruppe af alle trafikanter, rundt om i verden om de farer, de kan møde ude på vejene, og især hvordan man skal opføre sig og interagere sikkert med lastbiler. 

Kampagnen Stop Look Wave blev lanceret i 2014 og er baseret på omfattende forskning indsamlet de seneste 50 år af Volvo Trucks' ulykkesforskningsteam Accident Research Team. Undersøgelser og analyser af virkelige hændelser viser klart, at størstedelen af trafikulykker skyldes menneskelig adfærd. Kampagnen Stop Look Wave lærer derfor børn at skabe øjenkontakt med chaufføren og sikre, at de forbliver synlige ved at vinke og vente på, at chaufføren vinker tilbage, før de krydser vejen.

Siden lanceringen af programmet har Volvo Trucks i samarbejde med vores kunder undervist mere end en million børn i, hvordan de skal opføre sig i trafikken. Men vi ved, at vi kan nå ud til mange flere. 

Kursussættet Stop Look Wave er tilgængeligt for alle på 10 sprog i et brugervenligt format. Download det, og hjælp med til at holde børnene mere sikre i trafikken. 

Da trafikulykker er en global bekymring, deler Volvo Trucks også sin sikkerhedsundersøgelse med resten af samfundet. Læs mere om resultaterne fra Volvo Trucks' Accident Research Team i den seneste Volvo Trucks-sikkerhedsrapport