Volvo Trucks

Danmark

×

Opfyldelse af de stigende krav om mere effektive transportløsninger

| 2 min. læsning | 2 min. læsning
Transportkravene i 2030 vil være dobbelt så høje, som de var i 2005. Især lastbilstransport oplever en hidtil uset stigning. Udfordringen er at imødekomme fremtidens behov på en effektiv, bæredygtig og sikker måde.
En graf viser en kurve for den forventede stigning i forbruget
Den forventede stigning i forbruget i løbet af de næste ti år, hvilket indebærer en periode med hurtig ændringer for transportbranchen

Transportkravene vil være dobbelt så høje i 2030, som de var i 2005. I dag udgør lastbilstransport størstedelen af stigningen i den globale transport. Når dette kombineres med de strammere regler for brug af lastbiler i byerne, behovet for en bedre transportinfrastruktur og de seneste teknologiske fremskridt, så er der ingen tvivl om, at branchen er inde i en periode, hvor tingene hurtigt ændrer sig.

”For at tackle de udfordringer, der ligger foran os, må vi samarbejde med vores branchepartnere for at drive udviklingen fremad. Vi er nødt til at levere innovative og mere sikre løsninger, der ikke kun øger chaufførens produktivitet og driftstid, men også hjælper med at mindske trafikpropper og forbedre miljøet på vores travle motorveje og i byens gader", siger Lars Mårtensson, direktør for Miljø og innovation, Volvo Trucks.

Ved at køre projekter sammen med offentlige myndigheder, forskningsteams og andre virksomheder arbejder Volvo Trucks hårdt på at komme frem til løsninger til en mere sikker, produktiv og bæredygtig transport i de kommende år.

Med dette i tankerne vil mere energieffektive køretøjer, der både har nye drivliner og kører på nye brændstoffer, blive leveret af Volvo Trucks. Der vil også være fokus på transport med tungere last og længere lastbilstog for at reducere emissionerne og transportomkostningerne og øge energieffektiviteten. Volvo Trucks kører allerede samarbejder i en række innovationsprojekter, der demonstrerer, hvordan køretøjer til tung last kan forbedre effektiviteten. 

Ny teknologi har og vil spille sin rolle. Øjeblikkelig forbindelse mellem køretøjer og trafikinformationssystemer vil hjælpe med at styre trafikken, og stigningen i brugen af eldrevne køretøjer vil fortsætte.

Automatisering af lastbiler vil også blive en bæredygtig mulighed til specifikke anvendelser, f.eks. transport i logistikcentre. Volvo Trucks arbejder hårdt på at finde de rigtige løsninger til sine kunder på alle disse områder. 

Vejsikkerhed vil også have forrang, da byerne indfører strengere regler for at reducere antallet af dødsulykker og alvorlige kvæstelser i trafikken. Forbedret håndtering, udsyn og aktive hjælpesystemer samt sikkerhedskurser til chaufførerne vil fortsat have høj prioritet for Volvo Trucks.

”For at transportindustrien skal opnå en virkelig effektivitet, mener vi, at alle skal bidrage. Lovgivningen skal harmoniseres, infrastrukturen skal tilpasses, og alle transportformer skal koordineres mere effektivt. Ved at køre projekter sammen med offentlige myndigheder, forskningsteams og andre virksomheder arbejder Volvo Trucks hårdt på at komme frem til løsninger til en mere sikker, produktiv og bæredygtig transport i de kommende år", siger Lars Mårtensson. 

SAMFUNDETS TENDENSER OG KRAV
For at sikre en effektiv trafikstrøm og reducere miljøbelastningen indfører flere og flere byer strengere regler for bytransport. I dag er transportsektoren under pres for at reducere emissioner og støjniveau for at hjælpe med at gøre byerne mere attraktive for mennesker at bo i.

TEKNOLOGISKE TENDENSER
Ny teknologi baner vejen for mere intelligente, energieffektive køretøjer og transportformer. Lastbiler er i øjeblikket forbundet til navigations- og flådestyringssystemer, men de kan snart kontinuerligt oprette forbindelse til verdenen omkring dem. Dette giver dem mulighed for at blive en aktiv del af transportinformationssystemerne. I de kommende år vil vi komme til at se mere automatiseret transport i relevante anvendelser. Anvendelsen af eldrevne køretøjer vil også stige, og de eldrevne lastbiler bliver en kommerciel realitet.