Volvo Trucks

Danmark

×

De nye Volvo FMX, FH, FH16 og FM lastbiler danner »Tårnet«

| 1 min. læsning | 1 min. læsning
Volvo Trucks' største lancering til dato fortjente en helt særlig markering. I filmen »Tårnet« ser vi de nye lastbiler Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FH16 og Volvo FM stablet oven på hinanden med koncernchefen som kransekagefigur på toppen.

Det er nærmest uhørt inden for lastbilbranchen at lancere mere end en lastbil på samme tid. For at markere introduktionen af den nye serie præsenteres de fire nye lastbiler i en spektakulær film optaget midt om natten, hvor de danner et 15 meter højt tårn på 58 tons. Når filmen når sit højdepunkt, afsløres Roger Alm, Volvo Trucks præsident, stående øverst på lastbiltårnet.

– Dette er vores største lancering nogensinde i Volvo Trucks. De nye lastbiler vil få en enorm indflydelse på vores kunders rentabilitet og evne til at konkurrere, både i forhold til at indhente opgaver og tiltrække de bedste chauffører. Jeg er vant til at se tingene fra oven, men at optage lastbiltårnet var helt sikkert ikke nogen helt almindelig dag på arbejdet, sagde Roger Alm.

Filmen blev optaget i slutningen af 2019 lidt uden for Volvos hjemby Gøteborg i Sverige. Både Tårnet og de fleste af de visuelle effekter er ægte. 

– Helt grundlæggende var dette kun muligt takket være den robuste anlægslastbil, Volvo FMX, og dens nye 38-tons bogie, der kunne bære de andre lastbilers vægt. Det krævede også en stabil hastighed og kurs, der kunne opnås med teknologien bag Volvo Dynamisk Styring og en dygtig lastbilchauffør, fortæller Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del af teknikerteamet bag Tårnet.

Se filmen »Bag kulisserne«, hvis du vil vide mere om, hvordan Tårnet blev til.

Relaterede nyheder