Opmærksomhed på strømforbrug

Den korte vejledning nedenfor fokuserer på, hvordan strømforbrugere bruges bedst, når chaufføren overnatter i lastvognen eller under længerevarende stop, da en standset motor er en stor udfordring for batterierne. Der er også nogle tips til, hvordan du forlænger batteritiden under kørslen, vigtigheden af opladning og en særlig bemærkning om, hvordan du bør tænke og handle, når det er koldt udenfor.

Hvis du følger disse grundlæggende regler, får du en række fordele:

  • Du får mest muligt ud af dine batterier og forlænger deres levetid
  • Der er mindre risiko for uplanlagte stop og omkostningskrævende driftsafbrydelser på grund af manglende strøm på batteriet.

Fem ting, der forlænger batteriets levetid

Genoplad batteriet ofte.

Genoplad batteriet ofte.

Du skal lade batteriet helt op mindst hver tredje uge. Gør det også, hver gang du har mulighed for det, f.eks. ved overnatninger eller weekendhvil. Et fuldt opladet batteri reducerer brændstofforbruget og gør køretøjet mere pålideligt.

Hold øje med indikatorerne for batteristatus.

Hold øje med indikatorerne for batteristatus.

Førerinformationsdisplayet viser status og aktuelt forbrug og sender advarsler, hvis f.eks. opladningsstatus er lav. Følg dette råd – det forlænger batteriets levetid.

Vær ekstra omhyggelig om vinteren.

Vær ekstra omhyggelig om vinteren.

Et temperaturfald fra +20 til -18 °C reducerer batterikapaciteten med 50 %. Vær ekstra opmærksom på batteritilstanden og den forebyggende håndtering af strømforbrugere, når køretøjet ikke er i drift.

Sluk for strømforbrugerne, når der ikke er brug for dem.

Sluk for strømforbrugerne, når der ikke er brug for dem.

Alt fra køleskabet til opladning af din telefon aflader batteriet, når motoren er standset. Brug strømforbrugerne med omtanke, især under lange stop.

Vælg den rigtige køretøjstilstand under stop:  

Vælg den rigtige køretøjstilstand under stop:  

• Parkeringstilstand bør altid vælges, når der ikke er behov for aktiv brug af førerhusfunktioner
• Hvis du har brug for adgang til førerhusfunktionerne, skal du vælge Overnatningstilstand, men sørg for at aktivere Parkeringstilstand, lige så snart du er færdig
• Tilbehørstilstand giver flere muligheder for at bruge førerhusfunktioner. Brug dog denne tilstand i begrænset omfang for ikke at dræne batterierne
• Husk at være økonomisk og slukke unødvendige strømforbrugere!

ingen

Vil du have flere oplysninger?

Hvis det er tilfældet, kan du downloade vores brochure Opmærksomhed på strømforbrug eller kontakte din lokale Volvo-forhandler.

Brochuren Opmærksomhed på strømforbrug

Tre smarte tilbehør

Nogle typer af transporter er ekstra krævende. På grund af uforudsete hændelser kan du desuden have brug for at bruge mere batteristrøm end planlagt. Det er en god ide at have disse tre ting i lastvognen.

Volvo-battericonditioner

Volvo-battericonditioner

Fjerner og forhindrer sulfatering. Denne hjælper dig med at undgå afladninger, der kan ødelægge batteriet.

Volvo-batterioplader

Volvo-batterioplader

Denne hjælper dig med at oplade batterierne og garanterer, at du har den bedste opladning selv i koldt vejr (i modsætning til brugen af generatorer). Vi tilbyder følgende typer opladere (som vist nedenfor):
• Opladere til montering i lastvogn
• Eksterne opladere uden montering Alle opladere har som minimum 20 A og er designet til at undgå overopladning.

Forlængerledning.

Forlængerledning.

Denne 5-meters 220 V-ledning forbinder din lastvogn med eksterne opladningsstationer. Den er især nyttig, når sådanne stationer er placeret besværligt eller for langt væk fra den almindelige tilslutningsledning.

Find din lokale forhandler

Kontakt din lokale Volvo-forhandler

Find din lokale forhandler