Volvo Trucks

Danmark

×
Opgradering af I-Shift-software

Eftermarkedssoftwarepakker

Opgrader din I-Shift

Jævnere gearskifte. Reducerede vedligeholdelsesomkostninger. Bedre brændstoføkonomi. Større produktivitet. Inden for de seneste år har Volvo I-Shift sat en helt ny standard i branchen, når det gælder automatgear.Det er også muligt at opgradere I-Shift-softwaren, så den passer til dine transportopgaver. Se her de forskellige muligheder, der er udviklet til at få dine transportopgaver til at køre endnu mere effektivt.

En smart drivline, der er gjort endnu smartere

Da vi byggede din lastbil, optimerede vi din I-Shift-software til en specifik transportanvendelse. Men har dine transportopgaver ændret sig siden da? Eller har du fundet en brugt lastbil med de perfekte specifikationer til dit behov – lige bortset fra I-Shift-softwaren

Det er ikke noget problem. Vi opgraderer ganske enkelt din I-Shift-software, så den passer til dine behov. Vi forbedrer din produktivitet, sparer brændstof og reducerer slitagen på drivlinekomponenterne.

Opgradering af I-Shift-software til tung last
Volvo I-shift upgrade fuel save global

Fordelene ved skræddersyet software

I-Shift-software, der er perfekt tilpasset typen af transportopgaver, forbedrer ikke blot drivlinens ydeevne. Hvordan klarer kundens virksomhed sig?

Du vil opleve en bedre balance mellem at opretholde en god hastighed, samtidig med at du får den bedste brændstoføkonomi. Du vil få en højere produktivitet på bundlinjen samtidig med en sikker og komfortabel kørsel.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Hvordan opgraderer jeg?

Det eneste, du skal gøre for at optimere din I-Shift, er at tage en tur forbi din Volvo-forhandler. Her opgraderer vi din I-Shift-software, så den passer til dine transportopgaver. Softwaren passer til certificeringerne for din motors udstødningsemissioner og din I-Shift-hardwareversion.

Nogle af fordelene ved opgradering:

  • Forbedret resultat
  • Reduceret brændstofforbrug
  • En mere komfortabel kørsel
  • Mindre slitage på drivlinekomponenterne

Hvilken software skal jeg vælge?

Hvilke softwarepakker passer til dine transportopgaver? Her er en oversigt over de tilgængelige pakker – bemærk, at for de ældre versioner af I-Shift er nogle af softwarepakkerne kombineret.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Basis (TP-BAS)

Dette leveres som standardsoftwarepakken sammen med I-Shift. Pakken omfatter gearkassens basale funktioner til al slags kørsel.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Distribution (TP-DIST)

Tilpasser gearkassens funktion til de specifikke forhold i distributionssegmentet. Softwarepakken indeholder funktioner, der øger manøvreegenskaberne ved start og præcisionskørsel samt lave hastigheder.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Anlæg (TP-CON)

Funktioner, der er tilpasset de specifikke forhold i anlægssegmentet. Designet til at håndtere vanskelige vejforhold og øge manøvreegenskaberne ved start og præcisionskørsel samt ved lave hastigheder.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Fjerntransport (TP-LONG)

Indeholder intelligente funktioner, der minimerer brændstofforbruget. Denne softwarepakke er ideel til fjerntransporter, hvor der lægges stor vægt på brændstoføkonomi. Denne pakke omfatter I-Roll-funktionen i nogle I-Shift-versioner.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Blokvognstransport (TP-HD)

Optimerer I-Shift til transport af tung last med høj vogntogsvægt (>85 ton). Uanset vogntogsvægten kan chaufføren altid optimere køreegenskaberne ved at aktivere eller deaktivere tilstanden for transport af tung last og aktivere tilstanden for fjerntransport. Softwarepakkens funktioner kan også være en hjælp for lastbiler, der kører med flere anhængere.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Krybegear

Tilpasser funktionerne i I-Shift med krybegear til de specifikke behov. Softwarepakker omfatter funktioner såsom ultralavt krybegear og bakgear med flere hastigheder. Pakkerne fås kun til lastbiler, der er udstyret med I-Shift med krybegear.

Softwareprogramfunktioner

Hvilke funktioner vil passe til dine transportopgaver? Her er nogle af de vigtigste funktioner i I-shift-softwarepakkerne. Hvis du vil se alle funktioner og det præcise indhold af hver pakke, skal du kontakte dit Volvo-værksted og bede om faktabladene for din specifikke I-Shift-version.

Volvo I-shift upgrade gears global

Justering af optimeret gearskiftefunktion inkl. kickdown

Dette gør det muligt at justere både det automatisk valgte startgear og køregearet i automatisk tilstand ved at aktivere plus/minus-knappen på gearstangen. 

Der er også en funktion, der letter hastighedsjusteringen, når køretøjet kører i tomgang eller kører meget langsomt - f.eks. i trafikkøer. Der kan også foretages skift til højere gear, da motorhastigheden automatisk øges inden skift til et højere gear.

Kickdown-funktionen vælger et gear til maksimal acceleration ved at skifte gearskiftestrategi for at maksimere køretøjets acceleration.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Optimeret ydelse – dårlige veje

Denne valgfri pakke er specielt udviklet til de specifikke forhold inden for anlægs- og tømmertransport.

Køreprogrammet P+ Performance omfatter forskellige funktioner, der tilpasser gearskift og gearvalg til dårlige vejforhold og stigninger. Det inkluderer også funktioner, der letter igangsætning ved dårlige køreforhold.

Denne funktion kan uden problemer kombineres med programmet for blokvognstransport (TP-HD). AVO-ENH-funktionerne er kun aktiveret, når HD-indstillingen ikke er aktiveret, og når Power-tilstanden er valgt.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See husker ikke blot de bakker, du kører på. Det kender også hældningerne på forhånd.

Det gør den ved at hente data fra alle lastbiler, der benytter I-See. Disse oplysninger lagres i en database. Så snart en lastbil har kørt en rute, kan alle andre lastbiler anvende oplysningerne om rutens topografi ved hjælp af kommunikationsenheden Telematics Gateway. Brugen af I-See kan spare op til fem procent brændstof.

Softwaresættene sælges kun som tilbehørssæt og skal kombineres med I-Cruise (Smart Cruise Control).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

Blokvognsstyring

(Fås kun til visse kombinationer af motor og gearkasse).

Optimerer gearvalget til lastbiler med høj vogntogsvægt (85 t < GCW ≤ 180 t). Denne funktion forbedrer køreegenskaberne og brændstoføkonomien i segmentet for tung transport.

I HD-køreprogrammet bruges 1. gear som startgear, og gearvalget tilpasses en tungere vogntogsvægt. TP-HD-funktionen vælger bl.a. startgearet, så det passer til vogntogsvægten, hvilket betyder mindre arbejde for koblingen.

Der gøres brug af hele gearområdet, og gearene skiftes hele tiden ved høje omdrejninger, så moment og kørekomfort bevares.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Optimeret gearvalgsstrategi

(Fuld funktionalitet kræver EBS-MED).

Ved at interagere med EBS (skivebremser med elektronisk styret bremsesystem, EBS-STD/EBS-MED) og ECS (elektronisk styret affjedring, SUSPL-EC) bliver både start og manøvrering lettere.

Denne bremsefunktion maksimerer bremseeffekten fra VEB/VEB+/retarderen ved automatisk at vælge det mest velegnede gear, så motoren kører med høje omdrejningstal. Denne funktion kompenserer for motorbremsen ved skift af gear i bremsetilstand.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Forbedrede kraftudtagsfunktioner

Forskellige funktioner, der letter brugen af kraftudtaget. I-Shifts kraftudtagsfunktioner gør det muligt at aktivere nedenstående egenskaber som f.eks. Auto Neutral, spærring af bakgear og tilslutning af splitgearkasse.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Intelligent Cruise Control

Optimerer marchhastigheden og begrænser effekten af tillægsbremsen, når trafikforholdene tillader det – f.eks. ned ad bakke.

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

En forbedret friløbsfunktion, der sparer brændstof. I-Roll bruges, når der hverken er brug for motorkraft eller motorbremsning – f.eks. på flade veje.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Launch Control

Samarbejder med EBS og aktiverer automatisk bremsefunktionen, der hjælper ved start og manøvrering i smalle gader.

Ring eller skriv

Kontakt din lokale Volvo Trucks-forhandler for at udforske de mange specifikationer og oplysninger om alle tilbud.