Trucks

Reducer din miljøpåvirkning med gasdrevne lastbiler

Søger du løsninger med mindre miljøpåvirkning, høj ydeevne og en lang rækkevidde? Så se nærmere på vores gasdrevne lastbiler. De tilbydes til alt fra renovations- og distributionskørsel til krævende fjerntransport. De kører enten på CNG eller LNG – produceret fra biogas eller naturgas, afhængig af tilgængelighed. Med gode muligheder for brændstofforsyning overalt i verden og potentiale til at reducere CO2-aftrykket med op mod 100 % ved brug af bio-LNG og HVO, tilbydes en gnidningsfri omstilling til bæredygtigt transportløsninger.

Vores gasdrevne lastbiler

Til bytransport som renovations- og distributionskørsel kan du få den lette og alsidige Volvo FE CNG, der giver en rækkevidde på op til 400 km på komprimeret biogas eller naturgas. Til regional- og fjerntransport tilbydes den gasdrevne Volvo FM og den gasdrevne Volvo FH med en rækkevidde på op til 1.000 km og høj effektivitet, der kører på flydende biogas og naturgas.

Hvad er CNG?

Biogas og naturgas, der er blevet komprimeret til et højt tryk, sælges som henholdsvis bio-LNG og CNG. Vores CNG-drevne lastbiler har tilstrækkelig kraft, moment og rækkevidde til at håndtere krævende distributions- og renovationskørsel. Anvendelse af komprimeret biogas reducerer CO2-emissionerne med op til 70 %.

Hvad er LNG?

Biogas og naturgas, der er blevet flydende ved at bringe den ned til en lav temperatur, sælges som henholdsvis bio-LNG og LNG. Når gassen omdannes til væske, fylder den mindre, og man kan derfor medbringe tilstrækkeligt brændstof til fjerntransport. Med støtte fra EU vokser netværket af tankstationer i hele Europa. Dette betyder, at gas har et enormt potentiale som erstatning for diesel i lastbiler. Ved kørsel på bio-LNG (biogas) reduceres CO2-emissionerne med 100 %*.

*Dette gælder for CO2-emissionerne fra køretøjet ved fjerntransport, også kaldet fra "tank til hjul" for hhv. biogas og HVO, sammenlignet med en lastbil, der kører på europæisk standarddiesel.

Klar til at køre på gas?