Volvo Trucks

Danmark

×

Reducer din miljøpåvirkning med gasdrevne lastbiler

Er du på udkig efter mindre miljøpåvirkning og lavere brændstofomkostninger i din transportvirksomhed? Så se nærmere på vores gasdrevne lastbiler. De er klar til alt fra renovations- og distributionskørsel til krævende regional- og fjerntransport. Og de fås i versioner, der kan køre på enten CNG eller LNG – fremstillet af naturgas eller biogas afhængigt af, hvad der er tilgængeligt. Med gode brændstofforsyningsmuligheder overalt i verden og potentialet til at reducere dit CO2-aftryk med 20-100 %* muliggør de en problemfri overgang til bæredygtig transport.

Gasdrevne lastbiler reducerer emissioner og mindsker brændstofomkostningerne.

Vores CNG- og LNG-lastbiler

Til bytransport som renovations- og distributionskørsel kan du få den lette og alsidige Volvo FE CNG, der giver en rækkevidde på op til 400 km på komprimeret naturgas eller biogas. Til regional- og fjerntransport kan du få Volvo FM LNG og Volvo FH LNG med en rækkevidde på op til 1.000 km og høj effektivitet på flydende naturgas eller biogas.

CNG is compressed natural gas or biogas, offering lower emissions.

Hvad er CNG?

CNG er naturgas eller biogas, som er komprimeret til et højt tryk og opbevares i tanke i lastbilen. Vores CNG-drevne lastbiler har tilstrækkelig kraft, moment og rækkevidde til at håndtere krævende distributions- og renovationskørsel. Med komprimeret biogas reduceres CO2-emissionerne med op til 70 %**.

LNG is natural gas or biogas that's been liquefied and offfers a huge potential as substitute for diesel fuel.

Hvad er LNG?

LNG er naturgas eller biogas, der er omdannet til væske ved at reducere dens temperatur kraftigt. Når gassen omdannes til væske, fylder den mindre, og man kan derfor medbringe tilstrækkeligt brændstof til fjerntransport. Med støtte fra EU vokser netværket af LNG-tankstationer i hele Europa. Det betyder, at LNG har et enormt potentiale som erstatning for diesel i lastbiler. Vores LNG-drevne lastbiler, der kører på fossil naturgas, reducerer CO2-emissionerne med 20 %* sammenlignet med diesel. Og når man kører på biogas, reduceres CO2-emissionerne med 100 %*.

* Dette gælder for emissionerne fra køretøjet under brug, også kaldet fra tank til hjul.

** Dette gælder for emissionerne fra produktion og brug af brændstoffet, også kaldet fra kilde til hjul.

Klar til at køre på gas?