Volvo Trucks og elektromobilitet

Bliv elektrisk

Vil du sætte strøm til din bytransportvirksomhed – og dermed gøre byerne mere støjsvage og renere, mens du reducerer dit CO2-aftryk? Volvo Trucks kan hjælpe dig, så overgangen går glat. Vi står klar til at støtte dig hele vejen – fra at identificere dine behov over at definere en skræddersyet løsning til at hjælpe dig i gang.

Optimeret ud fra dine behov

At skifte til eldrift er en investering for fremtiden – både økonomisk og med tanke på dit omdømme. Vi begynder altid med en grundig analyse af dine behov, så vi kan skræddersy en komplet løsning, der passer perfekt til dig. 

 

Bæredygtige løsninger >

 

Lastvognene

Du kan vælge mellem to fuldt eldrevne lastvognsmodeller: Den kompakte og alsidige Volvo FL Electric og den større Volvo FE Electric til tungere og mere krævende opgaver.

Det ideelle match

Med Volvo Trucks får du en transportløsning udviklet til netop dine transportbehov. Og vi skræddersyr den til dine opgaver og dine ruter.

 

Bytransport

Uanset om du leverer forbrugsvarer eller kører med byggematerialer til fremtidens byer, kan du nu gøre det på en meget renere og mere støjsvag måde. Det er bedre for både miljøet og dit omdømme.

 

Renovationskørsel

Hvis du kører renovationskørsel, bliver dine start og stop renere og mere støjsvage, når du skifter til el. Pas på både dine medarbejdere og omgivelserne.

Volvo FE Electric med tre aksler og en totalvægt på op til 27 ton.
Volvo FE Electric

En treakslet lastvogn med en totalvægt på op til 27 tons. Vi kan levere komplette køretøjer til krævende bytransport som renovationskørsel, let anlægstransport og distributionskørsel.

Volvo FL Electric med to aksler og en totalvægt på op til 16,7 ton.
Volvo FL Electric

En toakslet lastvogn med en totalvægt på op til 16,7 tons. Vi kan levere komplette køretøjer til bytransport som distributions- og renovationskørsel.

Kom tættere på dine kunder med en eldrevet lastvogn.

Ægte dør til dør-levering

Med en fuldt elektrisk lastvogn får udtrykket "dør til dør-levering" en helt ny betydning. Du kommer tættere på dine kunder og passer på dine chauffører.

Gå hele vejen

Sæt din logistik på slankekur, og få muligheder for nye, effektive arbejdsgange. Med nul udstødningsemissioner og lavere støj kan du hente og levere varer på steder, hvor almindelige lastvogne ikke kan komme. Ind og ud af miljøzoner. Og direkte ind på lagrene i stedet for at blive holdende udenfor. 

 

Vis din bæredygtighed 

Når du leverer varer, repræsenterer du også et brand. Alle ved, at transport påvirker miljøet. Benyt lejligheden til at vise verden, at din virksomhed tager bæredygtighed alvorligt på hvert eneste trin af forsyningskæden. Er du klar til at tage stilling?

Hvilken løsning er til dig?

Vælg den alsidige og ligefremme Volvo FL Electric eller den større Volvo FE Electric med højere lastkapacitet og kraftigere drivline. Uanset hvilke opgaver og ruter, du har, kan vi finde en optimeret løsning, der hjælper dine chauffører med at gøre et endnu bedre job.

Eldrevne lastvogne er ideelle til boligområder og bymiljøer.

Tag stilling for bæredygtigheden

At skifte til eldrift betyder også at køre mere støjsvagt og renere. En stor fordel, hvis du arbejder i boligområder og bymiljøer. Med Volvo FL Electric og Volvo FE Electric får du det hele i én pakke.

Ideel, når du har mange stop

Sammenlignet med en traditionel lastvogn er en fuldt elektrisk lastvogn meget støjsvag. Både når den kører, og når den står stille. En elmotor yder desuden sit maksimale moment med det samme, hvilket giver en meget rykfri og jævn kraftoverførsel. Det er ideelt til bytransport, hvor du typisk skal stoppe og sætte i gang mange gange. 

 

Et bedre arbejdsmiljø

Du vil opleve en stor forskel – både i førerhuset, og når du arbejder uden for lastvognen. Der er langt mindre støj og vibrationer i førerhuset. Kørslen går utrolig glat og stressfrit. Alt i alt giver den mere støjsvage drift og den renere luft et bedre miljø for dit personale og for folk på gaden.

Lavere støj overalt

Når du skifter til eldrift, bliver driften mere støjsvag. Støjen, når vores ellastvogn kører forbi, er 10 dB lavere end fra en traditionel lastvogn. For det menneskelige øre lyder det, som om støjniveauet er halveret. Og når lastvognen står stille, kan støjen knap nok måles. Forestil dig, hvad eldrift kan gøre for arbejdsmiljøet og støjforureningen i byerne.

Vi støtter dig hele vejen

Volvo Trucks støtter dig hele vejen, når du skifter til eldrift.

At skifte til eldrift handler ikke bare om at købe nye lastvogne. Det hele starter med en analyse af, hvad du ønsker at opnå.

 

Forudgående undersøgelser

Hvad er dine opgaver og dine behov? Hvilke varer transporterer du, og hvor langt? Hvad med kapacitetskrav og antallet af stop? Hvor skal du køre, og hvornår? Hvor detaljeret er din ruteplanlægning? Er der ladestationer langs dine ruter? Vi tager det hele med i betragtning, så vi kan præsentere den bedste løsning.

 

Skræddersyede lastvogne

Når vi har svarene, kan vi begynde at sammensætte en løsning, der opfylder dine behov. Hvordan kan vi opfylde dine behov for lastkapacitet og rækkevidde med maksimal effektivitet? 

Opladning

Noget af det, der bekymrer dig ved at skifte til eldrift, er sandsynligvis rækkevidde og opladningsmuligheder. Du får en indbygget vekselstrømsoplader og et ladekabel, så du kan lade op natten over. Hurtigere opladning kræver en ekstern ladestation. Volvo Trucks samarbejder med leverandører af ladestationer for at hjælpe dig med at sikre en opladningsinfrastruktur, der passer til dine behov.

 

Service

Eldrevne lastvogne kræver en anden service end traditionelle lastvogne, og de skal ikke serviceres nær så ofte. Du behøver for eksempel ikke de hyppige motorolieskift. Der er dog andre funktioner, der kræver inspektion og service. Hos din Volvo Trucks-forhandler er særlige servicemekanikere trænet til at tage sig af dine eldrevne lastvogne. 

 

Videre i teksten

Når du først har valgt at skifte til eldrift, bliver det lettere at tage de næste skridt. Vi står klar til at støtte dig med de rette løsninger.

Ofte stillede spørgsmål om Volvo-eldrift

Først og fremmest udsender de ikke udstødningsgasser. Det betyder, at du faktisk kan forbedre luftkvaliteten, hvis du vælger en eldrevet lastvogn i stedet for en med forbrændingsmotor. For det andet er de mere støjsvage. Støjforurening er et voksende problem i byområder, og eldrevne lastvogne bidrager til mere støjsvage byer. Endelig er en eldrevet lastvogn let at køre i typiske bytransporter med mange stop undervejs.

Vi skræddersyr hver eldrevet lastvogn til netop de transportopgaver og ruter, den skal bruges til. Batterikapaciteten optimeres, så du oplader lastvognen, når du ikke har brug for den – og har en opladet lastvogn, når du skal bruge den. Volvo FL Electric har en rækkevidde på op til 300 km ved distributionskørsel.

Ja, de kan. Da de ikke udsender udstødningsgasser, kan de køre ind på indendørs lagre og bruges i byområder, hvor der er krav om nul emissioner. Og da de er mere støjsvage, kan de også bruges uden for normal arbejdstid, hvor der er begrænsninger på støjniveauet.

Det er virkelig let. Når du sidder bag rattet, har du højt moment og uafbrudt kraft lige fra starten. Det er ideelt til transporter med mange stop og igangsætninger. Og det lave støj- og vibrationsniveau betyder, at du har et godt arbejdsmiljø.

Ja, der er. Vores eldrevne lastvogne er beregnet til bymæssig brug, hvor transportcyklusserne er forudsigelige – for eksempel distributionskørsel, renovationskørsel og lette anlægsopgaver.

Related News

Elektromobilitet nemt og bekvemt. Eldrevne lastvogne er en realitet.

Der er en meget stor interesse for eldrevne lastvogne på markedet og en stor nysgerrighed efter at vide mere om mulighederne, som denne nye elektriske teknologi tilbyder, og den praktiske brug af den i hverdagen. Overgangen til elektromobilitet vil ...

Vil morgendagens byer have brug for lastvogne?

Urbaniseringen kommer ikke til at gå langsommere – rundt om i hele verden vokser byerne i størrelse, og behovet for transport vokser også. Samtidig udgør luftforurening og trafikpropper et stadig større problem. Behovet for renere og mere effektive ...

Bæredygtighed er nøglen til Gøteborgs fremtid

Volvo Trucks' hjemby, Gøteborg, har høje ambitioner om bæredygtighed. Se, hvad byplanlægger Henrik Kant kan fortælle om planer, udfordringer og muligheder for byen. Og den rolle, som eldrevne transportløsninger kan spille for fremtidens bæredygtige ...

Related News

Gøteborg får sin første eldrevne lastvogn

Gøteborg, Volvo Trucks' hjemby, har høje ambitioner for bæredygtighed. I år får byen sin allerførste 100 % eldrevne lastvogn, hvilket markerer et lille, men vigtigt skridt hen mod en elektrificering af byens erhvervstransport. Men hvad foregik der ...

Jo mere batterikapacitet, desto bedre, ikke?

Hvor langt er det muligt at køre, inden batterierne skal genoplades? Mange af de mest almindelige spørgsmål om eldrevne køretøjer handler om rækkevidden. Jo længere, desto bedre, ikke?...

Batterier – hvor miljøvenlige er de egentlig?

Eldrevne køretøjer er mere støjsvage, mere energieffektive og renere end køretøjer, der kører på fossile brændstoffer. Når det er sagt, er der dog adskillige spørgsmål omkring deres batterier. Hvor miljøvenlige og bæredygtige er litium-ion-batterier, ...

Find din Volvo Trucks-forhandler

Tag det næste skridt

Din lokale Volvo Trucks-forhandler står klar til at hjælpe dig med at skræddersy en fuldt elektrisk løsning til din virksomhed.

Find din lokale forhandler