Trucks

Grænsefladen, der tilpasser sig

CHAUFFØRGRÆNSEFLADEN FRA VOLVO TRUCKS

Din nye chaufførgrænseflade er lige så tilpasningsdygtig og fleksibel som resten af lastbilen. Instrumentpanelerne i Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX er fuldt digitale og dynamiske. Og på sidedisplayet kan du integrere lige præcis de behov og betjeninger, du har brug for i lastbilen. Alt sammen så du kan køre endnu mere sikkert og produktivt.

Din nye chaufførgrænseflade er designet til at gøre det lettere at holde hænderne på rattet og øjnene på vejen, når du kører. Og til at give dig let adgang til de oplysninger, du skal bruge, i alle tænkelige situationer – uanset om du kører, læsser, skal finde den rigtige rute eller fører regnskab med chaufførtimer og køretøjsstatus.

Med et fuldt digitalt instrumentdisplay får du friheden til at optimere grænsefladen, uanset hvad du bruger lastbilen til lige nu. Hvis du er vant til Volvo Trucks' velorganiserede og analoge grænseflade, vil du føle dig hjemme. 

Informationsvisninger baseret på det, du laver

Instrumentdisplayet har fire forskellige visninger. Du kan vælge imellem dem afhængigt af, hvad du laver lige nu, og hvilke oplysninger du har brug for at prioritere. Lastbilens specifikation, og hvad du bruger den til, bestemmer naturligvis, præcis hvilke funktioner der findes i hver visning. De indeholder dog generelt følgende:

  1. Startvisning – standardvisningen med de fleste af de tilgængelige funktioner.
  2. Fokusvisning – en tilpasset visning, der viser de vigtigste oplysninger under kørslen.
  3. Navigationsvisning – din vejviser. Kombinerer oplysninger om hastighed med rutevejledning og ankomsttid.
  4. Lastvisning – en tydelig status. Hvor højt er akseltrykket på hver enkelt aksel? Er nogen af akslerne løftet, og er differentialerne koblet ind?

Hænderne på rattet

Du kan let navigere i og styre alle de funktioner, der vises i grænsefladen, med knapperne på rattet. Uanset hvilken situation du befinder dig i, hjælper det dig med at holde hænderne på rattet og opmærksomheden på kørslen.

Sidedisplay

På højre side af instrumentbrættet sidder der et 9"-sidedisplay med touchskærm. Herfra kan du styre dine medie- og kommunikationsfunktioner med en grænseflade som den, du kender fra din smartphone. Sidedisplayet viser kamerabillederne. Det har også moduler til styring af dine opgaver og af funktioner på lastbil og opbygning for blot at nævne et par eksempler. Kontrollér funktionerne på sidedisplayet via touchskærmen, på rattets knapper, på instrumentbrættet eller med stemmestyring.

Integrer dine værktøjer

Apps fra tredjepart kan integreres på sidedisplayets skærm. Dermed kan du arbejde mere effektivt – og mere sikkert.

Tal med din lastbil

Du kan styre en række funktioner i din lastbil ved hjælp af den indbyggede stemmestyring i førerhuset. Det er en nyttig hjælpefunktion, der gør dit liv lettere og hjælper dig med at holde opmærksomheden på vejen.

Fås til disse lastbiler

Som du vil have det

Få et indblik i de muligheder, chaufførgrænsefladen giver.