Trucks

×

Reducer din miljøpåvirkning med gasdrevne lastbiler

Er du på udkig efter mindre miljøpåvirkning og lavere brændstofomkostninger i din transportvirksomhed? Så se nærmere på vores gasdrevne lastbiler. De er klar til alt fra renovations- og distributionskørsel til krævende regional- og fjerntransport. Og de fås i versioner, der kan køre på enten CNG eller LNG – fremstillet af naturgas eller biogas afhængigt af, hvad der er tilgængeligt.

 

Med gode brændstofforsyningsmuligheder overalt i verden og potentialet til at reducere dit CO2-aftryk med 20-100 %* muliggør de en problemfri

overgang til bæredygtig transport. Danskproduceret biogas er CO2-neutralt. Derfor får man med en LNG-lastbil en bedre klima-løsning for pengene.

Til bytransport som renovations- og distributionskørsel kan du få den lette og alsidige Volvo FE CNG, der giver en rækkevidde på op til 400 km

på komprimeret naturgas eller biogas. Til regional- og fjerntransport kan du få Volvo FM LNG og Volvo FH LNG med en rækkevidde på op til 1.000 km

og høj effektivitet på flydende naturgas eller biogas.

Vores CNG- og LNG-lastbiler

Til bytransport som renovations- og distributionskørsel kan du få den lette og alsidige Volvo FE CNG, der giver en rækkevidde på op til 400 km på komprimeret naturgas eller biogas. Til regional- og fjerntransport kan du få Volvo FM LNG og Volvo FH LNG med en rækkevidde på op til 1.000 km og høj effektivitet på flydende naturgas eller biogas.

Hvad er CNG?

CNG er naturgas eller biogas, som er komprimeret til et højt tryk og opbevares i tanke i lastbilen. Vores CNG-drevne lastbiler har tilstrækkelig kraft, moment og rækkevidde til at håndtere krævende distributions- og renovationskørsel. Med komprimeret biogas reduceres CO2-emissionerne med op til 70 %**.

* Dette gælder for emissionerne fra køretøjet
under brug, også kaldet fra tank til hjul.

 

** Dette gælder for emissionerne fra produktion
og brug af brændstoffet, også kaldet fra kilde til hjul.

Hvad er LNG?

LNG er naturgas eller biogas, der er omdannet til væske ved at reducere dens temperatur kraftigt. Når gassen omdannes til væske, fylder den mindre, og man kan derfor medbringe tilstrækkeligt brændstof til fjerntransport. Med støtte fra EU vokser netværket af LNG-tankstationer i hele Europa. Det betyder, at LNG har et enormt potentiale som erstatning for diesel i lastbiler. Vores LNG-drevne lastbiler, der kører på fossil naturgas, reducerer CO2-emissionerne med 20 %* sammenlignet med diesel. Og ved kørsel på biogas reduceres CO2-emissionerne med 100 %***.

* Dette gælder for emissionerne fra køretøjet under fjerntransport, også kaldet fra tank til hjul, sammenlignet med en lastbil, der kører på europæisk standarddiesel.

*** Dette gælder for CO2-emissionerne fra køretøjet ved fjerntransport, også kaldet fra "tank til hjul" for hhv. biogas og HVO, sammenlignet med en lastbil, der kører på europæisk standarddiesel.

Få et overblik over vores LNG lastbiler
i den interaktive produktbrochure

Klar til at køre på gas?