Trucks

Vælg mellem el, gas og diesel

Volvo FE-drivline

Med Volvo FE har du altid adgang til den rigtige energiform i forhold til opgaven. Ønsker du at reducere dit CO₂-fodaftryk? Vælg elektrisk med nul udstødningsemissioner. Vil du have bæredygtig forbrændingskraft med vedvarende biogas? Vælg gaskraft. Og hvis du vil benytte på den nyeste dieselydelse – er der et udvalg, der tager vare om dine behov.
 

Elektrisk  |   Gasdrevet   |   Diesel

Elektrisk

Volvo FE Electric har nul CO2 emissioner. Perfekt til kørsel i den indre by, når du ønsker at opfylde de strengeste miljøstandarder. 300 hk kontinuerlig effekt og øjeblikkeligt fuldt moment betyder, at den er virkelig nem at køre. To elmotorer og en 2-trins gearkasse gør det hele smidigt og effektivt.

Lave emissioner og lav støj

Den elektriske drivline tilbyder et fremragende arbejdsmiljø. Støjsvag drift inde i førerhuset og ved arbejde omkring lastbilen. Nul udstødning betyder en forbedring af luftkvaliteten, når der arbejdes omkring lastbilen under brug med let affaldsindsamling.

Rækkevidde og opladning

Vi skræddersyr din Volvo FE Electric til dine ruter og opgaver. Volvo FE Electric med opladede batterier holder til op til 300 km*.

* Afhængigt af forhold som vejr, vindmodstand, lastbilens totalvægt og chaufførpræstationer.

Gasdrevet

Volvo FE CNG er et lavemissionsalternativ til diesel. Den har en effekt på 320 hk, og den drives udelukkende af komprimeret naturgas eller komprimeret biogas. Drift på biogas betyder en 100 % reduktion af CO₂-emissionerne fra tanken til hjulet. Automatgearet gør lastbilen nem at køre. Kombineret med lav emission og lavt støjniveau passer den gasdrevne lastbil godt til krævende byopgaver.

Diesel

D8K-dieselmotorerne har hurtig respons, højt moment ved lave omdrejninger, og de fås med fire effektniveauer fra 250 til 350 hk og op til 1400 Nm moment. Motorerne er energieffektive og kører på vedvarende brændstoffer – certificeret til syntetisk diesel (HVO) og biodiesel (RME).

Efterbehandling af udstødning

Dieselmotorerne bruger SCR-teknologi (selektiv katalytisk reduktion) for at overholde Euro 6-reglerne. Vi har føjet et vandafkølet EGR-system (recirkulation af udstødning) til motoren og et dieselpartikelfilter (DPF), der automatisk regnereres.

Automatisk eller manuel

Til den dieseldrevne Volvo FE kan du vælge mellem enten det jævne og effektive I-Shift, 6-trins automatgearet, der giver kraftforsyning uden afbrydelser, eller den manuelle gearkasse med 6 eller 9 trin. Du kan virkelig skræddersy drivlinen til dine behov.

Med I-Shift er du altid i det rigtige gear

Den seneste generation af Volvo Trucks' I-Shift tilbyder hurtigere og mere jævne gearskift end nogensinde før – og du er altid i det rigtige gear. I-Shift får mest muligt ud af dit brændstof og forbedrer sikkerheden under kørsel. Få softwarepakker, der skræddersyr det til dine behov.

Mere om I-Shift

Kraftudtag til dit udstyr

Vores kraftudtag gør det muligt at drive lasthåndteringsudstyr, specifikke redskaber eller opbygninger. Der findes en række forskellige kraftudtag til de dieseldrevne, gasdrevne og elektriske versioner af Volvo FE.

Opdag de fulde specifikationer

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.