Trucks

førerhusspecifikationer for Volvo fe

Førerhusets mål

Dagførerhus

Dagførerhus med et komfortabelt og ergonomisk chaufførområde. Højde indvendigt 1.605 mm, længde 1.600 mm, bredde 2.300 mm.

Medium-førerhus

Medium-førerhuset har ekstra plads og kan udstyres med en køje til én person eller kan bruges som kontorplads med ekstra opbevaringsrum. Højde indvendigt 1.605 mm, længde 2.000 mm, bredde 2.300 mm.

Langt førerhus

Langt førerhus med en seng til én person. Højde indvendigt 1.605 mm, længde 2.200 mm, bredde 2.300 mm.

Førerhus med lav indstigning

Førerhus med lav indstigning og plads til en eller op til tre passagerstole med sikkerhedssele. Indvendig højde 1605 mm, længde 2200 mm, bredde 2300 mm. Fås med sammenfoldelig passagerdør.

Førerhusets funktioner

Førerhusaffjedring
Mekanisk affjedring både for og bag: springfjeder og støddæmper. Pneumatisk affjedring både for og bag: luftbælge.

Førerstol
Tre forskellige komfortniveauer: Comfort, Standard og Economy. Alle tre har ryglæn, indstillingsmuligheder for længde, højde og vipning fremad samt integrerede nakkestøtter.

Passagersæde
Tre forskellige komfortniveauer: Standard, Economy og Basic.

Førerhusfarver
Fås i 300 faste varianter. Der kan desuden bestilles yderligere farver i forbindelse med kundens ønske om tilpasning.

Rat
Rattet har en diameter på 460 eller 500 mm afhængigt af lastbilskonfigurationen og kan justeres til den ønskede stilling med trykluft.


Klimaanlæg
Varmesystemet i førerhuset fås i to varianter: en manuelt styret variant kun med varmer eller en manuelt styret varmer med aircondition. Det er desuden muligt at specificere et parkeringsvarmersystem på 2 kW som ekstraudstyr.


Tagluge
Førerhuset kan udstyres med en tagluge, der kan åbnes 50 mm. Den fås i enten glas eller stål. Lugen kan betjenes manuelt eller elektrisk.


Sædebetræk
Komfort-tekstil.


Vægpolstring
Komfort-tekstil.

Kabinevarmesystem
Varmesystemet i førerhuset fås i to varianter: en manuelt styret variant kun med varmer eller en manuelt styret varmer med aircondition. Det er desuden muligt at specificere et parkeringsvarmersystem på 2 kW som ekstraudstyr.

Indendørs opbevaring
Indvendigt har førerhuset mange praktiske og lettilgængelige opbevaringsrum til dokumenter og personlige ejendele. Der er to opbevaringsrum over forruden samt fire DIN-pladser. Det er muligt at specificere forskellige opbevaringsbokse (f.eks. til motortunnellen), en notesblok og tøjkroge som ekstraudstyr.

Horns
Horn Der fås to typer ekstra horn, eldrevne eller trykluftdrevne – enten to tagmonterede tryklufthorn eller ét elektrisk horn under frontklappen.

Seng
Sengen fås i ét eller to stykker og er enten 580 eller 780 mm bred. En sengehest fås som ekstraudstyr.

Førerhus med lav indstigning
FE-førerhuset med lav indstigning giver let adgang med 90 graders døråbning. Det leveres i to versioner med enten et fladt gulv eller en motortunnel. Chaufførens udsyn er fremragende, og da det er en Volvo, er sikkerheden selvfølgelig helt i top.

Lad, som om du er hjemme

Slå dig ned. Afprøv stolen. Og sengen. Kig i alle skabene. Du vil ikke tro, hvor meget plads der er.