Trucks

Vælg mellem el og diesel

Volvo FL-drivline

Volvo FL giver dig altid adgang til den rigtige drivline til jobbet. Ønsker du at reducere dit CO₂-aftryk? Kør elektrisk uden udstødningsemissioner og med en lydløs kørsel. Hvis du vil benytte den nyeste dieselmodel – er der et stort udvalg, der kan dække dine behov.

El lastbil

Volvo FL Electric har nul udstødningsgasemissioner. Perfekt til brug i indre by, når du ønsker at overholde de strengeste miljøstandarder. En elmotor med 175 hk kontinuerlig effekt og øjeblikkeligt fuldt moment betyder, at den er meget nem at køre. 2-trins gearkassen gør det hele smidigt og effektivt.

Lave emissioner og lav støj

Den elektriske drivline tilbyder et fremragende arbejdsmiljø. Støjsvag inde i førerhuset og ved arbejde i og omkring lastbilen. Nul udstødning betyder en forbedring af luftkvaliteten, når der arbejdes omkring lastbilen.

Rækkevidde og opladning

Vi skræddersyr din Volvo FL Electric til dine ruter og opgaver. Med fuldt opladede batterier kan Volvo FL Electric klare op til 420 km*, men vi kan bygge din lastbil til en endnu længere rækkevidde, hvis det er nødvendigt.

*Afhængigt af forhold som vejr, vindmodstand, lastbilens totalvægt og chaufførpræstationer.

Diesel

Der er mulighed for to 5-liters motorer og to 8-liters dieselmotorer. De tilbyder alle hurtig respons og højt drejningsmoment ved lave omdrejninger. De fås i effektniveauer fra 210 til 280 hk og op til 1050 Nm drejningsmoment. Motorerne er energieffektive og kan køre på vedvarende brændstoffer – certificeret til syntetisk diesel (HVO) og biodiesel (RME).

Efterbehandling af udstødning

Dieselmotorerne bruger SCR-teknologi (Selective Catalyst Reduction) for at overholde Euro 6-reglerne. Vi har føjet et vandafkølet EGR-system (Exhaust Gas Recirculation) til motoren og et dieselpartikelfilter (DPF), der automatisk regenereres.

Automatisk eller manuel

For den dieseldrevne Volvo FL har du valget mellem enten det jævne og effektive 8-trins automatgear, 6-trins automatgearet, der tilbyder kraftforsyning uden afbrydelser, eller den manuelle gearkasse med 6 eller 9 trin. Du kan virkelig skræddersy drivlinen til dine behov.

8 trin til det rigtige gear

En automatisk 8-trins gearkasse, der er designet til Volvo FL, sørger for, at du altid er i det rigtige gear. Det giver jævne gearskift og fremragende brændstofeffektivitet. Gearkassen leveres med tre kørselstilstande og fås i kombination med både 4×2 og 4×4 drev.

Kraftudtag til dit udstyr

Vores kraftudtag gør det muligt at drive lasthåndteringsudstyr, specifikke redskaber eller opbygninger. Der findes en række forskellige kraftudtag til de dieseldrevne og elektriske versioner af Volvo FL.


Opdag de fulde specifikationer

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.