Trucks

FØRERHUSSPECIFIKATIONER FOR VOLVO FMX

Mål for førerhus

 

Dagførerhus
Dagførerhus (FMX-DAY) med et komfortabelt og ergonomisk chaufførområde. Indvendig højde 164 cm: 120 cm på motorrumsafdækningen.

Lavt dagførerhus
Det lave dagførerhus (FMX-LDAY) er nødvendig til anvendelser såsom minedrift, kasseopbygninger med køl, pumper og kraner. Indvendig højde 148 cm: 104 cm på motorrumsafdækningen.

Langt førerhus
Langt førerhus (FMX-SLP) med komfortabel soveplads til én person. Indvendig højde 164 cm: 120 cm på motorrumsafdækningen.

Lavt, langt førerhus
Lavt, langt førerhus (FMX-LSLP) med sænket tag og førerhusaffjedring giver mulighed for last oven på førerhuset. Indvendig højde 148 cm: 104 cm over motorrumsafdækningen.

Globetrotter-førerhus
Globetrotter-førerhus (FMX-HSLP) med komfortabel soveplads til op til to personer. Førerhuset har ekstra opbevaringsplads i højden. Indvendig højde 201 cm: 157 cm på motorrumsafdækningen.

Mandskabskabine
Mandskabskabine med god plads til adskillige ekstra passagerer, op til syv personer. Indvendig højde 1590 mm.

Førerhusfunktioner

 

Firepunktsaffjedring for førerhus
Vælg mellem spiralfjedre med støddæmpere, spiralfjedre for og luftaffjedring bag eller luftaffjedring hele vejen rundt. 
Luftindtag
Luftindtaget er placeret på venstre side og fås i en høj eller en lav version.
Førerhusfarver
Vælg mellem omkring 650 varianter. 
Førersæde
Vælg mellem tre forskellige komfortniveauer: Progressive (plys eller læder), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl).   Sædets kan i alt justeres 200 mm frem og tilbage og 100 mm lodret. Førerstolen er som standard udstyret med nakkestøtte, justerbart og sammenklappeligt ryglæn, lodret og frem-/tilbagegående justering samt justerbar lændestøtte og stolevinkel. 
Passagerstol
Vælg mellem tre forskellige komfortniveauer: Progressive (plys eller læder), Dynamic (tekstil) og Robust (vinyl).  Begge kan bestilles med valgfrit betræk. Passagerstolene er som standard monteret med nakkestøtte.
Køjer
Underkøje med målene 70×200 cm. 16 cm madras med pocket-fjedre og fremragende komfortniveauer. Tre grader af hårdhed: blød, halvhård og hård. Der kan vælges mellem to forskellige typer topmadrasser: Forbedrer sovekomforten og gør det lettere at rede seng. Mål for øverste komfortbriks: 70×190 cm eller 60×190 cm (ekstraudstyr til Globetrotter-førerhus).

Indendørs opbevaring
Pladsen over forruden består af to opbevaringsrum med jalousilåger og fire ISO-pladser, hvoraf én er forbeholdt fartskriveren (to ISO-pladser på lave førerhuse). Under køjen i sovekabinen og Globetrotter-førerhuset findes der to store opbevaringsrum, der er tilgængelige udefra, og ét stort (44 l volumen), der er adgang til ved at løfte madrassen og låget. I soveområdet findes to opbevaringsrum til blade og mindre genstande. Der er fire åbne opbevaringsmuligheder i instrumentpanelet: en lille opbevaringsboks, en DIN-opbevaringsplads, et åbent opbevaringsrum og en flaskeholder. Dagførerhuset kan udstyres med 60-liters opbevaring med jalousiåbninger til hjelme, madkasser osv.
Udvendig opbevaring
Opbevaringsplads, der er tilgængelig udefra, findes bag passager- og førerstolen.
Tagluge
Førerhuset er udstyret med en tagluge, der kan åbnes 50 mm. På indersiden er der en perforeret markise, som også fungerer som insektnet, når lugen er åben. Taglugen kan betjenes manuelt eller elektrisk (ekstraudstyr). Der findes også en tagluge i stål, der er beregnet til anlægskørsel eller hård brug.
Rat
Fås i to forskellige størrelser – med en diameter på 450 mm eller 500 mm afhængigt af din lastbils specifikation. Rattets højde kan justeres med op til 90 mm, og vinklen kan justeres 28°. Med den justerbare ratstamme (ekstraudstyr) kan rattet justeres i lodret position mellem -5° og +15°, hvilket øger chaufførens komfort. Rattet kan fås med eller uden airbag. Indbyggede betjeningsknapper i rattet giver en sikker og nem betjening af fartpilot, horn, telefon- og radiofunktionerne i instrumentpanelet og sidedisplayet.
Klimaanlæg
Der findes to klimaanlæg, der dækker alle behov:

  • Aircondition med manuel styring (MCC).
  • Aircondition med automatisk temperaturstyring (ECC/ECC2).

Klimaanlægget kan også suppleres med førerhus- og motorparkeringsvarmer.

Stolebetræk

Robust

Vinyl

dynamisk

Tekstil

Progressiv

Plys eller læder

Alle komfortstole fås i ventilerede udgaver.

 

Vægpolstring

Robust

Vinyl

dynamisk

Tekstil

Progressiv

Tekstil

FØL DIG HJEMME

Slå dig ned. Afprøv stolen. Og sengen. Kig i alle skabene. Du vil ikke tro, hvor meget plads der er.