Velegnet til affaldstransport og distributionskørsel i byen

Den ligner en almindelig Volvo FE udvendigt. Men under motorhjelmen på den nye Volvo FE CNG gemmer der sig en ny Euro 6-motor, der udelukkende kører på komprimeret naturgas eller med fordel komprimeret biogas med tændrørsteknologi.

Og den er udstyret med automatgearkasse. Så du kan forvente den samme produktivitet og de samme køreegenskaber, som du får fra den almindelige Volvo FE. Men dette er en lastvogn, der er perfekt til korte ture med mange standsninger og igangsætninger – f.eks. affaldstransport og distributionskørsel i byen. 

Forbrændingen af metangas er fuldstændig lugtfri. Den udsender meget lave niveauer af skadelige partikler. Hvis metanen er udvundet fra biogas, dvs. baseret på organisk materiale, reduceres emissionerne af CO2 desuden med op til 70 % i sammenligning med en dieseldrevet lastvogn. 

Faktisk er PM så lavt, at den kun kræver en trevejskatalysator. Der er ikke behov for et partikelfilter. Og heller ikke AdBlue. 

Euro 6-motor til FE CNG

Udviklingen inden for brændstof suppleres af den slags funktioner, der gør alle Volvo FE-lastvogne til effektive og pålidelige lastvogne.

FE CNG Euro 6-motor. 
Kraftudtag: 320 hk. Momenteffekt. 1356 Nm. Volvo FE CNG fås med 2x4- elle 2x3-gastanke. Tanke til komprimeret gas er monteret på begge sider af chassiset. Driftsradius kan ved optimale kørselsforhold være helt op til 400 km for let distribution og op til 250 km til affaldshåndtering.

Automatgearkasse
I tillæg til den helt nye gasdrevne motor har Volvo FE CNG en fuldautomatisk gearkasse. Det betyder, at du får det samme niveau af produktivitet og ydelse som med den almindelige Volvo FE.

På langt sigt er metangas det brændstof, som vil blive et bæredygtigt alternativ til diesel. Nu er det op til de forskellige aktører i samfundet at skabe reglerne og de rette betingelser for at opnå en positiv udvikling.

Volvo FE CNG-motorkurve

G9K320 – effekt/moment

Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) er primært blevet udviklet til drift, der omfatter korte kørselscyklusser med en høj grad af start/stop-kørsel.

Motor

  G9K320
Maks. effekt ved 2000-2100 o/min. 320 hk (239 kW)
Maks. omdrejningstal 2200 o/min
Maks. moment ved 1300-1400 o/min. 1356 Nm
Antal cylindre 6
Slagvolumen 8,9 dm3
Slaglængde 144,5 mm
Boring 114 mm
Kompressionsforhold 12:1
Økonomi-omdrejningsinterval 1200-1700 o/min.
Oliefilter Fuld gennemstrømning
Oliesystems kapacitet 27,6 l
Kølesystems kapacitet 12,4 l
Tørvægt (motor uden ekstraudstyr) 373 kg
Motors systemspænding 12 V
Systemspænding for lastvogns- og startmotor 24 V
VT

Prøv selv

Din lokale Volvo Trucks-forhandler er klar til at diskutere Volvo FE CNG's funktioner og fordele med dig.

Find din lokale forhandler