Lastvognen kender stigningsgraden for vejen forude, så den kan fortælle motoren og I-Shift-gearkassen, hvordan de kan udnytte bevægelsesenergien maksimalt, spare brændstof og udlede mindre CO2.

Anders Eriksson

I-See-udvikler, Volvo Trucks

Video om, hvordan I-See fungerer

Besparelser med I-See

Se, hvor meget du kan spare med I-See.

Sådan fungerer det

Når du nærmer dig en bakke, henter lastvognen online-data fra et højtopløseligt digitalt toppgrafi-kort. Oplysningerne bruges derefter i seks trin til at maksimere lastvognens bevægelsesenergi og reducere brændstofforbruget med op til 5 %. Hvis vejen ikke er dækket af kortet, eller hvis der ikke kan oprettes forbindelse til serveren, går lastvognen tilbage til database-løsningen.

Rutinerede chauffører gør det allerede. Men hvis du kører lastvogn i otte timer i træk, kan du næppe gøre det helt så konsekvent. Når I-See tager sig af stigningerne, kan du koncentrere dig om andre aspekter af kørslen.

Volvo FH I-See i skyen

Altid bakket op og altid på vej.

Det nye I-See system er forbedret. Lige som tidligere anvender det unikke system topografiske data til at optimere hastighed og gearskift. Det nye I-See anvender primært data fra et højtopløseligt topografisk kort og sekundært data lagret i skyen fra andre I-See-brugere. Skulle online-forbindelsen svigte, anvender systemet lokalt lagrede data.

Det betyder, at du altid har adgang til topografiske data, altid får en jævnere kørsel og at systemet altid er opdateret uden behov for at komme forbi et værksted. 

Find din lokale forhandler

Kunne du godt se dig selv spare mere?

Besøg din lokale Volvo Trucks-forhandler, og få en præsentation af alle vores brændstofbesparende funktioner og serviceydelser.

Find din lokale forhandler