Volvo FH med påhængsvogn og hævet tandemaksel på grusvej

Optimalt køreprogram

Tandemakselløft er ideelt, hvis du kører med tung last den ene vej og tom last den anden vej. Når lastvognen kører uden last, trykker du blot på en knap i instrumentpanelet for at deaktivere og hæve drivakslen. Lige så snart du læsser lastvognen, sænkes drivakslen automatisk og aktiveres igen for at sikre maksimal trækkraft og de bedste køreegenskaber. Det tager kun ca. 15 sekunder fra start til slut, så du spilder ikke nogen tid.

Nærbillede af hævet tandemaksel

Spar op til 4 % brændstof

Drivakslerne genererer friktion og rullemodstand, hvilket øger brændstofforbruget. Ved at deaktivere og hæve drivakslen, når der ikke er brug for den, kan du reducere brændstofforbruget med helt op til 4 % på tilbageturen, når du kører med akslen hævet. Og det giver gode resultater på bundlinjen.

Hævet tandemaksel på grusvej

Større manøvredygtighed

Når akslen er hævet, opfører lastvognen sig på samme måde som en 4x2 eller 6x2, hvilket giver en skarpere venderadius og en betydeligt forbedret manøvredygtighed. En 6×4 med en 4,6 meter akselafstand kan f.eks. reducere venderadiussen med over en meter.

Volvo FH tandemtræk

Stå fast

Har du brug for mere trækkraft? I det omfang at trykbegrænsningen på akslen tillader det, skal du blot trykke på en knap i instrumentpanelet, og så kan du skifte vægten til én drivaksel. 

Find din lokale forhandler

Hæv akslen. Og hæv fortjenesten

Besøg din lokale Volvo Trucks-forhandler, og oplev selv tandemakselløft.

Find din lokale forhandler