Brændstofeffektivitet handler om at holde styr på dine brændstofomkostninger og din miljøbelastning. Men først og fremmest handler det om at sørge for at få mest muligt ud af hver dråbe. Gå ikke på kompromis med produktiviteten. En lastvogn med gode køreegenskaber, som kan holde farten og spare brændstof, er den mest effektive løsning. Vi har et bredere udvalg end nogensinde, så du kan skræddersy en sådan løsning.

Brændstoføkonomi med D13

Et motorudvalg, der leverer varen

Vi har omhyggeligt udviklet vores D13 Euro 6 trin D-motorprogram til at spare brændstof – uden at gå på kompromis med ydelsen. Alle vores motorer byder på fremragende køreegenskaber og lader dig køre i højeste gear selv på stigninger, så du holder farten og sparer brændstof.

Lær vores motorer at kende
I-Save

Besparelser på fjerntransport med I-Save

De nyeste tilføjelser til serien er I-Save-drivlinerne til fjerntransport. De kombinerer vores D13TC-motorer på 460 eller 500 hk med blandt andet effektive bagaksler og transmissionsfunktioner. Det kan reducere brændstofomkostningerne med op til 7 %*, når det kombineres med Langturs-køretøjspakken.

 

* D13TC Euro 6 trin D med brændstofpakken Hver dråbe tæller (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 trin D. Faktisk brændstoføkonomi vil variere afhængigt af mange faktorer, f.eks. brug af fartpilot, faktisk topografi, chaufførens køreoplevelse og vejrforholdene.

I-See – se brændstofregningerne skrumpe

Hvilken rute vil bruge mindst brændstof I-See bruger oplysninger om vejens topografi til at styre lastvognens hastighed og gearskift på den mest brændstofeffektive måde. Ved at udnytte lastvognens bevægelsesenergi kan systemet reducere dit brændstofforbrug med op til 5 %. I-See bruger cloud-baserede kortdata for at opnå de bedste resultater.

Bagakseludveksling

Et forhold til dine opgaver

Bagakslen er det sidste led i en effektiv kæde. Når bagakslen har det helt rigtige udvekslingsforhold til fjerntransport, fungerer den i perfekt harmoni med vores D13-motor og I-Shift Dual Clutch. Resultatet? Lavere omdrejningstal. En mere komfortabel kørsel. Og større brændstofeffektivitet.

I-Cruise

Støt fart med I-Cruise

Intelligent fartpilot. I-Cruise tilpasser hastigheden, så brændstofforbruget holdes nede. Dette giver ikke blot en større produktivitet ved at opretholde en høj gennemsnitshastighed. Det bidrager også til en mere sikker og komfortabel kørsel.

Rul derudad

Brug de rette dæk med det korrekte dæktryk og på korrekt justerede hjul og aksler. Det kan reducere brændstofforbruget betydeligt. Europæiske undersøgelser viser, at to ud af tre lastvogne har forkert justerede aksler og hjul. Der er med andre ord meget at hente med en meget lille indsats.

Fuel Advice – fasthold dine besparelser

Bliv ved med at nå dine brændstofmål. Og se dem skrumpe i takt med, at du bliver mere effektiv. Med Fuel Advice får du din egen personlige brændstofrådgiver. Regelmæssige analyser, ekspertvejledning og praktisk støtte hjælper dig til at spare brændstof på ingen tid og blive bedre år efter år.

Spar brændstof med Dynafleet

Opdag, hvad data kan betyde

Med Dynafleet og chaufføruddannelse kan du spare op til 7 % brændstof.

Dynafleet – følg din brændstofeffektivitet

Sig goddag til vores flådestyringssystem. Her kan du følge dine lastvognes og chaufførers præstationer i realtid og få vist automatiske ranglister over brændstofeffektivitet. Derefter kan du lave sammenligninger, opdage tendenser og indføre rentable, brændstofbesparende ændringer.

Chaufføruddannelse – små ændringer, store besparelser

Vores kursus Effektiv kørsel hjælper dig med at få mest muligt ud af hver eneste dråbe brændstof. Den gennemprøvede, systematiske tilgang er en del af Volvo Trucks' chaufføruddannelsesprogram og udarbejder mønstre for brændstoføkonomisk kørsel og langsigtede besparelser, du kan fastholde. Og den er mest effektiv sammen med Dynafleet-rapporter.

Spoilerpakke

Spoilerpakken kan forbedre din brændstoføkonomi med helt op til 8 %. Den reducerer turbulens, minimerer luftmodstanden og afleder vinden fra påhængsvognen.  Ud over at spare brændstof og penge nedbringer den også CO2-emissionerne, hvilket er godt for miljøet.

Find din lokale forhandler

Gør det rigtigt fra starten

Nøglen til god brændstoføkonomi er at komme godt i gang. Din forhandler er ekspert i brændstofbesparelse. Hvorfor ikke bede ham om at hjælpe?

Find din lokale forhandler