Volvo FH16 er et præcisionsinstrument

Et præcisionsinstrument

Chassiset gør Volvo FH16 til et præcisionsinstrument på landevejen. Volvo Dynamisk Styring fås også til lastvogne med to foraksler, hvilket mindsker belastningen på chaufførens nakke, ryg og skuldre betydeligt. For at øge din produktivitet og fleksibilitet har vi også øget forakseltrykket for de to aksler fra 18 til 20 ton. Og hvis du har brug for maksimal frihøjde, fås GRAS-G2-luftaffjedringen nu også på Volvo FH16.

Volvo FH16 lettere chassiskomponenter

Jo lettere, jo bedre

Volvo FH16 er optimeret til de tungeste og mest krævende transportopgaver. Men vi arbejder hele tiden på at gøre f.eks. akselophæng og andre chassiskomponenter på vores lastbiler både lettere og stærkere, hvor det er muligt. 

Volvo-chassiset har det nye tandemakselløft

Tandemakselløft.

Din Volvo FH16 fås nu med det helt nye tandemakselløft. Det er en revolutionerende ny funktion, der gør det muligt at deaktivere og hæve den bageste trækaksel ved tomkørsel. På samme måde som med en løbeaksel forbedrer dette lastvognens venderadius markant og reducerer brændstofforbruget.

Få mere at vide om tandemakselløft
Volvo FH16 med fem aksler

5 akslet – direkte fra fabrikken

Transporterer du tung last? Du kan vælge en lastvogn med fem aksler direkte fra fabrikken. Du får lastvognen hurtigere. Der er ingen omkostninger til ombygningsarbejde. Og du får en lastvogn leveret som fuldt ud helbilsgodkendt. Du får også en fuld Volvo-garanti og vores eftermarkedssupport, hvilket kan reducere dine driftsomkostninger i det lange løb.

Få mere at vide om vores 10x4-konfiguration
Opbygningsmulighederne gør din Volvo FH klar til enhver anvendelse

Mere ekstraudstyr. Hurtigere opbygning

De mange specifikationsmuligheder gør Volvo FH16 hurtig og let at forberede til enhver opgave som bl.a. kørsel med veksellad. Det nye elektroniske opbyggermodul er let at bruge, og Volvo-instruktionerne til opbyggere giver online adgang til alle nødvendige tekniske tegninger og ledningsdiagrammer.

Tag et kig på vores Volvo-opbyggerinstruktioner

Det nye chassislayout

Volvo FH16 trækker-chassis

Trækkerchassis

1. Dobbelt-batterier
Som ekstra udstyr leveres dobbelt-batterier med ekstra ydeevne til anvendelser, hvor der er behov for det.
 

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Alternativ placering bagest i chassisrammen.
 

3. AdBlue tank
Kan monteres øverst på rammen bag førerhuset, hvilket giver plads til mere brændstof (ADTP-BC).

4. Air Production Modulator
Placeringen i chassiset skaber mere plads til chassismonteret udstyr som bl.a. brændstoftanke.

Volvo FH16 forvogns-chassis

Langt chassis

1. Fri rammeplads
Chassispakningen kan flyttes bagud for at give plads til kranben eller andet udstyr. (FAA10 – ca. 500 mm; FAA20 – ca. 600 mm).

2. Hulrække i ramme til opbygger
Den øverste hulrække er reserveret til opbyggeren. Alle beslag har en forkrøpning og et 8 mm afstandsstykke. Der anvendes ingen nitter.

3. Klargøring til kran
Der kan monteres kranplader på chassiset fra fabrikken.

4. Baghjulsaffjedring og kort bagende Den nydesignede fremadmonterede krængningsstabilisator gør det bageste overhæng kortere – en fordel ved anlægsopgaver, kørsel som asfaltudlægger og brug af veksellad.

Find din lokale forhandler

Kan du lide den? Få en prøvetur

Den eneste virkelig gode måde at opleve det dynamiske nye chassis på er bag rattet. Din lokale Volvo Trucks-forhandler har nøglerne.

Find din lokale forhandler