Lige fra første dag har Volvo Dynamisk Styring givet perfekt stabilitet ved høj hastighed, fuld kontrol ved lav hastighed og mindre belastning af musklerne. Nu hjælper det dig også med at undgå udskridninger og utilsigtede vognbaneskift, det giver dig mulighed for at indstille kontrolfunktionerne på rattet, og det giver endda mulighed for fjernbetjening.

En chaufførs hænder på rattet

Dynamisk kørsel

Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger giver dig fuld kontrol. Det er dig, der bestemmer ratmodstanden, så den passer til kørselsforholdene og dine præferencer. Du kan enten vælge en foruddefineret indstilling eller selv helt tilpasse den. Resultatet – det hjælper dig til at få lige nøjagtig den køreoplevelse, du ønsker.

Se, hvordan det fungerer
Volvo FH, der kører i et koldt miljø

Undgå udskridninger

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetshjælp minimerer risikoen for udskridningsulykker. Hvis systemet registrerer en udskridning, leverer det øjeblikkeligt en let ratassistance. Det hjælper dig med at styre i den modsatte retning og stabilisere køretøjet – allerede inden du ved, at der er ved at ske noget.

Se, hvordan det fungerer
Volvo FH, der kører side om side med en Volvo-bil

Bliv i din vognbane

Volvo Dynamisk Styring med sporassistent minimerer risikoen for ulykker, hvor lastvognen vælter, og for kollisioner med andre køretøjer. Hvis lastvognen utilsigtet nærmer sig vognbanemarkeringerne, hjælpes du tilbage i den oprindelige retning med en lille styretøjskorrektion. Det kan knap nok mærkes, men det bringer sikkerheden op på et helt nyt niveau.

Se, hvordan det fungerer
En chauffør, der styrer Volvo FH udefra ved hjælp af en fjernbetjening

Velkommen til dit nye førerhus.

Volvo Dynamisk Styring med ekstern styring gør det muligt at betjene lastvognen ved hjælp af en fjernbetjening. Dette er ideelt til situationer, hvor gentagne, korte bevægelser med lastvognen er kombineret med arbejde uden for førerhuset. Din produktivitet øges – for ikke at nævne at din arbejdsdag bliver langt mere komfortabel.

Se, hvordan det fungerer
Video om, hvordan Volvo Dynamic Steering fungerer

Sådan fungerer Volvo Dynamisk Styring

Styretøjsteknologi med lynhurtig respons

Vores patenterede teknologi kombinerer konventionel hydraulisk servostyring med en elmotor monteret på styretøjet. Ud fra input fra en række sensorer beregner ECU'en (den elektroniske styreenhed), hvor lastvognen er på vej hen, og hvad chaufføren vil. Motoren kontrolleres 2.000 gange i sekundet og bruger såkaldt »momentoverlejring« til at korrigere utilsigtede styrebevægelser og give ekstra styremoment, når der er brug for det. Volvo Dynamic Steering fås nu til alle akselkonfigurationer, også dem med dobbelte foraksler.

Volvo FH16 med Volvo Dynamisk Styring ved høje hastigheder

Afslappende kørsel ved alle hastigheder

Ved høje hastigheder holder Volvo Dynamisk Styring lastvognen stabil og følger kursen nøje. Og under præcisionsmanøvrering i langsomt tempo giver den dig den styrekraft, du skal bruge – uanset last. Vi mener det faktisk, når vi siger, at du kan styre den nye Volvo FH med én finger.

Lastvognschauffør bakker med Volvo Dynamisk Styring

Baglæns. Nu lige så let som forlæns

Vi har fjernet besværet ved at bakke med en fuldt læsset lastvogn. Med Volvo Dynamisk Styring får du uovertruffet præcision og kan styre næsten uden at bruge nogen kræfter overhovedet. Rattet vender automatisk tilbage til neutral position. Og med den forbedrede retningsstabilitet kan du bakke mere end 100 meter uden at komme ud af kurs.

Volvo FH snorlige kørsel

Bundsolid retningsstabilitet under alle kørselsforhold

Kan du huske, hvordan det var at skulle korrigere efter at have bremset på et ujævnt underlag? Det skal du ikke mere. Kan du huske rystelserne fra huller, ujævnheder og afstribninger? De kan stort set ikke mærkes mere. Volvo Dynamisk Styring kompenserer endda, hvis der er kraftig sidevind. Så bare løsn dit greb om rattet. Lastvognen ændrer ikke retning, medmindre du vil have det.

Find din lokale forhandler

Har du lyst til at køre dynamisk?

Få den mest ubesværede prøvetur nogensinde hos din lokale Volvo Trucks-forhandler.

Find din lokale forhandler