Lige fra den første dag har Volvo Dynamisk Styring givet perfekt stabilitet ved høj hastighed og fuld kontrol ved lav hastighed. Den seneste version af systemet har nogle virkelig nyttige funktioner til den daglige kørsel. Det kan nu tilpasses mere og hjælper dig med at holde dig i den rette vognbane, og det kan endda træde ind, hvis det registrerer, at lastvognen er ved at skride ud.

Volvo Dynamisk Styring til din arbejdsdag

Med Volvo Dynamisk Styring elimineres de vibrationer og stød, der ellers kan mærkes i rattet, når der køres på ujævne veje. Bakkørsel og præcisionskørsel er også blevet lettere – ratmodstanden er reduceret med op til 70 % ved lave hastigheder. Rattet centreres desuden automatisk, lige så snart du letter grebet om rattet.

Ved høje hastigheder bevarer lastvognen retningen selv på dårlige overflader og i stærk sidevind. Teknologien samarbejder med lastvognens hydrauliske servostyring, der assisteres af en elektronisk styret elmotor, der hele tiden tilpasser styretøjet og giver ekstra drejekraft, når og hvis du har brug for det.

Mindre tid på tilpasning af indstillingerne

Mindre tid på tilpasning af indstillingerne

Med Volvo Dynamisk Styring kan du hurtigt vælge de ønskede ratindstillinger via en menu og starte turen. Du kan også aktivere sporassistenten, afhængigt af hvor du skal køre, ved blot at trykke på en knap. Stabilitetsassistenten kører altid i baggrunden.

Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger

Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger

Med denne funktion kan du tilpasse styretøjet via den forudindstillede menu for Volvo Dynamisk Styring. Du kan vælge mellem et udvalg af forudindstillinger eller selv tilpasse ratindstillinger hele via en tilpasningsmenu.

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetshjælp

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetshjælp

Hvis din lastvogn begynder at skride ud – også selvom det kun er ganske lidt – træder Volvo Dynamisk Styring med stabilitetsassistent til og leverer en diskret ratassisstance for at hjælpe dig med at styre i den modsatte retning og stabilisere lastvognen. Sensorer på forskellige placeringer overvåger lastvognens rotationshastighed.

Volvo Dynamisk Styring med sporasssistent

Volvo Dynamisk Styring med sporasssistent

Når du kører over 55 km/t, træder lastvognens sporassistent til. Systemet overvåger lastvognens position på vejen ved hjælp af et kamera. Når det registrerer, at du risikerer at køre ud af den aktuelle bane, aktiveres styretøjet og hjælper dig med at komme tilbage i den oprindelige retning. Hvis der er brug for ekstra hjælp, advares chaufføren ved hjælp af små vibrationer i rattet i stedet for en advarselslyd.

Afslappende kørsel ved alle hastigheder

Afslappende kørsel ved alle hastigheder

Volvo Dynamisk Styring holder lastvognen stabil og følger kursen ved høj hastighed. Og under præcisionsmanøvrering i langsomt tempo giver den dig den styrekraft, du skal bruge – uanset last. Under disse omstændigheder kan du styre Volvo FM med én finger.

Nu lige så let baglæns som forlæns

Nu lige så let baglæns som forlæns

Vi har fjernet besværet ved at bakke med en fuldt læsset lastvogn. Med Volvo Dynamisk Styring kan du styre helt præcist og uden anstrengelser, og rattet vender automatisk tilbage til neutral position. Og med den forbedrede retningsstabilitet kan du bakke uden at komme ud af kurs.

Bundsolid retningsstabilitet under alle kørselsforhold

Bundsolid retningsstabilitet under alle kørselsforhold

Kan du huske, hvordan det var at skulle korrigere efter at have bremset på et ujævnt underlag? Det skal du ikke mere. Kan du huske rystelserne fra huller, ujævnheder og afstribninger? De kan stort set ikke mærkes mere. Volvo Dynamisk Styring kompenserer endda, hvis der er kraftig sidevind. Så bare løsn dit greb om rattet. Lastvognen ændrer ikke retning, medmindre du vil have det.

Dynamisk kørsel

Dynamisk kørsel

Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger giver dig fuld kontrol. Det er dig, der bestemmer ratmodstanden, så den passer til kørselsforholdene og dine præferencer. Du kan enten vælge en foruddefineret indstilling eller selv helt tilpasse den. Resultatet – det hjælper dig til at få lige nøjagtig den køreoplevelse, du ønsker.

Undgå udskridninger

Undgå udskridninger

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetshjælp minimerer risikoen for udskridningsulykker. Hvis systemet registrerer en udskridning, leverer det øjeblikkeligt let ratassistance. Det hjælper dig med at stabilisere køretøjet – allerede inden du ved, at der er ved at ske noget.

Bliv i din vognbane

Bliv i din vognbane

Volvo Dynamisk Styring med sporassistent minimerer risikoen for ulykker, hvor lastvognen vælter, og for kollisioner med andre køretøjer. Hvis lastvognen utilsigtet nærmer sig vognbanemarkeringerne, hjælpes du tilbage i den oprindelige retning med en lille styretøjskorrektion. Det kan knap nok mærkes, men det bringer sikkerheden op på et helt nyt niveau.

Velkommen til dit nye førerhus.

Velkommen til dit nye førerhus.

Volvo Dynamisk Styring med ekstern styring gør det muligt at betjene lastvognen ved hjælp af en fjernbetjening. Dette er ideelt til situationer, hvor gentagne, korte bevægelser med lastvognen er kombineret med arbejde uden for førerhuset. Din produktivitet øges – for ikke at nævne at din arbejdsdag bliver langt mere komfortabel.

Ekstern styring

Har du lyst til at køre dynamisk?

Lad os styre dig til din lokale Volvo Trucks-forhandler.

Find din lokale forhandler