Hele affjedringen er blevet revideret og finjusteret. Alt er blevet udskiftet, opgraderet eller forbedret for at forbedre køreegenskaberne.

Niklas Fröjd

Ekspert i køretøjsdynamik, Volvo Trucks

Volvo FM med forbedret styrestabilitet

Stabil som et tog

Den nydesignede geometri i de forreste bladfjedre mindsker rulningskræfterne og forbedrer styrestabiliteten drastisk. Det giver dig en bedre fornemmelse af kontrol i alle situationer. Den forbedrede forhjulsaffjedring betyder også, at du skal korrigere kursen mindre. Lastvognen kører derhen, hvor den skal, både på motorvejen og i de skarpeste sving.

Volvo FM med reduceret overstyring

Styrende kræfter

Vi har også forvandlet luftaffjedringen bagtil. Det patenterede Volvo-design har stabilisatorer foran akslen, som forhindrer uønskede kræfter fra vejen i at forplante sig op i rammen. Designet forhindrer også kræfter fra sættevognen i at få lastvognen til at overstyre på vej ind i sving. 

Volvo FM, det episke split

Volvo Dynamisk Styring

Den største nyhed siden servostyringen. Volvo Dynamisk Styring bruger "momentoverlejring" til at korrigere utilsigtede styrebevægelser og give ekstra moment, når der er brug for det. Resultatet er perfekt stabilitet ved høj hastighed, fuld kontrol ved lav hastighed og langt mindre belastning af musklerne.

VT

Tag os ikke bare på ordet.

Oplev selv køreegenskaber i verdensklasse. Besøg din lokale Volvo Trucks-forhandler, og få nøglerne.

Find din lokale forhandler