Volvo I-Shift gør kørslen lettere, sikrere og mere komfortabel

Bare kør

I-Shift gør kørslen lettere, sikrere og mere komfortabel. Der er hverken nogen tung kobling eller gearstang at kæmpe med. Hvert eneste gearskift er timet perfekt. Det enkle system reducerer chaufførens træthed og hjælper dig med at holde fokus på vejen og trafikken omkring dig. Og hvis du vil skifte gear manuelt, giver kontakten på gearvælgeren dig direkte kontrol over skiftet.

Volvos brændstofeffektive I-Shift-gearkasse

Spar på brændstoffet

I-Shift er udviklet til at spare brændstof – op til 5 %. De interne energitab er lave – faktisk lavere end i manuelle gearkasser – men det er elektronikken, der virkelig gør en forskel. Hvert eneste gearskift er timet helt præcist. Dette sikrer, at motoren arbejder i det mest effektive omdrejningsområde, uanset om det er Economy- eller Performance-tilstand. Når du kører ned ad bakke, kobler I-Roll motoren ud for at maksimere lastvognens bevægelsesenergi og spare op til 2 % brændstof ekstra.

I-Shift med krybegear - sådan fungerer det

I-Shift er blevet endnu mere adræt og let at køre. Automatgearkassen fås nu med et eller to krybegear samt tilvalg af ekstra bakgear. Hvis du transporterer tung last, ved du, at det sommetider kan være vanskeligt at starte efter at have holdt stille, især i bakket terræn eller ved dårlige vejforhold.

Klik på billedet og se videoen om I-Shift med krybegear.

Forstærket til krævende anvendelsesformål

Forstærket til krævende anvendelsesformål

Hvis du kører under ekstremt krævende forhold, vil du værdsætte det forstærkede I-Shift. Det er designet specifikt til miljøer, hvor man jævnligt kører op eller ned ad hældninger på over 10 % eller kører i ekstremt krævende terræn. Det betyder, at I-Shift nu fås til forhold, hvor manuel gearkasse eller automatisk Powertronic tidligere var den eneste mulighed.

I-Shift med krybegear – start, hvor du vil

I-Shift med krybegear – start, hvor du vil

I-Shift er blevet endnu mere adræt og let at køre. Automatgearkassen fås nu med et eller to krybegear samt tilvalg af ekstra bakgear. Hvis du transporterer tung last, ved du, at det sommetider kan være vanskeligt at starte efter at have holdt stille, især i bakket terræn eller ved dårlige vejforhold. I sidste ende kan det blive nødvendigt at aflæsse lasten eller endda ringe efter bugsering, hvilket kan være ødelæggende for din driftstid og produktivitet. Udstyr din Volvo FMX med I-Shift med krybegear – så behøver du aldrig mere at bekymre dig om den slags. Dine startevner forbedres drastisk, og belastningen af koblingen reduceres med op til 75 procent, hvilket sparer dig for unødvendige reparationer.

Langsomt, men sikkert

Langsomt, men sikkert

Kan I-Shift med krybegear virkelig være med til at forbedre din brændstoføkonomi? Absolut. Grunden til det er, at det tidligere ofte var nødvendigt at gå på kompromis med brændstoføkonomien til gengæld for startevnen. Men takket være krybegearene kan vi nu specificere din lastvogn med en hurtigere bagakseludveksling, der gør det muligt at bevare marchhastigheden ved langt lavere omdrejninger, når du kører på gode veje. Det sænker brændstofforbruget med op til et par procent.

Perfekt kontrol i alle retninger

Perfekt kontrol i alle retninger

Manøvrering ved lave hastigheder er en af de mest udfordrende opgaver på jobbet. Takket være en gearudveksling på op til 32:1 (og op til 37:1 i bakgear) gør I-Shift med krybegear det muligt at køre ved hastigheder helt ned til 0,5-2 km/t. Du har altid fuld kontrol, hvilket gør det let at parkere med stor præcision, når du skal læsse eller aflæsse last, og at undgå ulykker, der kan ødelægge både din dag og din produktivitet. 

Sig ja til flere job.

Sig ja til flere job.

I-Shift med krybegear gør lastvognen endnu mere alsidig – du kan bruge den samme lastvogn til en lang række forskellige kørselsforhold og opgavetyper. Kører du både på vej og i terræn? Skal du køre med ekstreme laster? Eller arbejde i store højder? Har du brug for at køre med speciel lav hastighed? Intet problem.


Modulet med krybegear føjer kun 120 mm til længden og 48 kg til vægten af I-Shift.

Hvordan vil du have dit I-Shift?

Hvordan vil du have dit I-Shift?

Softwaren gør det muligt at skræddersy I-Shift til dine kørselsforhold. Vælg mellem fire tillægspakker – Anlæg, Distribution, Fjerntransport eller Blokvogn – samt adskillige tilbehørsfunktioner som f.eks. I-See, krybegear og ekstra kraftudtag.

VT

Skift smartere

Vil du have I-Shift i din lastvogn? Kontakt din lokale Volvo Trucks-forhandler for at prøve den.

Find din lokale forhandler