Livetest af frihøjden på Volvo FMX

Mekanikervideoen

Forbedret frihøjden på Volvo FMX

Større frihøjde

Fjederkomponenter. Luftbælge. Stabilisatorer. Alle har tidligere været monteret under akslen og dermed i skudlinjen for klipper og sten. Men nu er det slut med det. Vores ingeniører har vendt luftaffjedringen på hovedet og anbragt den oven på drivakslen. Og resultatet? Du får bladaffjedringens frihøjde og luftaffjedringens komfort og effektivitet.

Kort overhæng bagest på Volvo FMX

Kortere overhæng

Med det nye affjedringsdesign er der intet tilbage bag bagakslen, der kan komme i vejen ved tipning. Så nu kan du tippe direkte over i en asfaltudlægger.  

Luftaffjedring giver færre vibrationer og en komfortabel kørsel

Bedre vejgreb og færre vibrationer

Det optimerede bagakseltryk på alle aksler betyder bedre vejgreb. Du kan forbedre det endnu mere ved at justere akseltryksfordelingen manuelt. Luftaffjedringen betyder også færre vibrationer i lastvognen. Det giver øget komfort og højere gennemsnitshastighed, og dét øger din produktivitet (med 5-10 km/t i vores tests). Og færre skader på grund af vibrationer betyder øget driftstid.

Stabilisatorer i midten af bogien forbedrer stabiliteten

Stabilisator i midten af bogien

De forbedrede stabilisatorer spiller en vigtig rolle i forbindelse med den nye luftaffjedring. Disse stabilisatorer er vendt på hovedet og placeret centralt mellem akslerne og fører nu bevægelserne fra vejen og sættevognen til den stiveste del af rammen for at forbedre krængningsstabiliteten. 

Volvo FMX med GRAS-G2 er perfekt til lastvogne med tippelad og asfaltlæggere

Luftaffjedring

Luftaffjedringen giver fremragende kørselskomfort og gør det muligt at variere frihøjden. Ingen ophængskomponenter rager uden for dækkenes radius (med 315/80R22.5-dæk). Det gør det lettere at tilpasse chassiset til opgaver som asfaltlæggere eller tippelad.

GRAS-G2-luftaffjedring bagtil fås til alle lastvogne i serien

Til hele serien

GRAS-G2-luftaffjedring bagtil fås til alle lastvogne i serien: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 og 10×6. Dette omfatter tridem-konceptet, der er udviklet til at håndtere en totalvægt på 36 ton på tridem-bogien og 10 ton foran.

Find din lokale forhandler

Løft din kørsel

Få en prøvetur i en Volvo FMX med luftaffjedring bagtil – du vil kunne mærke forskellen. Med det samme. Din lokale Volvo Trucks-forhandler har nøglerne.

Find din lokale forhandler