Volvo FMX er en usædvanligt hårdfør lastvogn til hårdt arbejde

Den mest robuste lastvogn, vi nogensinde har bygget

Stærk nok til at kunne trække op til 32 ton. Hårdfør nok til at ramme en betonmur og køre videre bagefter. Kofangernes hjørner er i 3 mm tyk højkvalitetsstål. Forlygterne sidder højt, hvor de ikke bliver ramt af stød og slag. Hvis det endelig lykkes dig at forårsage alvorlige skader (hvilket er ret usandsynligt), sørger de opdelte karrosseripaneler for, at skaderne isoleres. Og med de udvendige skruer kan du selv udskifte delen. Alt dette holder din Volvo FMX i gang på arbejdspladsen, hvor den hører hjemme.

Der er blevet tilføjet mange ståldele, men vægtforøgelsen er minimal – ca. fem eller seks kilo. Mens robustheden er blevet forbedret flere gange.

Hans Bergqvist

Volvo FMX, designer, Volvo Trucks

Et stærkt design

Kasseformen er ikke uden grund

Den nye bugseringsanordning, det nye kængurugitter, den nye beskyttelsesplade – det hele er forbundet til det forreste underkøringsværn med store beslag. Resultatet er en utrolig hårdfør front bygget som en kasse. Slagpåvirkninger ved lave hastigheder absorberes, og egenfrekvensen elimineres næsten helt. Det samme gælder de førerhusrystelser, der følger med. 

Tonsvis af bugseringskræfter

Bugseringsanordningen

Et enkelt stykke støbejern, som er så stærkt, at det kan skubbe eller trække op til 32 ton. Så stærkt, at hvis du hviler på akslerne, og hjulene spinner, kan en gravemaskine – eller en anden Volvo FMX – få dig tilbage på sporet igen på et øjeblik. Og fordi bugseringsanordningen er let tilgængelig, kan du bruge den som en stige til at klatre op på lastvognens front.

Vores bugseringsanordning har endnu mere at byde på
Klarer sig godt i crashtests

Crashtestet

Vi har forsøgt at gennemtrænge fronten med en stålpæl og et tryk på næsten 3 ton. (Den kasseformede opbygning fungerer som en fjeder og gendanner stort set den oprindelige form). Vi har kørt den ind i en tung betonblok. (Stålfronten bøjer en smule, men bevarer stort set formen). Og vi har udført snesevis af andre hårrejsende kollisionstest fra vores store repertoire. Så når vi siger, at Volvo FMX er vores mest robuste lastvogn nogensinde, mener vi det virkelig.

Find din lokale forhandler

Klar til at blive robust?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler er klar til at vise dig de mange detaljer, der gør Volvo FMX til vores mest robuste lastvogn nogensinde.

Find din lokale forhandler