Trucks

DEKRA har fået leveret 8 elektriske Volvo lastbiler

DEKRA har fået leveret 8 Volvo FH Electric 4x2. Med den nye flåde af elektriske lastbiler vil DEKRA kunne undervise chauffører i at køre emissionsfrie lastbiler.
DEKRA har fået leveret 8 elektriske Volvo lastbiler

Det er DEKRA´s ønske at sætte nye standarder for undervisningen af fremtidens chauffører samtidig med at man bidrager til en grønnere fremtid. Ved at integrere elektriske lastbiler i undervisningen styrker DEKRA sin uddannelsesindsats for chauffører. DEKRA er specialiseret i at uddanne og opkvalificere chauffører med høj faglighed, og med indførelsen af elektriske lastbiler fra Volvo markerer virksomheden, hvorfor de er førende på området. Derfor faldt valget på 8 Volvo FH Electric 4x2 opbygget med vekselladsopbygning med plads til boks eller container. Volvos støjsvage elektriske lastbiler skal bruges til at undervise chauffører i bl.a. region Hovedstaden, Næstved, Odense og Århus. 

 

”Vores beslutning om at omstille til elektriske lastbiler til vores kursister er et bevidst valg for netop at ramme de krav, der i fremtiden vil blive stillet til chauffører. De vil blive mødt af forventninger om, at de kender til andre typer køretøjer end diesel og benzin, og som uddannelsessted er det også vores ansvar, at de allerede i undervisningen får lov til at afprøve forskellige typer af køretøjer,” siger Christen Bagger, koncerndirektør hos DEKRA, og fortsætter: ”’Selvom det kræver en stor investering, så er vi fast besluttede på at blive ved med at forny os og være innovative i vores tilgang til vores kursister, til uddannelserne og til transportbranchen.”

 

De nye elektriske lastbiler er ikke kun en fordel hvad angår CO2 reduktionen, det er også en fordel for både sikkerhed og arbejdsmiljøet inde i lastbilen. Den støjfrie drift og færre vibrationer gavner chaufføren, som bliver mindre træt og derved kan have større opmærksomhed på hvad der sker omkring lastbilen. Arbejdslivet for en køreskolelærer bliver positivt påvirket af skiftet til elektriske lastbiler. Det bliver nemmere for underviser og kursister at have en dialog under kørslen, hvorved det er muligt at have øget fokus på indlæringen.

 

”DEKRA´s valg om at skifte til elektriske lastbiler illustrerer tydeligt, at fremtidens transportsektor bevæger sig mod mere bæredygtige og teknologisk avancerede løsninger. Det stiller øgede krav til uddannelserne, der skal sikre, at chaufførerne er rustet til at håndtere den hastige udvikling og den grønne transformation af transportindustrien. Vi mener, at det er modigt og innovativt af DEKRA at tænke sådan, og vi er stolte over vores samarbejde”, udtaler Joakim Nilsson, Business Development Manager Zero Emissions hos Volvo Danmark.

For yderligere oplysninger:

 

Business Development Manager Joakim Bansholm Nilsson, Volvo Danmark A/S. 

Tlf. 61 82 78 98, joakim.jn.nilsson@volvo.com

 

Koncerndirektør Christen Bagger, DEKRA. 

Tlf 70 60 65 00, christen.bagger@dekra.dk

 

 

LÆS om Volvos udvalg af elektriske lastbiler

PRØV vores værktøj til beregning af den samlede miljøpåvirkning i hele lastbilens levetid