Trucks

Beregn din miljøpåvirkning

Miljøhensyn er en af vores kerneværdier, og vi vil gerne hjælpe dig med at træffe de rigtige valg ved at give dig et samlet overblik over din miljøpåvirkning. Vi er stolte af at præsentere fakta om den samlede livscykluspåvirkning. Det er sådan, vi påtager os vores ansvar.

Hvorfor skal jeg beregne min miljøpåvirkning?


Hvis du beskæftiger dig med bæredygtig transport, ved du sikkert, at dine lastbilers samlede miljøpåvirkning ikke er begrænset til CO2-emissionerne, når du bruger dem. Du skal også medregne alt fra udvinding af råmaterialer og andre ressourcer, der bruges i fremstillingen, til emissionerne ved genbrug.


Brug beregneren til at planlægge din fremtidige flåde. Du får et samlet overblik over, hvordan forskellige valg kan ændre din miljøpåvirkning, og du kan nemt sammenligne de tilgængelige alternativer. Se, hvordan en elektrisk Volvo-lastbil klarer sig sammenlignet med en gas- eller dieseldrevet lastbil i din virksomhed – ud fra dit kilometertal og dit energimix. Hvis bæredygtighed er vigtigt for dine kunder, kan beregneren give en klar indikation af, hvordan dine lastbiler minimerer miljøpåvirkningen i deres transportkæde. Og dermed kan du vinde flere kontrakter.

Påvirkningen analyseres på tre områder

Produktion

Denne beregning omfatter hele produktionsprocessen inklusive udvinding af råmaterialer, transport af materialer og komponenter samt montering.

Brug

Dette område dækker miljøpåvirkningen i hele lastbilens levetid inklusive produktion og forbrug af brændstof samt service.

Endt levetid

Disse beregninger omfatter emissionerne ved genanvendelse og bortskaffelse og giver pluspoint for genbrug

Volvo Trucks er stolt af at kunne fastslå, at vi har mulighed for at beregne den samlede miljøpåvirkning i hele lastbilens levetid. Det er sådan, vi påtager os vores ansvar.

Sådan udfører vi vores beregninger

Formålet med beregneren er at hjælpe dig med at beregne din lastbils CO2-emissioner. Beregningerne er baseret på omfattende forskning og test af lastbiler. Grundlaget er livscyklusvurderinger, som vi har udført. Beregningerne omfatter materialeproduktionen fra udvindingen af råmateriale til fremstilling af de dele, der bruges både på vores leverandørers anlæg og på vores egne produktionsanlæg i Europa.

Beregningerne omfatter også vedligeholdelse, f.eks. genbrug af materialer, transport mellem anlæg, produktion af brændstof og emissioner fra udstødningsrøret. I skrotningsfasen giver det pluspoint, hvis det undgås at producere nyt metal til det næste produkt.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.