Trucks

SIKKERHED – EN DEL AF VORES DNA

Vi er førende inden for trafiksikkerhed. Og vores vision er at sikre, at ingen Volvo-lastbil involveres i en trafikulykke. Vi grundlagde vores havarikommission Accident Research Team i 1969 og har været førende inden for sikkerhedsudviklingen lige siden med banebrydende nyskabelser, der forhindrer ulykker og reducerer kvæstelser. Og ikke bare for chaufføren. For alle.

Reddet liv i mere end 50 år

Omkring halvdelen af alle dødsulykker, der involverer lastbiler, kunne være undgået ved brug af en sikkerhedssele. Det er altafgørende, at hver ny generation af chauffører forstår, hvor vigtig den opfindelse er. For at redde liv betyder mere for os end noget andet.

Med natindstillingen har chaufførerne mulighed for på én gang at slukke alt unødvendigt baggrundslys i instrumentpanelet med et enkelt tryk på en knap. Resultatet er mindre genskær i chaufførens synsfelt og færre distraktioner fra genskin i forruden og bakspejlet. Funktionen er bedst egnet til langturschauffører, der kører om natten, og når der bakkes og manøvreres under vanskelige vejrforhold eller i komplekse miljøer, f.eks. ved tilkobling eller frakobling af påhængsvogne.

Forebyggelse af ulykker

Vores aktive sikkerhedstiltag er designet til at undgå de fejl, der er årsag til omkring 90 % af alle trafikulykker. Derfor hjælper vi vores chauffører til at se mere. Vi holder dem komfortable og fokuserede. Og vi udstyrer vores lastbiler med systemer og teknologi, der øger sikkerheden markant.

Færre kvæstelser

Ulykker sker desværre – så vores passive sikkerhedstiltag har fokus på at minimere risikoen for kvæstelser, når de sker. Det betyder, at vi koncentrerer os om at bygge lastbiler, der yder chaufføren, passagererne og andre trafikanter den bedst mulige beskyttelse.

Få mere at vide om sikkerhedssystemerne i Volvo FH

Volvo Trucks stop look wave smiling girl banner

Vi lærer børnene dette

Stop Kig Vink

En kampagne, der viser vigtigheden af at See and be seen

En kampagne, der viser vigtigheden af at

Se sikkerhedsfunktionerne med egne øjne

Din lokale Volvo Trucks-forhandler kan vise dig alle de enestående sikkerhedsfunktioner og besvare alle de spørgsmål, du har om sikkerhed.