Trucks

Hvorfor vælge VFS?

Det er vigtigt at have den rigtige finansieringspartner for din lastbil. En, der forstår din forretning og er med dig i både gode og udfordrende tider. Her fortæller Stokholm Transport om hvorfor virksomheden vælger Volvo Financial Services.

STOKHOLM TRANSPORT – ROCK ‘N ROLLING ON

 

Med mere end 50 års opbakning til musikbranchen har den danske vognmand Lars Stokholm udviklet sin forretning, Stokholm Transport, fra en enkelt lastbil til at være en international spiller på markedet for event-transport, hvor han har arbejdet med nogle af verdens største kunstnere undervejs.

 

Spørgsmål: Hvad har Tina Turner, Rod Stewart og Abba til fælles? Ud over det åbenlyse har de alle på den ene eller anden måde benyttet sig af Lars Stokholms tjenester. Han er født og opvokset i centrum af København, og fra en beskeden begyndelse som roadie i den danske hovedstad har Stokholm udviklet sin vognmandsforretning til en stor aktør på den skandinaviske musikscene og videre ud i Europa.

 

Stokholm har altid haft smag for eventyr. Selv som ung dreng var han sjældent langt fra sin far, der var disponent i en vognmandsforretning, så det lå i kortene at Lars en dag ville følge i sin fars fodspor. Med udgangspunkt i en drøm og en jernvilje til at lykkes byggede han støt og roligt et firma op på egen hånd, og i dag har han en forretning med en flåde på ca. 150 lastbiler.

 

At omsætte drømme til virkelighed
Stokholm har gennem årene opbygget et langsigtet forhold med Volvo Financial Services, VFS. Det har hele tiden været gensidig glæde, og det har hjulpet ham med at omsætte sine drømme til virkelighed.

 

“Det er altid gået rigtig godt, og samarbejdet med VFS har fungeret upåklageligt,” siger han. “En af grundene til at vi begyndte at bruge VFS, skyldtes den direkte forbindelse, de har med Volvo Trucks (som udgør ca. 90 % af hans flåde)”, forklarer han.

”Vi forsøger som virksomhed at være nemme at tale med, og jeg kan mærke, at det samme gælder hos VFS. Vi har et godt forhold, og vi har tillid til hinanden. Hvis jeg bestiller 10 nye lastbiler, ved jeg, at det vil fungere problemfrit.” 

 

Forholdet mellem VFS og Stokholm Transport er funderet i ekspertise og tillid født ud af det langvarige samarbejde. VFS-Country Manager Jens Mac Larsen og områdechef Peter Søndergaard har kendt Lars siden starten af 1990’erne, så begge parter kan læne sig op ad den gensidige tillid. Lars sætter pris på den brancheekspertise, som VFS-medarbejderne kan tilbyde, samt den lethed, hvormed aftaler kan udarbejdes og administreres. Lars joker selv med, at han knap behøver at kontrollere den præcise økonomi i tilbuddene, når de diskuterer et nyt køb og finansiering. Han stoler på, at han har at gøre med VFS-medarbejdere, der både kender branchen og hans forretning ud og ind.

 

“Det har altid været en fornøjelse at handle med Lars,” tilføjer Peter Søndergaard.

“Hos VFS er et af vores nøglepunkter “ease of business”, og jeg tror virkelig på, at vores tilbud gør det nemt for vores kunder at købe Volvo Trucks’ produkter.

 

Lethed og fleksibilitet
Den lethed og fleksibilitet i samarbejdet er ifølge Lars noget, han har værdsat mere og mere især gennem de år, hvor han for alvor udviklede sin forretning. Da han indså, at det kunne være risikabelt at lægge alle sine æg i én kurv, delte han tidligt sin forretning op i dels event-transport, som har højsæson i sommermånederne, og dels andre transportaktiviteter, der holder hans køretøjer beskæftiget hele året.

 

Den strategi viste sin styrke især under Corona-pandemien, da den betød, at mens event-aktiviteterne faldt dramatisk, havde forretningen andre ben at stå på. Det lykkedes i sidste ende for Stokholm Transport A/S og de øvrige dele af forretningen at holde sig oven vande uden tab, mens flere andre virksomheder i branchen virkelig led.

 

Når det gælder den nærmeste fremtid, planlægger Lars at forny og opfriske sin flåde og han planlægger at sælge 10 lastbiler inden udgangen af sommeren samt erstatte dem med 10-15 nye, fortæller han. Samtidig planlægger han at fortsætte med sin strategi med at lease helt nye køretøjer i stedet for at købe dem direkte.

 

Fremtiden
Og nu, hvor han ser hen mod fremtiden, vil han gerne beholde firmaet i familiens eje et stykke tid endnu. Hans søn, Jakob, har været en del af virksomheden hele sit liv. Lars husker med glæde, at han havde Jakob med i lastbilen som en meget ung dreng, ligesom Lars var det med sin egen far. Jakob har i dag en COO-rolle som driftsansvarlig, mens Lars også har sin kone Dorthe ved sin side i regnskabsafdelingen på kontoret, hvilket gør det til en ægte familievirksomhed.

 

Lige som mange andre, der har opbygget og udviklet deres egen vognmandsforretning, kan han dog ikke rigtig forestille sig, hvordan det ville være at give arven videre, siger han.

 

“Jeg troede, jeg ville gå på pension som 40-årig! Nu føler jeg, at jeg aldrig vil gå på pension, men jeg vil gerne sætte tempoet ned og holde flere ferier. Jeg har bl.a. en datter i USA samt flere børnebørn, så jeg vil gerne kunne tilbringe mere tid sammen med dem.”

 

Spørgsmålet er dog, hvordan han vil finde den tid. Hvem ved? Men efter at have styret forretningen sikkert gennem pandemier og økonomiske op- og nedture i løbet af sin lange vognmandskarriere kan man ikke undgå at føle, at når Lars Stokholm til sidst hænger sine kørehandsker på krogen for sidste gang og officielt går på pension, vil han være rigtig god til det!

Vi har et godt forhold, og vi har tillid til hinanden. Hvis jeg bestiller 10 nye lastbiler, ved jeg, at det vil fungere problemfrit.