Trucks

Forstår dine ruter, så du kan spare brændstof

I-SEE FRA VOLVO TRUCKS

Ved du, hvordan du skal optimere hastighed og gearskift efter dine ruters topografi, så du sparer brændstof? Det gør I-See, og dens viden er baseret på data. Systemet kan hjælpe dig med at reducere brændstofforbruget væsentligt fra dag et.

Sådan kan I-See kan hjælpe dig med at spare brændstof

Når du nærmer dig en bakke, henter lastbilen online-data fra et digitalt topografisk kort i høj opløsning. Oplysningerne bruges derefter i seks trin til at maksimere lastbilens bevægelsesenergi og reducere brændstofforbruget med op til 5 % sammenlignet med en lastbil uden I-See. Hvis vejen ikke findes på kortet, eller hvis der ikke er forbindelse til serveren, bruger lastbilen en database med delte data.

Altid fuld support, selv når lastbilen kører

I-See bruger først og fremmest data fra et kommercielt topografisk kort i høj opløsning. Kortet opdateres automatisk i lastbilen, når en ny version bliver tilgængelig. Systemet bruger også delte data, som er gemt i skyen. Og hvis det er nødvendigt, bruger det data, som er gemt lokalt. Det betyder, at du altid har adgang til topografiske data, får en ensartet køreoplevelse og kan regne med, at systemet konstant bliver fjernopdateret.  

Endnu bedre med I-Torque

Med I-See har du mulighed for at spare endnu mere brændstof ved at tilføje funktionen I-Torque. I-Torque bruger data fra I-See til at optimere den tilgængelige motormomentydelse, f.eks. ved kørsel op ad bakke. Kørslen justeres baseret på ruten, både ud fra hvor du er, og hvad der kommer rundt om hjørnet.

 1. Opbygger momentum
  I-See ved, at der er en stigning forude, så lastbilen accelererer og bliver i et højere gear i længere tid.
 2. Undgår nedgearinger
  Ved at undgå unødvendige gearskift gør I-See kørslen op ad bakke jævnere og mere brændstoføkonomisk.
 3. Nedbringer hastigheden på toppen
  Når nedkørslen nærmer sig, sørger I-See for, at der ikke accelereres unødvendigt meget.
 4. Kører friløb inden nedkørslen
  For at spare energi og minimere bremsning kobler I-See midlertidigt enten drivlinen eller motorbremserne ud lige før en nedkørsel.
 5. Kontrollerer bremsning ned ad bakke
  I-See ved, hvornår den ene bakke slutter, og den næste begynder, og bruger bremserne optimalt.
 6. Forbereder den næste stigning
  Hvis du skal op ad en ny stigning, lader I-See lastbilen rulle i tomgang for at opbygge hastighed og kraft, så den lettere kan køre opad.

Fås til disse lastbiler

HAR DU STYR PÅ STIGNINGERNE?

Vi kan reducere brændstofforbruget.