Trucks

I-See

I-See sparer brændstof ved at optimere din hastighed, gearskift og friløb til topografi, sving, rundkørsler og hastighedsgrænser forude. Det betyder, at du kan bruge fartpilot i flere køresituationer end nogensinde tidligere for at spare brændstof og reducere din CO2-udledning fra dag ét.

Sparer energi ved at tilpasse sig til dine ruter

Dygtige chauffører har altid tilpasset hastighed og gearskift til ruten forude. Men at gøre det perfekt og konsekvent hele tiden er praktisk talt umuligt. I-See hjælper dig med at gøre det, så snart du aktiverer fartpiloten.

Bakker, sving og hastighedsgrænser

I-See optimerer dine gearskift og hastighed til ruten. Når du kører med fartpiloten aktiveret, tilpasser I-See sig til topografien for at bruge din lastbils bevægelsesenergi effektivt. Når du nærmer dig et sving eller en rundkørsel, justerer I-See hastigheden, så du kan passere på den mest energieffektive måde. Den tilpasser sig også automatisk til hastighedsgrænser forude.

Mere end motorvejskørsel

Da I-See tilpasser sig topografi, sving og hastighedsgrænser, kan den bruges på næsten alle typer offentlig vej og ikke kun på motorveje. Jo mere du bruger den, jo færre unødvendige gearskift, opbremsninger og accelerationer.

Baseret på de nyeste kort

I-See bruger højopløselige kommercielle kort med information om topografi, sving og hastighedsgrænser – og de opdateres automatisk til lastbilen.

Sådan virker I-See på bakker

Kørsel op ad bakke

I-See ved, når en bakke venter forude. Lastbilen accelererer og kan blive længere i et højere gear.

Ved at undgå unødvendige gearskift gør I-See kørslen op ad bakke mere jævn og brændstoføkonomisk.

Når nedkørslen nærmer sig, sørger I-See for, at lastbilen ikke accelererer unødvendigt.

Kørsel ned ad bakke

For at spare energi frakobler I-See midlertidigt enten drivline eller motorbremse, så lastbilen ruller hen til nedkørslen.

Efter nedkørslen

I-See ved, hvor en bakke ender og den næste begynder. Hvis du skal op ad en ny stigning, lader I-See lastbilen rulle i tomgang for at opbygge hastighed og momentum.

Håndtering af sving og rundkørsler

Når lastbilen nærmer sig et sving eller en rundkørsel, der kræver en lavere hastighed for at passere sikkert, tilpasser I-See gearvalg og hastighed på forhånd, så chaufføren ikke skal bruge bremsepedalen. Efter at have forladt stedet, tilpasser I-See sig til hastighedsgrænsen på den mest effektive måde.

Håndtering af hastighedsgrænser

Når man nærmer sig et sted, hvor hastighedsgrænsen ændres, tilpasser I-See gearvalg og hastighed på den mest energieffektive måde. Det hjælper dig med at undgå unødvendige opbremsninger eller hurtig acceleration.

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og drivlinemuligheder.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.