Trucks

Hjælp, når du har brug for det

Volvo-chaufførsupportsystemer

Det er en integreret del af lastbilsikkerhed at give dig den rigtige support bag rattet. Med Volvo Trucks' chaufførsupportsystemer får du, din lastbil og andre trafikanter den hidtil bedste support og beskyttelse. Når vi designer chaufførsupportsystemer, er vores mål at gøre dem praktiske at bruge og virkelig hjælpe dig. Mange af vores chaufførsupportsystemer interagerer med hinanden for at forbedre sikkerheden yderligere.

Aktiv sidekollisionsforebyggelse

Dette system bruger radarteknologi til at registrere sårbare trafikanter og andre køretøjer på siderne af din lastbil. Formålet er at forhindre ulykker ved drejning og vognbaneskift. Vores system dækker begge sider af lastbilen, også selvom lovkrav kun kræver dækning på passagersiden. Chaufføren får en advarsel, hvis der registreres en genstand i det overvågede område. Hvis lastbilen er udstyret med sporassistenten, vil der også være styrevejledning.

Kollisionsadvarsel med nødbremse

Minimer risikoen for sammenstød med køretøjer foran. Kollisionsadvarslen med nødbremse advarer dig, når afstanden til køretøjet foran mindskes, og systemet registrerer en vis risiko for en kollision. Hvis du ikke straks gør noget, og hvis systemet betragter risikoen for en kollision som overhængende, aktiveres køretøjets bremser for at stoppe din lastbil.

Stabilitetsassistent

Få glæde af en support, der holder din lastbil i konstant bevægelse i kørebanen. Sporassistenten bruger frontkameraet til at registrere vognbanemarkeringerne. Hvis lastbilen afviger fra vognbanen, advarer systemet dig og giver styrehjælp for at lede vognen mod midten af vognbanen. Systemet er aktivt ved hastigheder over 55 km/t, og det er der for at hjælpe dig med at undgå ulykker, hvor lastbilen kører ud af vognbanen, primært på motorveje.

Kamera i passagersiden

Afdæk skjulte vinkler, og få et fremragende overblik over områderne på passagersiden og foran lastbilen. Kamera i passagersiden er placeret ved foden af spejlet i passagersiden. Det udløses automatisk af drejningsviseren, og kameravisningen projiceres på din sideskærm. Dette er en perfekt support på travle gader og intense motorveje og byggepladser.

ESP-vogntogsbremse

Når du kører ned ad bakke på glatte og snoede veje, kan ESP-vogntogsbremsen hjælpe dig med at forhindre saksning. Den fungerer ved at sende bremseimpulser til sættevognen, så vogntoget strækkes ud. Du kan aktivere ESP-vogntogsbremsen ved hastigheder op til 40 km/t. ESP-vogntogsbremsen fås til både lastbiler med langt chassis og trækkere.

Cruise control til kørsel ned ad bakke

Er dine ruter kuperede, og vil du gerne undgå overophedning af hjulbremserne, når du kører ned ad bakke? Cruise control til kørsel ned ad bakke hjælper dig med at begrænse køretøjets hastighed, så den holder sig under den indstillede hastighed. Den bruger tillægsbremsen sammen med et optimeret gearvalg, og hjulbremserne bruges kun, når det virkelig er nødvendigt. Hvis du har brug for det, kan du stadig bruge bremsepedalen til at reducere hastigheden yderligere uden at deaktivere cruise control til kørsel ned ad bakke. 

Elektronisk stabilitetskontrol

Volvos elektroniske stabilitetskontrol (ESC) reducerer effektivt risikoen for udskridning og væltning. Når systemet registrerer en farlig situation, aktiveres det straks, hvilket reducerer motorkraften og aktiverer bremserne på hvert hjul individuelt. Systemet bremser også sættevognens hjul og giver derved stabilitet for hele køretøjskombinationen.

Opmærksomhedsassistent

Hvis du skulle blive træt eller uopmærksom bag rattet, er der en øget risiko for ulykker. Opmærksomhedsassistenten har til formål at forhindre dette ved at overvåge kørselsadfærd og lastbilens position i forhold til vognbane og vejkanter. Hvis systemet registrerer tegn på døsighed eller uopmærksom kørsel, bliver du advaret med en hørbar advarsel og en besked, der opfordrer dig til at holde en pause. Funktionen fungerer ved hastigheder over 65 km/t.

Afstandsadvarsel

Når du kører mere end 60 km/t uden at bruge den intelligente fartpilot, er afstandsadvarslen aktiveret. Hvis du kører for tæt på det forankørende køretøj, vises en visuel advarsel på forruden. Afstandsadvarslen giver dig mulighed for at sænke farten og holde sikker afstand til køretøjet foran.

Nødbremselys

Påkørsel bagfra kan forårsage store skader og være livstruende. Hvis du træder hårdt på bremsen, får nødbremselysfunktionen bremselysene til at blinke hurtigt for at advare køretøjerne bag dig.

Sporassistent

Bliv i din vejbane. Sporassistenten advarer dig i tilfælde af utilsigtede vognbaneskift, der kan resultere i ulykker. Systemet bruger et kamera placeret i forruden og advarer dig med lyd, hvis lastbilens forhjul krydser de synlige vognbanemarkeringer. Systemet fungerer ved hastigheder fra 60 km/t og derover.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.