Volvo Trucks

Danmark

×

Hjælp, når du har brug for det

CHAUFFØRSUPPORTSYSTEMER FRA VOLVO TRUCKS

Med Volvo Trucks' chaufførsupportsystemer får du, din lastbil og andre trafikanter den hidtil bedste beskyttelse.

ESP-vogntogsbremsen

Når du kører ned ad bakke på glatte og snoede veje, aktiveres ESP-vogntogsbremsen for at forhindre saksning. Den fungerer ved at sende bremseimpulser til sættevognen, så vogntoget strækkes ud. Du kan aktivere ESP-vogntogsbremsen ved hastigheder op til 40 km/t. ESP-vogntogsbremsen fås til både lastbiler med langt chassis og trækkere.

Cruise control til kørsel ned ad bakke

Er dine ruter så kuperede, at du skal bruge bremsepedalen for at sænke hastigheden ned ad bakke? Vores cruise control til kørsel ned ad bakke aktiverer tillægsbremserne, f.eks. motorbremsen og retarderen, for at holde den hastighed, du har indstillet i cruise control.

Stabilitetsassistent

Volvo Dynamisk Styring med sporassistent bruger et kamera til at holde øje med vejbanemarkeringerne og lastbilens position i vejbanen. Hvis lastbilen utilsigtet krydser en vejbanemarkering, styrer systemet automatisk lastbilen tilbage til midten af vejbanen. Chaufføren bliver desuden advaret med vibrationer i rattet. 

Intelligent fartpilot

I tæt trafik hjælper den radarbaserede Adaptive Cruise Control dig med at holde afstand til det forankørende køretøj ved at kontrollere speederen og alle tilgængelige bremser. Stop & Go-funktionen sikrer, at systemet er aktivt, indtil lastbilen står helt stille. Og du skal blot træde på gaspedalen eller trykke på genoptagelsesknappen for at komme i gang igen. Det gør Adaptive Cruise Control særdeles nyttig i tæt trafik og ved trafikpropper.

Afstandsadvarsel

Når du kører mere end 60 km/t og ikke bruger Adaptive Cruise Control, aktiveres afstandsadvarslen. Når du nærmer dig et forankørende køretøj, vises der en visuel advarsel på forruden. Afstandsadvarslen giver dig mulighed for at sænke farten og holde afstand til den forankørende.

Vognbaneassistent

Når vognbaneassistenten er aktiveret, bruger den radarteknologi til at overvåge passagersiden for at se, om der er andre trafikanter. Hvis du slår blinklyset til, og systemet registrerer, at det ikke er sikkert at skifte vejbane, bliver du advaret med en summer og et blinkende ikon ved siden af passagerspejlet.

Elektronisk stabilitetskontrol

Volvos elektroniske stabilitetskontrol (ESC) reducerer effektivt risikoen for udskridning og væltning. Når systemet registrerer en farlig situation, aktiveres det straks, reducerer motorkraften og aktiverer bremserne individuelt på lastbilens og sættevognens hjul.

Nødbremselys

Hvis du bremser hårdt op, blinker bremselyset hurtigt for at advare køretøjerne bag dig. Det er en nem metode til at undgå livsfarlige påkørsler bagfra.

Kollisionsadvarsel med nødbremse

Hvis der er risiko for sammenstød, advarer det intuitive kollisionsadvarselssystem med nødbremse dig med et lys på forruden. Og nødbremsen aktiveres automatisk, så risikoen for alvorlige skader mindskes betydeligt.

Fås til disse lastbiler

ER DU PÅ UDKIG EFTER EN SIKKERHEDSOPGRADERING?

Tal med din Volvo Trucks-forhandler om dine sikkerhedssystemer.