Trucks

Chaufførsupportsystemer

Trafikmiljøer kan være et intenst samspil mellem bilister og andre trafikanter. I en Volvo-lastbil har chaufføren adgang til en række supportsystemer for at hjælpe med at undgå ulykker. Læs mere nedenfor, eller kontakt en forhandler, hvis du har spørgsmål.

Sikkerhed for chauffører og andre trafikanter

Vores systemer er designet til at hjælpe chauffører med at forbedre sikkerheden i et bredt udvalg af situationer. Uanset om du kører ved høj hastighed på motorvejen, kører langsomt i bytrafikken eller holder stille med andre trafikanter i umiddelbar nærhed.

  Lastbil og chauffør i form

  En opmærksom chauffør og en lastbil i form er en god start for sikker kørsel. System til overvågning af dæktryk holder styr på trykket i hvert dæk i køretøjskombinationen – og advarer om lavt lufttryk, hurtig lækage eller høj temperatur. Det giver den ultimative beskyttelse mod ulykker, der forårsages af punkterede dæk. Opmærksomhedsassistenten er i stand til at registrere tegn på døsig eller uopmærksom kørsel. Hvis dette detekteres, vil føreren modtage en advarsel og blive anbefalet at tage en pause. Alt sammen med henblik på sikkerhed.

  Bedre udsyn for alle

  Chaufførens direkte udsyn er en af de vigtigste betingelser for sikker kørsel. Adaptivt fjernlys er udviklet til at registrere andre køretøjer foran lastbilen, hvilket muliggør kørsel under mørke forhold, mens fjernlyset er tændt, når betingelserne ellers ville være uegnede. Funktionen ændrer lysstrålen dynamisk for at give optimeret belysning uden at forstyrre chaufførerne i andre køretøjer. Det forbedrer sikkerheden for både lastbilchaufføren og andre trafikanter.

  Sørg for at holde sikkerhedsafstand

  Ved høj hastighed er afstanden lig med sikkerhedsafstanden. Kollisionsadvarsel med nødbremse er beregnet til at registrere forankørende køretøjer samt fodgængere og cyklister, der nærmer sig fra siderne eller bevæger sig i samme retning som lastbilen, og advare føreren, hvis der er en vis risiko for kollision. Hvis chaufføren ikke reagerer, og risikoen består, bremser lastbilen automatisk for at undgå en kollision. Fartpiloten tilpasser hastigheden for at opretholde en sikker afstand til køretøjet foran ved automatisk at accelerere og bremse. Den fungerer hele vejen fra kørsel med fuld fart ned til fuld stop – og starter så automatisk igen, når trafikken fortsætter. Sikrer både komfort og sikkerhed ved kørsel på motorvej.

  Administrer trailervægten

  Kørsel ned ad bakke med en trailer på glat overflade kan resultere i, at traileren skubber lastbilen og forårsager en sakseeffekt, hvilket øger risikoen for en ulykke. Vogntogsbremsen kan hjælpe med at forhindre det ved at påføre bremseimpulser på traileren, som strækker køretøjskombinationen ud for at forbedre trafiksikkerheden.

  Se, hvad der er skjult

  Fodgængere og cyklister kan komme tæt på lastbiler i et bymiljø, og det kan være svært for bilister at se, hvad der foregår tæt på. Kameraet i passagersiden afdækker skjulte vinkler og giver et fremragende udsyn til områderne på passagersiden. Det udløses automatisk af drejningsviseren, og kameravisningen projiceres på sidedisplayet.

  Bak med selvtillid

  Bagkameraet giver et fremragende udsynsfelt bag lastbilen og hjælper chaufføren med at få mere kontrol over omgivelserne. Den aktiveres automatisk, når bakgearet sættes i, og kameravisningen vises i sidedisplayet. Brugervenligheden gør bakning mere bekvem.

  Et godt udsyn forude.

  Frontassistent bruger frontradaren til at registrere og advare føreren om trafikanter i risikoområdet foran lastbilen ved stilstand og ved hastigheder op til 10 km/t. Hvis systemet registrerer en trafikant i risikoområdet foran lastbilen, vil chaufføren blive informeret. Hvis risikoen for en kollision stiger, vil der også være en lydadvarsel.

  På den sikre side

  Det kan være risikabelt at dreje eller skifte vognbane. Sidekollisionsassistent bruger radarsensorer på begge sider af lastbilen for at registrere fodgængere, cyklister og andre køretøjer. Juridiske krav kræver kun dækning på passagersiden, men vores system dækker begge sider, så der opnås større trafiksikkerhed. Chaufføren bliver informeret via et lyssignal i sidespejlet, når der registreres en trafikant i det overvågede område. Hvis føreren tænder for blinklyset, vil systemet advare med både blinkende lys og en lyd. Hvis lastbilen er udstyret med Volvo Dynamisk Styring med sporassistent, vil der også være aktiv styrevejledning.

  Vær opmærksom på dørene

  Fodgængere og cyklister kan dukke op ud af ingenting og kan være svære at opdage, når de er i nærheden af ​​lastbilen. Advarsel ved døråbning bruger radarsensorer til at scanne begge sider af lastbilen for at registrere og advare føreren og passageren om andre trafikanter i risikoområderne, før de åbner nogen af førerhusets døre. Systemet kan advare i op til to minutter, efter at tændingen er blevet slukket.

  Standsning og igangsætning på den nemme måde

  Sikker kørsel med hyppig standsning og igangsætning kan være en udfordring. Auto Hold er designet til at gøre kørsel med standsning og igangsætning mere bekvem og sikrere. Det sørger automatisk for at aktivere bremsen og holde lastbilen i position, indtil chaufføren træder på speederen. Dette fungerer ved kørsel fremad og baglæns – på skråninger, ned ad bakker og på flade overflader.

  Det gælder om at få et godt greb

  Godt vejgreb er nødvendigt for at undgå udskridning og køre sikkert. Active Grip Control er beregnet til at styre hjulspin og forbedre sikkerheden og komforten. Hvis systemet registrerer tegn på udskridning, aktiveres det øjeblikkeligt for at hjælpe chaufføren med at blive på vejen ved at forbedre køreegenskaberne, bremseydelsen og stabiliteten.

  Stille, men bemærket

  Vores elektriske lastbiler er næsten lydløse. Det er positivt i forhold til chaufførens arbejdsmiljø såvel som bymiljøet, men det gør også elektriske lastbiler sværere at lægge mærke til. AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) genererer lyde, der er registrerbare nok til at gøre folk tæt på lastbilen opmærksomme, samtidig med at de er stadig behagelige for chaufføren og andre trafikanter. Beregnet til at forbedre sikkerheden for fodgængere og cyklister uden overdreven støj.

Oversigt

Funktioner

 

Flere oplysninger

FH16

FH

FM

FMX

FL

FE

System til overvågning af dæktryk

 

 

 

 

Download informationsblad >

Opmærksomhedsassistent

Adaptivt fjernlys

 

 

 

 

Intelligent hastighedsassistent

Kollisionsadvarsel med nødbremse

Adaptive Cruise Control

Frontassistent

Sidekollisionsassistent

Advarsel ved døråbning

 

 

Auto Hold

 

 

Volvo Dynamisk Styring med sporassistent

 

 

 

Elektronisk stabilitetskontrol

 

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetsassistent

 

 

 

Cruise Control til kørsel ned ad bakke

 

 

 

ESP-vogntogsbremse

 

 

 

Kamera i passagersiden

 

Bakkamera

 

Active Grip Control

 

 

 

 

AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System)*

 

 

 

*Kun eldrevne lastbiler

       

SPØRG DIN LOKALE EKSPERT

Din lokale Volvo Trucks-forhandler kan vise dig vores
chaufførsupportsystemer og besvare dine spørgsmål.