Trucks

Chaufførsupportsystemer

I trafikmiljøer kan der være et intenst samspil mellem bilister og andre trafikanter. I en Volvo lastbil har chaufføren adgang til en række støttesystemer for at hjælpe med at undgå ulykker og beskytte alle trafikanter.

Forbedret sikkerhed for chauffører og andre trafikanter


Vores systemer er designet til at hjælpe chauffører med at forbedre sikkerheden i en lang række situationer – uanset om de kører med høj hastighed på motorvejen, kører langsomt i bytrafik eller står stille med andre trafikanter tæt på. Opdag fordelene ved vores førerstøttesystemer på motorveje og i bymiljøer nedenfor.

  Aktiv sporassistent med pilotfunktion

  Pilot Assist, aktiveret af Volvo Dynamic Steering, bruger kameraet til at aflæse vognbanemarkeringer og giver chauffører kontinuerlig aktiv styrestøtte til at holde kursen og holde sig i vognbanen. Dette resulterer i mere proaktiv support, designet til en sikrere og mere afslappet køretur. Systemet kræver, at føreren holder hænderne på rattet.

  Stabilitetsassistent

  Hvis lastbilen afviger fra vognbanen, er Volvo Dynamisk Styring med sporassistent designet til at advare chaufføren og give styrehjælp for at lede vognen mod midten af vognbanen.

  Stabilitetsassistent

  Volvo Dynamic Steering med Stability Assist er designet til at registrere, om lastbilen begynder at skride. Den kontrastyrer derefter straks lastbilen for at stabilisere køretøjskombinationen og afværge situationen.

  Intelligent fartpilot

  Adaptiv fartpilot justerer hastigheden for at opretholde en sikker afstand til det forankørende køretøj ved automatisk at accelerere og bremse. Den fungerer hele vejen fra cruising med fuld fart ned til fuld stop – og starter så automatisk igen, når trafikken kommer i gang. Sikrer både komfort og sikkerhed ved kørsel på motorvej.

  Intelligent hastighedsassistent

  Nøglen til sikker kørsel er at holde den rigtige hastighed. Intelligent Speed ​​Assist informerer føreren om hastighedsgrænsen for den specifikke køretøjskombination på den aktuelle vejstrækning. Hvis hastighedsgrænsen overskrides, vil chaufføren modtage en advarsel.

  Opmærksomhedsassistent

  For sikker kørsel skal du være opmærksom og i god form til at køre. Opmærksomhedsassistenten er i stand til at registrere tegn på døsig eller uopmærksom kørsel. Hvis tegnene på dette detekteres, vil føreren modtage en advarsel og blive anbefalet at tage en pause.

  Kollisionsadvarsel med nødbremse

  Kollisionsadvarsel med nødbremse er designet til at registrere køretøjer, cyklister og fodgængere foran samt cyklister og fodgængere, der bevæger sig i samme retning som lastbilen. Når der registreres en risiko for kollision, alarmerer systemet føreren. Hvis chaufføren ikke griber ind, mens risikoen består, bremser lastbilen automatisk for at undgå en kollision.

  Cruise control til kørsel ned ad bakke

  For at undgå overophedning af hjulbremserne, når der køres ned ad bakke, hjælper cruise control til kørsel ned ad bakke chaufføren med at begrænse køretøjets hastighed, så den holder sig under den, der er indstillet. Den bruger hjælpebremsen sammen med et optimeret gearvalg og bruger kun hjulbremserne, når det er nødvendigt.

  ESP-vogntogsbremse

  Kørsel ned ad bakke med en anhænger på glat overflade kan resultere i, at anhængeren skubber lastbilen og forårsager en jackkniv-effekt, hvilket øger risikoen for en ulykke. ESP-vogntogsbremse kan hjælpe med at forhindre det ved at påføre bremseimpulser på traileren, som strækker køretøjskombinationen ud for at forbedre trafiksikkerheden.

  Adaptivt fjernlys

  Adaptivt fjernlys er udviklet til at registrere andre køretøjer foran lastbilen, hvilket gør det muligt at køre i mørke med fjernlyset tændt, når det ellers ville være uegnet. Funktionen ændrer lysstrålen dynamisk for at give optimeret belysning uden at forstyrre førere af andre køretøjer.

  Elektronisk stabilitetskontrol

  Elektronisk stabilitetskontrol er beregnet til at minimere risikoen for udskridning og væltning. Når systemet registrerer en kritisk situation, reducerer det motorkraften og anvender bremserne på hvert hjul individuelt.

  System til overvågning af dæktryk

  Dæk i god stand er en god start for sikker kørsel. Dæktryksovervågningssystem holder styr på trykket i hvert dæk i køretøjskombinationen – og advarer om lavt lufttryk, hurtig lækage eller høj temperatur. Det giver ekstra beskyttelse mod ulykker forårsaget af sprængte dæk.

  Frontassistent

  Ved stilstand og hastigheder op til 10 km/t bruger Front Short Range Assist frontradaren og kameraet til at registrere og advare føreren om trafikanter i risikoområdet foran lastbilen. Hvis systemet registrerer en trafikant foran lastbilen, vil chaufføren blive informeret. Skulle risikoen for en kollision stige, vil der også være en akustisk advarsel.

  Sideassistent

  Vores sidekollisionsundgåelse bruger radarsensorer til at registrere fodgængere, cyklister og andre køretøjer – på begge sider af lastbilen. Føreren får et lyssignal, når en trafikant registreres. Hvis føreren tænder for blinklyset, vil systemet advare med både blinkende lys, lyd og aktiv styrevejledning.

  Advarsel ved døråbning

  Fodgængere og cyklister kan være svære at opdage, når de er tæt på lastbilen. Advarsel ved døråbning bruger radarsensorer til at scanne begge sider af lastbilen for at registrere og advare om andre trafikanter i risikoområderne, før de åbner nogen af førerhusets døre. Systemet kan advare i op til to minutter, efter at tændingen er blevet slukket.

  Kamera i passagersiden

  Fodgængere og cyklister kan komme tæt på lastbiler i et bymiljø, og det kan være svært for bilister at se. Passagerhjørnekameraet giver et fremragende overblik over områderne på passagersiden. Den udløses automatisk af vendeindikatoren, og kameravisningen vises i sidedisplayet.

  Bakkamera

  Det bagerste kamera giver et fremragende synsfelt bag lastbilen, hvilket giver føreren mere kontrol over omgivelserne. Den aktiveres automatisk, når bakgearet sættes i, og kameravisningen vises i sidedisplayet.

  Acoustic Vehicle Alerting System

  Vores elektriske lastbiler er næsten lydløse. Dette er godt for chaufførens arbejdsmiljø såvel som bymiljøet, men det gør også elektriske lastbiler sværere at lægge mærke til. Acoustic Vehicle Alerting System udsender diskrete, men mærkbare lyde for at gøre folk tæt på lastbilerne opmærksomme. Designet til at forbedre sikkerheden for fodgængere og cyklister.

  Auto Hold

  Sikker kørsel med hyppig standsning og igangsætning kan være en udfordring. Auto Hold er designet til at gøre stop and go kørsel sikrere og mere bekvemt ved automatisk at aktivere bremserne for at holde lastbilen på plads, indtil chaufføren trykker på speederen. Dette fungerer ved kørsel fremad og baglæns – på skråninger, ned ad bakker og på flade overflader.

  Active Grip Control

  Godt vejgreb er nødvendigt for at køre sikkert og undgå udskridning. Active Grip Control er designet til at kontrollere hjulspin for at forbedre stabilitet, acceleration og bremsning under glatte forhold. Systemet aktiveres øjeblikkeligt, når det registrerer tegn på udskridning.

Lær mere om chaufførsupport

Detaljeret information om et udvalg af vores førerstøttesystemer er tilgængelig i en samling infoark. Tilgængelig til download her.


Download infoblade

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og powertrain-alternativer.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller bed dem om et møde hos dig.

SPØRG DIN LOKALE EKSPERT

Din lokale Volvo Trucks-forhandler kan vise dig vores
chaufførsupportsystemer og besvare dine spørgsmål.