Trucks

Volvo FM. Den fleksible specialist.

Volvo FM er en fleksibel tung lastbil for professionelle chauffører, der er klar til at påtage sig enhver opgave med lethed. Skræddersy din FM til alt fra regional kørsel til specialopgaver i byområder, hvor der er brug for et langt chassis. Vælg mellem el-, gas- og diesel-drivliner.

  Volvo FM


  Anvendelser: Regionalkørsel, kemikalie- og olietransport, distributionskørsel, affaldsindsamling og kørsel med genbrugsmaterialer, kørsel for kommuner og forsyningsselskaber
  Ydelse: 330-500 hk

  Se de komplette specifikationer 

  Volvo FM Electric


  Anvendelser: Regionalkørsel, distributionskørsel, affaldsindsamling og kørsel med genbrugsmaterialer, containertransport, entreprenørkørsel, kørsel for kommuner og forsyningsselskaber
  Vogntogsvægt: 44 tons
  Ydelse: op til 490 kW
  Rækkevidde: op til 300 km

  Læs mere om Volvo FM Electric

  Gas Powered Volvo FM


  Anvendelser: Regionalkørsel, containertransport, kemikalie- og olietransport
  Ydelse: 420-500 hk
  Rækkevidde: op til 1.000 km

  Læs mere om Gas Powered Volvo FM

Et førerhus designet til travle dage

Udviklet til chauffører, der ofte bevæger sig ind og ud af samt omkring førerhuset. Volvo FM tilbyder komfort og plads i samme liga som sine større søskende. Det direkte udsyn samt chaufførsupportsystemerne sørger for et højt sikkerhedsniveau ved bykørsel. Se nærmere på lastbilens overlegne arbejdsmiljø i galleriet nedenfor.

CMS kamerasystem

CMS kamerasystemet giver frit og direkte udsyn og åbner dit synsfelt både under gode og under mere udfordrende forhold. Night Vision forbedrer dit udsyn i mørke. Med kameraet i passagersiden får du overblik over området tæt på lastbilen i passagersiden for at forbedre sikkerheden.
 

Udforsk vores CMS kamerasystem

Infotainment- og lydsystem

Et chaufførinterface, der er nemt at bruge samt et Infotainment- og lydsystem, der er tilgængeligt i to niveauer, gør Volvo FM til en behagelig oplevelse, uanset om du kører eller hviler.

Tættere på jorden

Volvo FM-førerhuset er placeret lavt på chassiset med en køreposition tæt på jorden. Herfra er det nemmere at få øjenkontakt med andre trafikanter og have kontrol over områderne tæt på lastbilen. Og jo oftere du skal ind og ud af førerhuset i løbet af dagen, jo mere vil du elske den bekvemme højde. Til elektrificeret bykørsel findes der en ekstra lav udgave med lav indstigning.

Få mere at vide om Volvo FM med lav indstigning 

Skræddersy din Volvo FM

Et bredt udvalg af let tilgængelige førerhuse. Valget mellem el-, gas- og dieseldrivliner. Et chassis, der kan forberedes til hvilken som helst type opbygning og kørselsopgave efter dine behov. Og energibesparende funktioner som skivebremser med friløb. Gør den klar til enhver opgave.

Rolig kørsel med Volvo Dynamisk Styring.

Volvo Dynamisk Styring fungerer som en hjælpende hånd, der gør din kørsel nemmere og mere præcis samt letter den fysiske belastning. Finjuster det med dine personlige indstillinger efter dine behov. Det tilføjer også funktionalitet til dine chaufførsupportsystemer med aktiv styring i forskellige situationer. Og skulle du sprænge et fordæk, hjælper systemet dig med at holde en stabil kurs, indtil du holder stille.

Om om Volvo Dynamisk Styring 

Perfekte gearskift med I-Shift

I-Shift tilbyder en række transmissioner, der gør din kørsel nem og effektiv. De kan bruges til alt fra langturs- og entreprenørkørsel til bydistribution. En række ekstraudstyrspakker giver dig mulighed for at skræddersy den til dine behov for bl.a. én-pedal kørefunktion mm. Skulle det ikke være tilstrækkeligt, skifter I-Shift med dobbeltkobling gear uden at afbryde trækkraften. Og med krybegear kan du kombinere fremragende igangsætningsevne med energieffektivitet ved højere hastigheder.

Læs mere om I-Shift

Chaufførsupportsystemer for din sikkerhed

Hvis der er risiko for en kollision forude, er Kollisionsadvarsel med Nødbremse der for at advare dig og aktivere bremserne, hvis det er nødvendigt. Sideassistent for at undgå sidekollisioner og Advarsel ved åbning af døre, der dækker i begge sider. Systemerne anvender radarsensorer til at reducere risikoen for sammenstød med køretøjer og andre trafikanter samt advarer dig mod at åbne dørene, hvis der er risiko for en påkørsel. Alle retninger tæller i sikkerhed. 
 

Om chaufførsupportsystemer 

Et chassis klar til dine udfordringer

Uanset om du skal hente containere i havne, transportere kemikalier, manøvrere gennem byggepladser eller har brug for en ekstremt specialiseret opbygning på et langt chassis - Volvo FM kan skræddersys til det hele. Den er vores mest alsidige lastbilmodel. Dyk dybere ned i vores chassis i billedgalleriet.

Et fleksibelt chassis

Chassiset er skræddersyet til dig på fabrikken. Du vil blive overrasket over, hvor let vi kan bygge en Volvo FM, når vi ved, hvordan du vil bruge den. Tandemakselløft, 10-tons foraksler og vores styrbare støtteaksler og pusheraksler giver mulighed for massiv lastekapacitet og manøvredygtighed. Og med Work Remote kan du styre lastbilens og opbygningens funktioner, selv når du ikke sidder i førersædet.

Udforsk vores udvalg af chassiser 

Hjælp til opbyggere

Når du bestiller din Volvo-lastbil, forbereder vi den til opbygning på fabrikken. Opbyggeren får adgang til VBI-portalen (Volvo Bodybuilder Instructions) og alle de detaljer, der er nødvendige for effektivt at gøre din lastbil klar til brug med den højest mulige kvalitet. Et særligt modul gør det let for opbyggeren at koble opbygningen til lastbilens elsystem for at skræddersy de ønskede funktioner.

Læs mere om montering af opbygninger 

Et førerhus til hele dit mandskab

Nogle opgaver kræver mere end to chauffører. Volvos mandskabsførerhus kan rumme op til ni personer. Ind- og udstigning kan ske hurtigt og sikkert. For at gøre opbygningsprocessen lettere har vi placeret hovedkomponenter som brændstoftanke, batterier og efterbehandlingssystem for udstødningen under førerhuset.

Førerhusudvalg

Skræddersy din Volvo FM med det førerhus, der passer til dine behov. Du kan vælge mellem det energibesparende CMS kamerasystem og traditionelle sidespejle. Se nærmere på alternativerne her.

  Dagførerhus

  Volvo FM med dagførerhus tilbyder et behageligt og ergonomisk førermiljø. Førerhuslængden er optimeret til at maksimere ladlængden.

  Lavt dagførerhus

  Volvo FM med lavt dagførerhus tilbyder et behageligt og ergonomisk førermiljø. Førerhuset er det rigtige valg, når opbygningen kræver plads over førerhuset, eller hvis driftsforholdene begrænser køretøjets højde.

  Langt førerhus

  Volvo FH med langt førerhus kombinerer fremragende køre- og overnatningskomfort for én person trods begrænset ståhøjde.

  Lavt langt førerhus

  Volvo FH med lavt langt førerhus kombinerer fremragende køre- og overnatningskomfort for én person trods begrænset ståhøjde. Det er et perfekt match, når opbygningen kræver plads over førerhuset som f.eks. til autotransport.

  Globetrotter-førerhus

  Volvo FH med Globetrotter-førerhus kombinerer fremragende køre- og hvilekomfort for op til to personer. Det byder på masser af opbevaringsplads og fuld ståhøjde på gulvet.

  Mandskabskabine

  Volvo FM med mandskabsførerhus har plads til et mandskab på op til ni personer ialt. Det er designet til sikker og hurtig ind- og udstigning.

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og drivlinemuligheder.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.