Trucks

Mere kontrol, mindre belastning

VOLVO DYNAMISK STYRING

Er du på jagt efter perfekt stabilitet og kontrol ved alle hastigheder – og mindre muskelbelastning? Eller vil du have hjælp til at undgå udskridning og utilsigtede baneskift? Så se nærmere på Volvo Dynamisk Styring. Den giver dig det hele og muligheden for at vælge dine helt egne indstillinger. Og den tilbyder endda fjernbetjening af styretøjet.

Hvordan fungerer det?

Volvo Dynamisk Styring kombinerer konventionel hydraulisk servostyring med en elmotor monteret på styretøjet. Ved at behandle input fra en række sensorer beregner systemet, hvor lastbilen er på vej hen, og hvad chaufføren vil. Motoren kontrolleres 2.000 gange i sekundet for at korrigere utilsigtede styrebevægelser og give ekstra styremoment, når der er brug for det.

Stabil og ubesværet

Ved høje hastigheder holder Volvo Dynamisk Styring lastbilen stabil og følger kursen. Og under præcisionsmanøvrering i langsomt tempo giver den dig den styrekraft, du skal bruge – uanset last. Den gør det endda lettere at bakke med en fuldt lastet lastbil – rattet vender automatisk tilbage til neutral position. Du kan bakke mere end 100 meter uden at komme ud af kurs.

Snorlige

Kan du huske, hvordan det var at skulle korrigere efter at have bremset på et ujævnt underlag? Det skal du ikke mere. Kan du huske rystelserne fra huller, ujævnheder og afstribninger? De kan stort set ikke mærkes mere. Volvo Dynamisk Styring kompenserer endda, hvis der er kraftig sidevind. Så grib bare mindre hårdt om rattet. Lastbilen ændrer ikke retning, medmindre du vil have det.

Som du vil have det

Tag styringen med personlige indstillinger. Du kan indstille ratmodstanden, så den passer til kørselsforholdene og dine præferencer. Du kan vælge en foruddefineret indstilling eller finde din helt egen. Og resultatet? Lige præcis den køreoplevelse, du vil have.

Undgå udskridninger

Volvo Dynamisk Styring med stabilitetshjælp minimerer risikoen for udskridningsulykker. Hvis systemet registrerer en udskridning, leverer det øjeblikkeligt let ratassistance. Det hjælper dig med at styre lastbilen i den modsatte retning og stabiliserer køretøjet – allerede inden du ved, at der er ved at ske noget.

Bliv i din vejbane

Volvo Dynamisk Styring med sporassistent kan hjælpe dig med at blive i din vejbane. Hvis systemet opdager, at lastbilen nærmer sig vejbanemarkeringerne, hjælper det dig aktivt tilbage i midten af vejbanen. Du bemærker det knap nok, men det bringer sikkerheden op på et helt nyt niveau.

Giv mig lige fjernbetjeningen!

Volvo Dynamisk Styring med ekstern styring gør det muligt at betjene lastbilen ved hjælp af en fjernbetjening. Det er ideelt, når du skal lave små, gentagne bevægelser med lastbilen, mens du arbejder uden for førerhuset. Din produktivitet bliver bedre, og din arbejdsdag bliver langt mere komfortabel.

FÅS TIL DISSE LASTBILER

OPDAG EN NY MÅDE

Lad os vise dig, hvordan kørslen kan blive lettere, sikrere og mere komfortabel.