Trucks

Volvo FH16. Kraft til tung transport.

Volvo FH16 er vores mest kraftfulde lastbil til de tungeste transportopgaver, hvor der er behov for ekstra kraft og drejningsmoment. Den overvinder de udfordringer, som andre lastbiler ikke er i stand til at klare. Den effektive D17-motor og opgraderede førerkomfort opfylder alle dine krav til produktivitet.

Volvo FH16

Anvendelser: Tunge transportopgaver, skov- og trætransport, mine- og stenbrudstransport
Ydelse: 600 hk, 700 hk eller 780 hk

Læs de komplette specifikationer

En lastbil der giver kraft til din produktivitet

Volvo FH16 byder på raffineret kraft til din produktivitet i kombination med det højeste niveau af førerkomfort. Uanset hvilken version du vælger, er det tydeligt, at den er noget ekstra. Læs mere om Volvo FH16 i galleriet nedenfor.

Optimeret udsyn med adaptivt fjernlys

Forlygtedesignet med sort tema er unikt for Volvo FH16. LED-forlygterne giver fremragende udsyn og en tydelig profil. Vælg det adaptive fjernlys for at maksimere dit udsyn uden at blænde andre trafikanter.

Få mere at vide om chaufførsupportsystemer

Forstærket front

Den forstærkede front er lavet til at modstå barske driftsforhold. Den er lavet af 3 mm højkvalitetsstål og beskytter din front mod buler og ødelagte forlygter. Det er lige så hårdfør, som det ser ud.

Et interiør der matcher

Uanset om du vælger Volvo FH16-interiør eller læderinteriør er det tydeligt, at du er et skridt foran resten.

Alt om livet i førerhuset

Skræddersy din Volvo FH16

Et ikonisk design med masser af kraft og drejningsmoment sammen med en bred vifte af muligheder, der lader dig skræddersy dette ekspertværktøj til dine krav. Op til 780 hk, robuste aksler og komfortable førerhuse med forskellige interiørniveauer – sammen med brændstofbesparende funktioner som drag-free skivebremser. Det er tid til at samle din kræfter.

Volvo Dynamisk Styring

Håndtering af tunge læs ved lav hastighed, eller kørsel med højere hastigheder i hjulspor eller over huller? Volvo Dynamisk Styring hjælper som en fast hånd, der gør din kørsel lettere og reducerer den fysiske belastning.

Læs mere om Volvo Dynamisk Styring

Spar brændstof med I-See

I-See optimerer hastighed, gearskift, friløb og brændstofafbrydelse efter din rutes topografi,så du sparer brændstof. I-See tager kommende topografi, kurver, rundkørsler og trafikoplysninger med i realtid for at forbedre brændstofeffektiviteten og reducere din CO2-udledning.

Læs mere om I-See

Aksler der maksimerer din lasteevne

Du kan få din Volvo FH16 med op til fem aksler direkte fra fabrikken for ekstrem lasteevne. Klar til at køre, med garanti og eftermarkedssupport. Når du har aflæsset din lastbil, kan du bruge tandemakselløft til at koble fra og hæve en af trækakslerne.

Udforsk vores udvalg af chassiser

D17-motoren leverer varen

Med 780 hk er D17 den mest kraftfulde motor, der nogensinde er lagt i en Volvo-lastbil. Men det er brændstofeffektiviteten og det massive drejningsmoment, der er til rådighed, der gør Volvo FH16 til det perfekte match til sværgodstransport og andre krævende opgaver.

700 hk versionen kører også på biodiesel.

D17-kraft i tre niveauer

D17-motoren kommer med al den kraft og effektivitet, som du kan forlange til tunge transportopgaver. Vælg mellem 600 hk, 700 hk og 780 hk. For at hjælpe dig med at reducere din CO2-udledning og opfylde særlige krav kan du køre på HVO uanset effektniveau. 

Se flere oplysninger i specifikationerne til Volvo FH16

Større drejningsmoment

D17-motorerne leverer mere kraft, op til 3.800 Nm drejningsmoment og mere motorbremsekraft ved lave motoromdrejningstal. Den lader dig skræddersy en effektiv powertrain, der yder på det helt rigtige niveau, selv når din transportopgave kræver de højeste standarder.

Oplev vores nye Volvo-motorer

Mere kontrol med I-Shift

Med I-Shift er det dig, der bestemmer, om du har brug for trækkraft til igangsætning eller fastholde drejningsmomentet ved lav hastighed. Grav dybere ned i fordelene ved I-Shift i dette billedgalleri.

Krybegear

Igangsætning med en tung last er en udfordring for både dit vejgreb og din kobling. I-Shift med krybegear forbedrer igangsætningsevnen og reducerer belastningen på din kobling betydeligt.

Kørsel med én pedal

Funktionen Retningsskift lader dig skifte mellem forlæns og baglæns kørsel udelukkende ved hjælp af speederen. Ved hastigheder op til 4 km/t giver Terrænbremsen dig mulighed for at bruge speederen til både at styre motoromdrejningerne og bremserne.

Intelligent software

Magien opstår i den elektroniske styreenhed, der håndterer koblingen og gearskiftene. En række softwarepakker giver dig mulighed for at skræddersy I-Shift til dine behov. En speciel sværgodspakke er tilgængelig for at hjælpe dig med at håndtere ekstreme belastninger.

CMS kamerasystem

CMS kamerasystemet forbedrer aerodynamikken for at spare energi. Det forbedrer også dit direkte udsyn og har overvågningsfunktioner, som traditionelle spejle ikke har. Til længere vogntog er sidespejle dog et mere velegnet valg.

Udforsk vores CMS kamerasystem

Infotainment- og lydsystem

Et chaufførinterface, der er nemt at bruge samt et Infotainment- og lydsystem, der er tilgængeligt i to niveauer, gør Volvo FH16 til en behagelig oplevelse, uanset om du kører eller hviler.

Førerhusudvalg

Volvo FH16 leveres med et bredt udvalg af førerhuse, der passer til dine behov. Du kan vælge mellem det energibesparende CMS kamerasystem og traditionelle sidespejle. Se nærmere på alternativerne.

  Globetrotter XXL-førerhus

  Globetrotter XXL-førerhuset på Volvo FH16 kombinerer fremragende køre- og hvilekomfort for op til to personer. Fremragende sovekomfort i den længere og bredere underkøje.

  Globetrotter XL-førerhus

  Globetrotter XL-førerhuset til Volvo FH16 kombinerer fremragende køre- og hvilekomfort for to personer med masser af opbevaringsplads og rummelighed.

  Globetrotter-førerhus

  Globetrotter-førerhuset på Volvo FH16 kombinerer fremragende køre- og hvilekomfort for op til to personer samt ståhøjde på motortunnellen.

  Langt førerhus

  Det lange førerhus på Volvo FH16 kombinerer fremragende køre- og overnatningskomfort for op til to personer trods en mere begrænset ståhøjde.

  Lavt langt førerhus

  Det lave lange førerhus på Volvo FH16 giver en lavere udvendig førerhushøjde kombineret med fremragende køre- og overnatningskomfort for én person trods begrænset ståhøjde.

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og drivlinemuligheder.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller bed dem om et møde hos dig.