Volvo Trucks

Danmark

×

Bare kør

I-SHIFT FRA VOLVO TRUCKS

I-Shift er Volvo Trucks' serie af automatiske gearkasser designet til at gøre kørslen lettere, sikrere og mere komfortabel. Hvert eneste gearskift er timet perfekt og automatisk. En række softwarepakker giver dig mulighed for at skræddersy I-Shift til dine behov. Og afhængigt af lastbilmodellen findes der versioner af I-Shift, som åbner nye muligheder – for eksempel I-Shift med krybegear og I-Shift med dobbeltkobling.

Hvordan fungerer I-Shift?

I-Shift er baseret på en "klassisk" usynkroniseret manuel gearkasse. Det betyder kompakt design og høj effektivitet. Magien opstår i den elektroniske styreenhed, som håndterer koblingen og gearskiftene. Ved konstant at tage oplysninger om hastighed, vægt, vejhældning og momentkrav i betragtning udfører den alle gearskift med ekstrem præcision. Systemet kommunikerer også med motoren, som justerer omdrejningerne og motorbremseeffekten optimalt.

I-Shift fås til Volvo FH , Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX og Volvo FE.

I-Shift med krybegear – start, hvor du vil

Skal du køre med tunge laster? Har du problemer med at sætte i gang i kuperet terræn eller på dårlige veje? Få I-Shift med krybegear til din lastbil, og kør fra problemerne. Du får bedre startevne, og belastningen på koblingen reduceres med op til 75 %. Du kan vælge mellem et eller to krybegear, og du kan også få ekstra bakgear. Udvekslingsforholdet betyder, at du kan køre helt ned til 0,5-2 km/t med fuld kontrol over momentet.

 

Langsomt, men sikkert

Med I-Shift med krybegear behøver du hverken at gå på kompromis med brændstoføkonomi eller startevne. Du kan få begge dele. Vælg en hurtigere bagakseludveksling for at kunne holde din cruise-hastighed ved meget lavere omdrejninger, når du kører på ordentlige veje. Det er mere komfortabelt og bedre for din brændstofeffektivitet.

I-Shift med krybegear fås til Volvo FH, Volvo FH16,  Volvo FM og Volvo FMX.

I-Shift med dobbeltkobling – en ny måde at køre på

Kræver dine opgaver høj ydelse og hyppige gearskift? Så vælg I-Shift med dobbeltkobling, og få virkelig jævn acceleration og rykfri gearskift. Den skifter gear på en brøkdel af et sekund.

Du får uafbrudt kraftoverførsel, som vil forvandle din kørsel – og øge din produktivitet. Momentet er konstant, så du kan med sindsro skifte gear midt i et sving. Den uafbrudte kraft er også med til at holde lasten stabil. Kraften overføres til hjulene uden afbrydelser, hvilket betyder minimal risiko for at køre fast eller miste vejgrebet på glatte vejbaner. Selv ved motorbremsning ned ad bakke med nedgearing kan du være sikker på fast vejgreb og sikker kørsel.

 

Konstant krafttilførsel

I-Shift med dobbeltkobling vælger det næste gear på forhånd, mens du kører i det valgte gear. Den ene kobling er koblet ud, mens den anden er koblet ind. Takket være de to indgangsaksler og en genial placering af tandhjulene og vælgermekanismen kan der derefter to gear kan være valgt på samme tid. Og resultatet? Rykfri gearskift på en brøkdel af et sekund uden at afbryde kraftoverførslen.


I-Shift med dobbeltkobling fås til Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX.

FÅS TIL DISSE LASTBILER

ER DU KLAR TIL AT SKIFTE?

Tal med os om automatiske gearskift.