Trucks

I-Shift

I-Shift tilbyder en række automatiserede transmissioner, der er designet til at gøre kørslen nemmere, sikrere og mere energieffektiv. Hvert gearskift er perfekt timet og jævnt for at få mest muligt ud af energien. I-Shift transmissioner fås til elektriske, gasdrevne og dieseldrevne lastbiler. Funktioner til terrænkørsel, ekstrem startbarhed og problemfri kraftforsyning er tilgængelige.

Hvert gearskift er perfekt

I-Shift skifter gear perfekt hver gang. Det er baseret på en usynkroniseret manuel transmission med et kompakt design og høj effektivitet. Magien opstår i den elektroniske styreenhed, som håndterer koblingen og gearskiftene. Den anvender ekstrem præcision på hvert skift ved konstant at evaluere oplysninger om hastighed, totalvægt, vejhældning og drejningsmomentbehov. Systemet kommunikerer også med motoren, som justerer omdrejningerne og motorbremseeffekten optimalt.

Sømløs kraft med I-Shift Dual-kobling

I-Shift med dobbeltkobling passer perfekt til høj powertrain-ydelse med hyppige gearskift. Systemet skifter gear på en brøkdel af et sekund, leverer en konstant strøm af kraft med rykfri skift og hjælper motoren med at yde sit bedste for at øge produktiviteten.

En strømlinet køreoplevelse

I-Shift med dobbeltkobling leverer uafbrudt drejningsmoment, hvilket betyder, at gearskift kan foretages trygt midt i et sving. Det hjælper også med at holde belastningen stabil, og risikoen for at miste vejgreb holdes på et minimum, selv når motoren bremser med nedgearinger.

Krybegear til tung belastning

At starte med tung belastning kan være en udfordring, især i kuperet terræn og dårlige vejforhold. I-Shift med krybegear forbedrer startbarheden og kan reducere belastningen af ​​koblingen med op til 75 %.

Muligheder for at køre i krybegear

Vælg mellem et eller to krybegear og tilføj mulighed for ekstra bakgear. Denne transmission giver dig mulighed for køre helt ned til 0,5-2 km/t med fuld kontrol over motormomentet.

Effektiv og i kontrol

I-Shift med krybegear leverer både høj energieffektivitet og ekstrem startbarhed. Du kan vælge en hurtigere bagakseludvekling og opretholde en marchhastighed ved et langt lavere omdrejningstal på ordentlige veje. Dette kan forbedre komforten og spare energi.

Unikke I-Shift-funktioner

En række softwarepakker giver dig mulighed for at skræddersy I-Shift til dine behov. Din Volvo Trucks-forhandler hjælper dig med at vælge de rigtige muligheder. Oven i købet er der unikke funktioner, der gør lastbilen endnu nemmere at køre i specifikke situationer.

Skift retning

Skift retning giver mulighed for nemt og smidigt at foretage hyppige skift mellem forlængs og bak. Kør fremad, skift til bakgear og styr bremsekraften med speederen uden at bruge bremsepedalen. Det fungerer selvfølgelig også omvendt op til 20 km/t.

Terrænbremse

Terrænbremse er perfekt til offroad-kørsel, da den lader dig styre både motorgas og hjulbremser ved kun at bruge speederen. Det er meget nemt at standse og placere lastbilen med et hjul oven på en sten eller en anden forhindring.

Active Grip Control

I-Shift omfatter et avanceret vejgrebssystem, som forbedrer vejgrebet og startevnen. Systemet justerer hurtigt motorens drejningsmoment for at reducere hjulspin og fungerer for både differentialelåste bagaksler såvel som ikke-differentiallåste bagaksler.

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og powertrain-alternativer.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller bed dem om et møde hos dig.

ER DU KLAR TIL AT SKIFTE?

Tal med os om automatiske gearskift.