Trucks

Sikkerhedsløsning fra Volvo Trucks hjælper chauffører med at holde afstanden

Volvo Trucks har introduceret en sikkerhedsfunktion, Afstandsadvarsel, som gør det lettere for lastvognschaufførerne at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj og undgå kritiske situationer. Ulykker, hvor et køretøj kører ind i bagenden af et andet køretøj, udgør i øjeblikket omkring 20 procent af alle alvorlige kollisioner med lastvogne.
Ny sikkerhedsløsning fra Volvo Trucks
Ulykker, hvor et køretøj kører ind i bagenden af et andet køretøj, udgør i øjeblikket omkring 20 procent af alle alvorlige kollisioner med lastvogne. Volvo Trucks' sikkerhedsfunktion Afstandsadvarsel gør det lettere for chaufførerne at opretholde en mere sikker afstand til køretøjet foran.

"Ulykker af denne art skyldes ofte uopmærksomhed og for kort afstand til køretøjet foran. Afstandsadvarslen advarer chaufførerne med en rød lampe i forruden, så snart lastvognen kommer for tæt på det forankørende køretøj, og i de fleste tilfælde kan en kollision forhindres", fortæller Carl Johan Almqvist, direktør for trafik- og produktsikkerhed på Volvo Trucks.

Afstandsadvarslen er en del af den nyeste version af Volvo Trucks' chaufførsupportsystem, Kollisionsadvarsel med nødbremse, som er designet til at hjælpe chaufførerne med at undgå ulykker i flere faser. Hvis Afstandsadvarslen ikke har den tilsigtede effekt, aktiveres en blinkende lampe og en akustisk alarm for at advare chaufføren. Til sidst aktiveres den avancerede nødbremse. Alt dette sker inden for få sekunder.

Funktionen er beregnet til brug på større veje uden for byerne og aktiveres ved hastigheder over 60 km/t, medmindre den intelligente fartpilot er i brug. På samme måde som kollisionsvarselsystemets øvrige funktioner bruger Afstandsadvarsel en kombination af kamera- og radarteknologi til at beregne afstanden og identificere objekter på vejen.

"Ved løbende at forbedre de aktive sikkerhedssystemer i vores lastvogne giver vi chaufførerne bedre måder at reducere de risici på, som de og andre trafikanter udsættes for. Afstandsadvarslen er et af mange eksempler på, hvordan teknologien kan bidrage til at gøre gode chauffører endnu bedre."

"For transportvirksomhederne er investeringer i sikkerhed ikke blot med til at beskytte mennesker, men er også med til at spare penge. Lavere forsikrings- og reparationsomkostninger og mindre uplanlagt nedetid er nogle af argumenterne. Desuden er en sikker kørestil generelt brændstofeffektiv. Kombinationen af veluddannede, sikkerhedsbevidste chauffører og sikrere lastvogne er til gavn for alle," siger Carl Johan Almqvist.

Fakta

  • Afstandsadvarsel-funktionen er tilgængelig på Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX fremstillet fra uge 23 2018. Lastvognene skal også være udstyret med Volvo Trucks' kollisionsadvarselssystem. 
  • Afstandsadvarslen er designet til at gøre det lettere for lastvognschaufførerne at holde en sikker afstand til køretøjet foran.
  • Hvis det konstateres, at køretøjerne er tættere på hinanden end det valgte tidsrum på 1,5 til 3,5 sekunder, lyser en rød lampe i forruden. Hvis chaufføren ikke sænker farten, aktiveres kollisionsadvarselssystemet og sender lyd- og visuelle signaler af stigende intensitet. Herefter aktiveres den avancerede nødbremse.
  • Volvo Trucks' kollisionsadvarsel med nødbremsesystem er tilgængelig i modellerne Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE og Volvo FL.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Helle Hessel, tlf. +45 40 16 06 37, email helle.hessel@volvo.com

LINK to film
LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Firmaet kan levere en komplet serie af mellemtunge og tunge lastvogne gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.100 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastvognsproduktion bygger med produktionsanlæg i 15 lande på lokal tilstedeværelse. I 2018 leverede Volvo mere end 127.000 lastvogne på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende leverandører af lastvogne, busser og entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Gruppen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde bygger på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.